מחירי מלונות במערב
-
רוב המלונות במחיר 250$ללילה לחדר לארבעה באוגוסט. ובד"כ ללא א. בוקר.
חושש שיותר זולים יעלו בפישפשים ולכלוך. מה חוויותיכם בעניין?
-
לא נכון להתייחס לשוק המלונות בארה״ב, מדינה ענקית וסופר מפותחת בתשתית התיירות שלה, כשוק אחד שמתנהג בצורה זהה בכל האזורים שלו.
במרכז סן-פרנסיסקו, בשיא העונה, יהיה קשה למצוא מלון ראוי ב-250$/לילה ועוד לארבעה אורחים. בלאס-וגאס, מחוץ לעונה, הסכום הזה יכול לממן גם סופ״ש שלם.
הסטנדרטים בשוק המלונות בארה״ב הם סה״כ טובים. כלומר, אם תבחר להתארח במלון של רשת מדרגת אירוח בינונית – מה שנקרא שלושה כוכבים – כנראה תקבל חדר מסודר, נקי ונוח.
זכור גם שבגלל אופי השוק האמריקני, אולטרה-תחרותי, תמיד יהיו הנחות על מחיר הבסיס של המלון. הנחות לגימלאים, למחזיקי כרטיס AAA, לחברי מועדון הלקוחות של המלון, לחברי ארגונים מסוימים (לחלקם אפשר להצטרף בחינם או בעלות נמוכה כמו למשל ארגון AARP), לארגוני ספורט (למשל תעריף MVP של הילטון) וכיוצ״ב.
-
יצא לי ללון בהרבה מקומות טובים ב״מערב״ במחירים זולים יותר. כדי לקבל התייחסות מועילה, כדאי לציין: היכן במערב ? המערב ענק !
גם תאריך מדויק יותר יעזור. לפעמים יש עליית מחירים נקודתית בגלל ארוע מקומי ובתאריכים אחרים, המחיר יורד. אם אין ברירה, ניתן להתרחק לישוב אחר בסביבה ולהוריד עלויות.
בכל אופן, כדאי גם להיעזר בציונים וחוות דעת ב-Trip Advisor, כדי להסיר את החשש ממלונות לא טובים. קחו כאלה עם דרוג גבוה וציון של לפחות 4 (מתוך 5) ובדרך כלל הם יהיו טובים.
-
החוויה שלי דומה …
המלונות יקרים יחסית ואני יכולה רק להניח שזה כך כי מדובר באוגוסט .
לא יודעת איפה תהיו במערב ?
אנחנו נתחיל בקליפורניה . שריינתי מאוד מאוד מזמן מלונות ומצאתי לדוגמה בכביש 1 גם חדר לארבעה בפחות, 180 ללילה ( שוב , לפני מיסים ) אבל מאז המחירים בדרכ רק עלו כך שזה יכול להיות מחיר של 250 ללילה בקלות.
לא מדובר במלונות יוקרה , גם לא פשפשים. סטנדרטי לחלוטין דוגמת הבסט ווסטרן ודומיהם.
בסן פרנסיסקו היה יקר בהרבה מ 250... הצלחתי למצוא דיל , להזמין ולבטל הזמנה קודמת , וכך גם בוגאס היה מבצע טוב וביטלתי מלון קודם ששוריין ,
כך שחשוב לשריין עם ביטול חינם ולהמשיך לעקוב,
אבל כן , זה הסדר גודל באוגוסט לחדר משפחתי גם ממה שאני חווה .
בוגאס יש פער גדול בין מחירי המלונות בסופש לעומת אמצע השבוע.
-
היי,
אני לא יודעת אם זה יעזור ויהיה רלוונטי לך, כי אנחנו זוג וקל יותר להסתכן, אבל אחרי ששריינתי מלונות הניתנים לביטול (בבוקינג וכו’), התחלתי להשתעשע גם עם Hotwire.
הצלחתי לחסוך מאות דולרים בהזמנה בסן פרנסיסקו ככה, וגם יצא לי מלון שווה יותר ממה שהזמנתי קודם לכן (הילטון ב-400 דולר לארבעה לילות). אני אסייג ואומר שבינתיים אני בשלב ההזמנות, ואני לא יודעת אם יתגלו בעיות או חסרונות במעמד המימוש במלון.
בכל מקרה, מאז אני עוקבת אחרי האתר הזה ואחרי priceline, במטרה למצוא מקומות שווים וזולים יותר גם בלאס וגאס וביעדים אחרים.
צריך לומר, שצריך להקדיש קודם זמן ללימוד האתרים וגם ללימוד האיזור שאליו נוסעים, כדי להבין בדיוק את הסיכון שלוקחים בהזמנה (וגם כדי לזהות את הדילים הבאמת טובים), וכדאי להיעזר באתרים דוגמת betterbidding.com.
-
התנסיתי בהרבה סוגים של מלונות ומוטלים בארה”ב ובהרבה רמות מחיר.
החשש שמלונות זולים יהיו מלוווים בפשפשים ובליכלוך הוא לא מוצדק. כל עוד אתם קוראים ביקורות על המלון בכמה אתרי ביקורות (בוקינג, הוטלס, טריפאדוויזור וכו) והביקורות סבירות, אז אין שום חשש שתיתקלו בפישפשים וליכלוך.
רק לסבר את האוזן – בטקסס יש מוטלים של מוטל 6 במחירים של 50$ ו 60$ ללילה שהיו ממש בסדר. אולי פעם אחת בכלל בכל ארה”ב נתקלתי במקום שממש הוציא לי את החשר להיות בו - אבל זה היה לפני המון שנים (לפני עידן הביקורות ברשת) באיזה חור במונטנה במוטל שעלה 40$ ללילה.
בקיצור – חוות הדעת ברשת, כאשר יש הרבה כאלו, באתרים אמינים – הן אמינות ביותר.
-
יש במערב מלונות רבים מאד במחירים שונים לגמרי.
-
מחירי הלינות באיזורי ביקוש בארה”ב התיקרו בשנים האחרונות בלא מעט. מלון שלנתי בו במואב שביוטה (ליד הפארקים ארצ’ס וקניונלנדס) ב- $80 ללילה הכפיל את מחירו או אף יותר לפני שנה. זו לא האינפלציה ולא ההתיקרות בעלויות של תפעול המלון. זה פשוט הביקוש העולה ללינות בבתי מלון במקומות האלו. זה כמות התיירים הזרים שגדלה והולכת (למשל, הרבה מאד תיירים סינים שנתקלתי בהם במקומות שונים באותו הטיול) ואני מניח שיתכן וגם עליה במספר המבקרים האמריקאנים.
לגבי מרכזי הערים הגדולות, המחירים שם למלונות ראויים תמיד היו גבוהים. אין בכך כל חדש. לאס וגאס היא דוגמא הפוכה. המלונות בסטריפ מחוץ לסופי שבוע, חגים או זמן של תערוכה גדולה הם זולים יותר ממה שמשלמים עבור מלון ברמה דומה במקום אחר. הסיבה היא כנראה על מנת לדאוג לתפוסה מלאה ככל האפשר ולעודד את הבילוי בקזינו שלהם (למרות שאין שום פניה ללקוח שיבקר בקזינו שלהם).
כאשר תלכו למקומות ללא ביקוש גדול, המחירים ירדו לרמות נמוכות בהרבה.