טרקים בארה"ב
-
אנחנו זוג שמחפש יעד לירח דבש בקיץ.
אנחנו מתכננים לטוס מאמצע אוגוסט עד אמצע ספטמבר.
ההתלבטות היא כזאת. לי יש חלום לטוס לארה”ב, אבל שנינו גם ממש בעניין של טרקים ארוכים (אני מתכוון לטרקים של כמה ימים עד שבוע שבועיים).
השאלה אם יש טרקים מפורסמים בארה”ב שמתאימים להגדרה הזאת, כך שנוכל לשלב בטיול את הקלאסיקה של ארה”ב עם טרקים רציניים (אבל לא רציניים ומקצועיים מדי).
אני יודע שבפארקים הגדולים יש אינסוף מסלולי טיול ואינסוף קומבינציות, השאלה אם יש טרקים מומלצים “מובנים”. לצורך העניין האם יש טרקים שדומים לטרקים במזרח ובדרום אמריקה.
מקווה שהשאלה שלי מובנת..
תודה רבה מראש! כל עזרה ומידע יתקבלו בברכה.
-
תבדוק את שביל האפלצ'ים – באנגלית AT- Appalachian Trail
-
בכל פארק יש אופציה למסלולי backcountry עם לינת שטח. ישנם מסלולים קבועים מראש ואפשר גם להרכיב מסלולים לבד ע"י שילוב מקטעים צמודים. לכל מסלול בפארק לאומי או יער לאומי עם לינת שטח, צריך להוציא permit. לפארקים הפופולרים יש להוציא אישור חודשים מראש. לאיזורים פחות מבוקשים אפשר להוציא אישור בבוקר היציאה למסלול.
המסלול באורך בינוני הכי מפורסם בארה"ב הוא ה JMT שמתחיל ביוסמיטי ומסתיים בהר וויטני (או להיפך), ואורכו בין שבועיים לשלושה, תלוי ברמת הכושר. עוד מסלולים פופולרים הם ה Wonderland trail שמקיף את הר רינייר במדינת וושינגטון, וקולורדו טרייל בהרי קולורדו.
אם אתם רוצים מסלולים קצרים של מספר ימים, חפשו בגוגל לפי איזור או פארק. למשל northern california backpacking. יש המון אתרים שמרכזים מסלולים שווים.
-
ברור שיש!

חלקם יהיו ארוכים מידי עבורכם אבל אפשר בקלות לבחור מקטע.
אולי הכי מפורסם הוא ה- John Muir Trail – JMT בקליפורניה. נחשב לשביל מדהים! אני הלכתי מקטע ממנו ב- 2015. אתה מוזמן לקרוא כאן על החוויות שלי אבל ככל הנראה יהיה יותר ריאלי עבורכם לבחור מקטע אחר מזה שאני הלכתי מפני שקשה מאוד להשיג פרמיט להליכה בשביל הזה; הסיכוי להשיג עכשיו פרמיט למקטע שמתחיל ביוסמיטי הוא קלוש לכן עדיף, אם לא הולכים במילא את הכל – לבחור מקטע אחר.
יש כמובן את ה- Pacific Crest Trail – PCT – שביל ארוך מאוד שחוצה את כל ארה”ב מהגבול עם מקסיקו (בדרום קליפורניה) ועד לגבול עם קנדה (בצפון מדינת וושינגטון). אפשר לבחור מקטע כלשהו, כמו זה שהלכתי ב- 2015 שמתואר כאן וקטע קצר נוסף כאן.
עוד מסלול שנחשב מעולה במדינת וושינגטון – ה- Wonderland Trail. המסלול כולו בפארק Rainier והוא נחשב למגוון מאוד ומאתגר (יותר מכפי שאורכו מרמז). אני מאוד רוצה ללכת אותו יום אחד…
עוד שביל ששווה לבדוק: ה- Colorado Trail. גם הוא שביל ממש ארוך אבל אולי תמצאו מקטע מתאים. גם אותו עדיין לא הלכתי אבל גם הוא אצלי “גבוה ברשימה”.
כל הללו מתאימים מאוד לעונה שציינתם והם מסלולים פופולריים שיש עליהם טונות של מידע ברשת (כולל סרטונים שיתנו לכם מושג של נופים). שימו לב שכולם מסלולי שטח (הלינה היא בשטח ב- wild camping; אין כיסוי של בקתות הרים או tea-houses או משהו דומה).
זו רשימה ממש חלקית של כמה מאוד ידועים שאני מכירה (ואת חלקם כאמור טעמתי). אם אתם לא מוצאים כאן משהו שממש מדליק אותכם, אני יכולה לנסות לחשוב על עוד אפשרויות אם תכוונו לאיזור מסוים.
בכל מקרה – מזל טוב! ובהצלחה

-
אבי, כתבנו באותו זמן ויצא לנו ממש דומה…

-
מדהים

-
ראשית, יש בארה”ב מסלולי הליכה ארוכים מאד. אני מתכוון למסלולים של אלפי קילומטרים, שעבירתם מצד לצד לוקחת מספר חודשי הליכה. למשל, נתיב האפלאצ’ים מג’ורג’יה ועד מיין במזרח ארה”ב או הפסיפיק קרסט שמכסה חלקים ניכרים מרכסי ההרים בחוף המערבי (קליפורניה, אורגון, אולי גם וושינגטון).
היות ואתה מתענין במסלולי הליכה קצרים יותר, אני יכול להפנות אותך לספר בהוצאת ה- Lonely Planet, ושמו Hiking In The USA. הספר מכיל מסלולי הליכה בחלקים שונים של ארה”ב ובאורכים שונים ורובם של מספר ימים.
כמובן שניתן גם ללכת חלקים ממסלולי ההליכה הארוכים שהזכרתי למעלה (ויש עוד כאלו בארה”ב).