פיראן או רוביני
-
בשל מגבלות זמן באיזה עיר חוף עדיף לטייל (יש לנו חצי יום) פיראן סלובניה או רוביני קרואטיה מבחינת מרחק נסיעה זה כמעט אותו דבר עבורנו?
-
לאן המשך המסלול ???.לאיזו עיר,אתר,יעד,וכך נוכל לחשבן,כי מרוביני יש דרך חזרה ארוכה יותר,אם
נתייחס לאופטיה.
בהצלחה חיים.
-
בעיניי רוביני יפה יותר.
אבל השיקול כמובן צריך להיות מה משתלב לכם נכון יותר על המסלול
-
מאוד אהבתי את רוביני
-
תודה למגיבים. אנחנו מגיעים מאגמי פלטיווציה ורצינו לעבור באחת מערי החוף ולאחר מכן להמשיך למערות שוקיצאן (כמובן לא ביום אחד...) ההתלבטות היתה באיזה עיר חוף לבקר .ראינו שהמרחק לרוביני הוא קצת יותר גדול אך לא מאד משמעותי
-
עשינו מסלול דומה למה שכתבת, ב-2014.
ביקרנו בפארק המפלים פליטוויצ’ה, לנו בעיירה Slunj הסמוכה, ובבוקר חצינו את הגבול לסלובניה, לביקור במערת סקוצ’יאן.
לאחר הביקור במערה, יצאנו לכיוון העיר Piran, שנמצאת לחוף הים. ברוב חלקי העיר אין כניסה עם רכב פרטי, לכן לקחנו חדר במלון (Pension Silvia) בעיירה Portoroz הסמוכה. ובערב, בהליכה, לקח לנו 15 דקות להגיע לפיראן. עיר עתיקה עם טיילת מקסימה.
בקישור למפת אזור המלון, הטיילת נמצאת משמאל ולמטה ממיקום המלון.
את המסלול המלא שעשינו בטיול זה, ניתן לקרוא כאן.
-
רוביני הרבה יותר יפה
-
ערב טוב.
הייתי מתחיל בטיילת החוף בלבד של העיר אופטיה,אם אוהבים נמלים,נכנס לקופר,
מכאן לפיראן לטיול רוגע על המזח,המשך לפורטורוז’,עם מבנה הנמל הייחודי,בעיירה המשמשת כעיירת נופש,לעשירי סלובניה וקרואטיה.
אם נותר זמן,מנסה להגיע לעיירת האומנים גרוז’יאן,ומכאן ללינה באיזור המערות.
בכל שתחליטו עלו והצליחו חיים.
-
ביקרנו בשני המקומות ולנו בפיראן.
אהבנו אותה יותר, ולדעתי גם יותר קצר להמשיך ממנה ליעד הבא שלכם.
-
מכיוון שאין לכם כוונה להגיע למערת סקוצאן ביום אחד ומאחר ואת המפלים אתם עושים יום קודם אני לא רואה שום צורך להתלבט.
אפשר לנסוע מסלוני לרוביני,מרוביני לפיראן ללינה או ללינה בפרוטרוז דרך גרוזיאן ולמחרת למערה.
מסלול הגיוני לחלוטין ואין צורך לוותר על אף אחת מהן.
-
קבלו תיקון-
לא יודעת למה הנחתי שאת פלטוויצה אתם עושים יום קודם.
מפלטוויצה יוצאים די מותשים ודי קשה לנסוע לאחר מכן למרחקים.
רוביני יפה,אך לא ראיתי בה משהו כל כך מיוחד.לי זה הסתדר במסלול,סימנו v והמשכנו לוונציה.אולי בגלל זה לא כל כך התלהבתי.
-
אחרי פליביטיצה (אותו יום?) ולפני המערות (למחרת?)
צפוף מאד .
אבל רוביני רחוקה יותר בכל זאת.
-
אני מאוד מאוד אהבתי את רוביני. הייתי באביב והיה כיף, בקיץ כשאפשר להכנס לים נראית לי מושלמת. הבנתי שמאוד חם שם בקיץ