ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    פריז לאמסטרדם

    פורום אירופה
    2
    5
    3770
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • sofi_laufer
      sofi_laufer נערך לאחרונה על ידי

      שלום לכולם,
      אני סטודנטית בסוף הדרך שיוצאת להתאוורר בחו"ל עם אבא. הרעיון הוא לצאת ביום א' לפריז ואז ביום ה' - ו' לעבור לאמסטרדאם ומשם לטייל בהולנד עוד כשבוע..נטל תכנון הטיול שלנו נפל על כתפיי השבריריות ואני קורסת תחתיו, אשמח אם תוכלו לעזור לי בכמה תהיות:
      1. כמה ימים לדעתכם הם המינימום הדרוש בפריז?
      2. מהי הדרך הטובה לעבור מפריז לאמסטרדם?
      3. כמה ימים הם המינימום באמסטרדם?
      4. אני מאד חוששת מרכב שכור בחו"ל. האם אפשר להסתדר בהולנד בלעדיו או שמא נהיה מוגבלים כך לסביבות אמסטרדם בלבד?
      5. האם כדאי לשלב בדרך גם קפיצה לבלגיה? אם כן, מהו המקום המומלץ לקפיצה זריזה ליום-יומיים? והאם זה לא יסבך אותנו מבחינת ההגעה?
      6. כיצד עוברים מפריז-לבלגיה ואז להולנד ונשארים בחיים?

      זהו בתור התחלה, כל עזרה תתקבל בברכה!
      צופיה.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • or100
        or100 נערך לאחרונה על ידי

        פריז לאמסטרדם
        היי צופיה,
        לדעתי בביקור ראשון בפריז רצוי לשהות בה כשבוע, והמינימום באמסטרדם זה שלושה ימים מלאים.
        אפשר לטייל עם רכב או בלעדיו, זאת החלטה שלכם, אבל אין ממה לחשוש - נעזרים ב- GPS ותמיד יש פעם ראשונה עם רכב בחו"ל.
        המעבר מפריד לאמסטרדם - אם תחליטו על רכב, אז תשכרו אותו ביציאה מפריז, ותסעו משם לבלגיה. בבלגיה, לדעתי, לפחות יום אחד בבריסל ויום אחד בברוז' (עיר חמודה עם תעלות, והעיר הכי תיירותית בבלגיה חוץ מבריסל). המרחק בין שתיהן הוא כשעה נסיעה, כך שניתן ללון באחת מהן לילה או שניים ולצאת לטיול בשניה. כמובן שניתן לטייל גם יותר זמן בבלגיה, אבל הבנתי מהשאלה שזאת לא כוונתך. לאחר מכן נסיעה לאמסטרדם.
        מפריז לאמסטרדם ללא רכב - או ברכבת יורוסטאר (נסיעה של כשלוש שעות) או בטיסה. טיסות פנימיות הן לעיתים יותר זולות מרכבות. ניתן לנסוע ביורוסטאר לבריסל ולאחר עצירה של יום/ מספר ימים להמשיך לאמסטרדם. לחילופין, ניתן לאחר התמקמות באמסטרדם, לנסוע משם לטיול יום בבריסל.
        בתוך הולנד ניתן להסתדר עם תחבורה ציבורית. ניתן להגיע לכל מקום ברכבות מאמסטרדם, אבל שכירת רכב מאפשרת יותר גמישות ונוחות. שכירת רכב מאפשרת לגוון את מקומות הלינה, וללון חלק מהזמן באזורים כפריים מחוץ לאמסטרדם (שבהם הלינה גם יותר זולה).

        תהנו! Smile

        אור
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • sofi_laufer
          sofi_laufer נערך לאחרונה על ידי

          פריז ואמסטרדם
          היי אור,
          תודה רבה על התגובה המהירה(!)
          אם אתה כבר כאן, אשמח להיעזר בך גם בתהיות נוספות - למשל בנוגע לשבת. בתור דתייה אני מתלבטת האם להישאר בפריז למשך כל השבת ואז לנסוע לאמסטרדם או שמא לבלות את השבת באמסטרדם. האם יש לך מידע כלשהו על בתי חב"ד באיזור? קצת מייגע לבלות שבת שלמה בלבהות במקומות אליהם אתה לא יכול להיכנס, שלא לדבר על בעיית המזון.
          מתוך הנחה שניסע לאמסטרדם ברכבת (או בטיסה...אבדוק את ההבדלים במחיר), האם זה ריאלי לצאת לטיול בברוז' מאמסטרדם ולחזור באותו היום?

          חגשמח...ושוב תודה! Smile
          צופיה.

          (נ.ב - לצורך העניין, אם נשכור רכב, כפי שהצעת, ביציאה מפריז, מהו משך הנסיעה עד בריסל או ברוז'? ומשם לאמסטרדם?)
          נ.ג
          בהודעה שלך כתבת שניתן להגיע מכל מקום לאמסטרדם - האם זה ריאלי לצפות גם לחזור לשם באותו היום? אני צריכה קצת אומדן על המרחקים.. Embarassed
          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • sofi_laufer
            sofi_laufer נערך לאחרונה על ידי

            אופס
            פליטת מקלדת פרוידיאנית - את ולא אתה Embarassed
            שוב תודה!
            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • or100
              or100 נערך לאחרונה על ידי

              את צריכה קודם לתכנן מסלול
              היי צופיה,

              אני לא מתמצאת בענייני כשרות. עד כמה שאני מבינה, אם אתם ממוקמים במרכזה של עיר, אין מניעה לטייל ברחובות או בפארקים בסביבה ללא כניסה לאתרים. מוזמנת לתקן אותי אם אני טועה.

              כמו שרשמתי קודם, אין בעיה לצאת לטיולי יום בתחבורה ציבורית מאמסטרדם (ולחזור אליה). תלוי כמה זמן הטיול, ולאיזה מקומות בהולנד את מעוניינת להגיע. קשה לענות תשובה כללית.
              לברוז' זה בעייתי לצאת לטיול יום מאמסטרדם, בגלל שהרכבת מגיעה לבריסל, ומשם צריך להגיע לברוז'. כך שרוב היום תהיו בנסיעות.

              מציעה שתתכנני את המסלול של הטיול, ולאחר מכן תבדקי איך מגיעים לכל מקום.

              אור
              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון
              ×