BANSKO - ULEN SKI SCHOOL
-
שלום חברים,
אנחנו עומדים בשלהי תקופת הסקי וזאת למעשה המלצה כבר לעונת הסקי הבאה ב 2010.
הייתי בבנסקו בשבוע של ה- 23.3-30.3. היציאה הייתה להקנות לדור הבא במשפחתי את רזי הסקי, כמצוות הפסח "והגדת לבנך..".
זה שבנסקו בכל הדיווחים כאן היתה מומלצת כאתר לאימון מתחילים ומתקדמים זה היה ברור מעבר לכל ספק. כל הסופרלטיבים על האתר שתשתיתו אוסטרית מוצדקים בהחלט. היו כאן רבים שהתלוננו על ההמתנה הארוכה לעליה בגונדולה- חברים, יתכן והדברים אמורים לגבי תקופות החגים או לתקופות שיא העונה, לא היינו צריכים להמתין יותר מ- 5 דקות !! באשר לאיכויות האתר- נכון שהאתר לא משופע בהרבה מסלולים ושאורכם לא מגיע לעשרות קילומטרים, אך די אם אספר לכם שהגיעו לאתר בשבוע זה מספר קבוצות תחרותיות מאיטליה (מואל גרדנה) ומאוסטריה שאמרו שהם הגיעו לכאן למחנה אימונים ומפיהם שמעתי תשבחות לא מעטות על האתר. אולם בשבילי ההפתעה הגדולה ביותר הייתה בית הספר המקומי ULEN. לפני צאתי, מעיון במספר דווחים, יכולתי להבין ש ULEN הוא הפחות נחשב מבין ה -3 ( השניים הנוספים הינם method snowschool ו- Bansko skimania). וכאשר הסוכנת שלי (אירן מ- BG, מצויינת!) אמרה לי שהעיסקה היא עם ביה"ס ULEN, אמרתי לעצמי ש"נפלנו". חברים, בית הספר הזה מדהים.( את זה גם שמעתי ממספר ישראלים נוספים שהיו באתר. כל אחד חלק שבחים על המדריך שהדריך אותו).סגל מדריכים מקצועי ביותר, נכונות ומאמץ לתת את המכסימום ועד הדקה האחרונה של ההדרכה. (6 ימים כל יום 4 ש' , שעתיים לפני הצהרים ושעתיים אחר ארוחת הצהריים).
השבוע בככללותו היה מאד מוצלח יתכן וזה בשל העיתוי, תקופה שאיננה עמוסה, תנאי גלישה מעולים, מזג אויר חלומי. (מזל שלנו)
זה מה שרציתי לספר לידיעת הפורום.
חג שמח
ג'יימס -
משמח לשמוע שנהנתםללא ספק בנסקו אתר ראוי בהחלט במיוחד למתחילים ולכאלה שמסתפקים באתר קטן , תמורה מלאה להשקעה.
איך הדור הצעיר התרשם ונהנה והעיקר האם הם נדבקו בחיידק ?
חג שמח
דודי -
משמח לשמוע שנהנתםהי דודי,
אכן הדור הצעיר "שלא ידע את יוסף " מתחיל ל"הסניף לבן" ומתחילים להפעיל את שעון החול עד מרץ הבא.
חג שמח
ג'יימס -
BANSKO - ULEN SKI SCHOOL
שמחה מאוד שנהנתם.
אנחנו הקדמנו אתכם בשבוע (ודאי חזרנו במטוס שהביא אתכם).
גם לנו יש רק מילים חמות על ULEN, ומבחינתנו- זה היה הדובדבן שבקצפת.
אני מורה לחינוך גופני, ויכולה להעיד שאיכות ההדרכה היתה גבוהה ביותר, ואפילו מפתיעה. למדריך שלי קוראים מריאן- עד לפני שנתיים מאמן נבחרת הנוער הבולגרית- ויש לי רק מילים טובותלאמר עליו. אגב- היינו סה"כ 4! ביתי היתה עם סטאנד (המדריך הראשי של ULEN באתר)- וגם היא וכל קבוצתה היו מרוצים מאוד מאוד, והתפעלו מהמקצועיות שלו.
כללית לגבי האתר- לא ציפינו להרבה- והופתענו לטובה. המסלולים מתוחזקים בקפידה, רחבים, מגובים ברשתות, והנוף מהמם. המעליות מצויינות, ותור לגונדולה היה רק בסופ"ש, וגם אז לא יותר מ- 10 דקות. רוב הימים היה לנו פאודר ושלג טרי מהלילה האחרון.
האוירה בעיירה נעימה ומסבירת פנים. מאוד נוחה.
נקודת החולשה- הציוד. חברת ההשכרה (המחסן עם השלט האדום הגדול אחרי הגונדולה) פישלה בגדול. הציוד היה תת רמה, ולא טרחו להתאים מיגלשים לפי מימדי גוף ורמת גלישה- ואחד משותפינו הישראלים שילם על כך בפציעה כבר ביום הראשון וניבצר ממנו לגלוש מרבית השבוע.
מי היו המדריכים שלכם? באיזה מלון התאכסנתם?
האם יכולתם לחזור לעיירה בסקי רואד- עדיין היה מצופה בשלג?
גם אנחנו נחזור (בעזרת השם) במרץ הבא. -
BANSKO - ULEN SKI SCHOOLUlen אכן, היטבת להגדיר זאת, היה הדובדבן שבקצפת.
את ציוד הסקי שלנו לקחנו בתוך הבניין (עפ"י ה- voucher ) והצוות במקום היה מקסים!(דרך אגב, יש שם 2 נקודות לציוד, האחת בכניסה לבניין בצד שמאל. השנייה , שם היינו, היא זו שיותר בפנים. כדי להגדיר את מיקומה , נכנסים פנימה פונים שמאלה והאולם שבסוף מצד ימין.
גם אנחנו היינו 4.הבנות שלי קיבלו מדריך מקסים בשם George Raychev וכשיום אחד הוא יצא לבחינות שלב, החליף אותו סטאנד המצויין. אני קיבלתי מדריך בשם George Chybanov שהיה מעולה ! עם ניסיון אישי עצום בהדרכה, פדאגוג ונעים הליכות !
אנחנו התאכסנו במלון Ctrazhite, מרכזי בעיירה 4* על הדרך העולה לאתר (מרחק 2 ד' נסיעה ב shutle,) מאד נעים ונוח.
אכן, חזרנו מספר פעמים בדרך הסקי היורדת מהאתר Ski-road 1, עזבנו את באנסקו ב 30.3. ביום גשום, הגשום היחידי שהיה באותו שבוע, אבל השארנו המון שלג לבאים אחרינו.
העיתוי היה לב ליבו של חופשת הסקי, אמצע עד סוף מרץ.
נשמח מאד לחזור לשם במרץ הבא.