מסלול מעגלי, הרי הרוקי
-
היי, מתכנן טיול לאוקטובר, ארה”ב וקנדה.
התכנון שלי הוא להגיע לפורטלנד, לשכור שם רכב כשהיעדים הם בעיקר יילוסטון בארה”ב ובאנף בקנדה ואח”כ חזרה לפורטלנד להחזרת הרכב והמשך טיסה.
פורטלנד היא נקודת מוצא בגלל ביקור.
כמה שאלות:
1. אני מניח שעדיף להתחיל בבאנף? כי הוא צפוני יותר ואז מזג האוויר אולי טוב יותר, גם אם במעט.
2. חציית הגבול מקלגרי למונטנה (או להפך), פשוט ומהיר או מסובך?
3. הבנתי שצריך לתאם מראש עם חברת ההשכרה שהרכב יעבור לקנדה,
איך אני עושה את זה אם אני משכיר לרוב דרך אתר רנטלקרס (בגלל המחיר)
4. מינימום 2600 מיילים… חישבתי בערך שבועיים למסלול, מתוכן יהיו 4 לילות של נהיגה מאומצת (משהו כמו 6 שעות ללילה) גם כדי לחסוך לינה וגם כדי לא לנהוג בכל יום. מישהו עשה משהו דומה?
תודה -
לנהוג בלילה? מתי אתה אמור לישון?
אם אין כוונה לטייל באורגון ווושינגטון, לא עדיף לקחת טיסה לנקודת התחלה יותר נוחה?
אוקטובר זה כבר די מחוץ לעונה ליעדים הללו..
-
כשאגיע למחוז חפצי אחר צ’ק אין, שנת צהריים קלה ואח”כ לילה שלם.
לא פוסל טיולים באורגון בדרך, בכל מקרה אצטרך לעצור לישון בכמה מקומות – בפורטלנד אני אבקר חברים לכמה ימים, והיא נמל תעופה טוב להגעה וליציאה לחוף המזרחי אח”כ.
עד כמה מחוץ לעונה? מסלולים סגורים? צמיגי שלג? אני מניח שהפארקים עצמם לא נסגרים -
נשמע לא יעיל בעליל, ואפילו קצת מסוכן אם אתה נהג יחיד. גם אם הנסיעה תעבור בשלום, ישאר לך כח לטייל באותו היום? קח גם בחשבון שצ'ק אין למלון תוכל לעשות רק בצהריים בחלק מהמלונות.
לא הייתי בקנדה. בגליישר הדרך הכי יפה (gtts) בד"כ נסגרת באמצע-סוף ספטמבר. גם בילוסטון דרכים נסגרות במהלך ספטמבר/אוקטובר. גם חנויות וחניוני לילה. אני משער שברוקיז הקנדים המצב אפילו חמור יותר. יכול להיות שיתמזל מזלך והחורף יתעכב, אבל אתה לוקח סיכון.
-
ועוד משהו.. שבועיים זה לא מספיק למסלול כזה.
-
כמו ש- SJM כתב, עבור הרוקיס הקנדיים אוקטובר הוא כבר מחוץ לעונת התיירות. הסיבה לכך היא שבהרבה שנים כבר יורד שלג בתקופה זו וחלק מהדרכים סגורות. מובן שגם מסלולי הליכה רגלית יכולים להיות מאתגרים במקרה כזה. זה לא אומר שאי אפשר להגיע לשם, מה גם שיתכן ותצליח להקידם את השלג, אבל יש כאן סיכון ויש סיכוי טוב שהביקור שלך ברוקיס הקנדיים יהיה מאד חלקי.
כמו כן, היות וכבר סוף העונה, חלק ממקומות הלינה הפוטנציאליים כבר לא יהיו זמינים (אם כי, היות והביקוש יורד, זה יעלה את הסיכוי למצוא מקום לינה מתאים).
הבעיה השניה היא שגם עבור ילוסטון אתה עלול להגיע לאחר השלג הראשון. אני ביקרתי בילוסטון לפני שנה וחצי, באוקטובר, אך אז היה מדובר בשנה שבא השלג אחר להגיע ומזג האויר היה טוב (היה גשם במקצת הזמן, אבל לא נורא). גם הפארק היה מוצף במבקרים. אין כל בטחון שאתה תתקל באותו מצב, ובמיוחד אם ההגעה שלך לפארק תזוז קדימה באוקטובר כי קודם תנסע לרוקיס הקנדיים.
זה סיכון נוסף.
לסיכום הנקודה הזו אני ממליץ:
להקדים את הטיול ככל שניתן או לותר על הרוקיס הקנדיים. אם אתה רוצה, נסה להמתין ככל שניתן על מנת לראות מה יהיו תנאי מזג האויר ברוקיס הקנדיים ותחליט אז.
לגבי השאלות האחרות שמותנות בשאלה אם אכן תגיע לקנדה:
- החציה של הגבול היבשתי בין קנדה לארה”ב היא דבר די פשוט. מגיעים לגבול, עוברים תשאול קצר וממשיכים בנסיעה. יש אפשרות שתתבקש להחנות את הרכב ולעבור תשאול ארוך יותר וגם המכס יבדוק את הרכב ואת מזוודותיך. לי זה קרה באחת החציות לארה”ב ועוכבתי כחצי שעה בגבול. הקנדיים בדרך כלל קלים יותר מהאמריקאנים.
- רוב חברות השכרת הרכב בארה”ב מאפשרות חציה של הגבול לקנדה. לא צריך תאום, אבל אתה יכול להזכיר זאת במשרד השכרת הרכב. אני מציע שתודא את זה גם לפני ההשכרה עצמה בארץ (בהנחה שתזמין את הרכב בארץ מאחת מחברות ההשכרה שיש להן סוכן בארץ).
- שבועיים הוא פרק זמן קצר מדי לביקור ברוקיס הקנדיים ובילוסטון. זה מחזק את דעתי שעדיף לך לותר על קנדה בטיול הזה ולהסתפק ארה”ב (ילוסטון, גרנד טטון ואולי גם קצת במדינת וושינגטון ואורגון). זה יותר הגיוני מבחינת מזג האויר ומבחינת המרחק לזמן הטיול, שגם כך יהיה די עמוס.
-
הכבישים בילוסטון נסגרים בהדרגה. האתר של הפארק מכיל את לוח הזמנים (לא בטוח שכבר יש שם את לוח הזמנים של הסתיו הבא). החלק הצפוני של הפארק פתוח כל ימות השנה.
-
תתקשר לרנטלקארס אחרי ההזמנה, יש להם מוקד פניות בישראל. עשיתי את זה בדיוק לפני כמה ימים ולקח כ-10 דקות בטלפון. הם כבר דואגים לתאם מול חברת ההשכרה על המעבר לקנדה.
-
תודה רבה על העזרה.
לפי מה שאני קורא באתר הרשמי של הפארקים ופה, אוקטובר זו עונה גבולית,
אז אצטרך לחכות קרוב יותר לתאריך כדי לראות מה מזג האוויר אומר ואיפה.
בכל מקרה, אולי אקדים קצת את ההגעה לתחילת ספטמבר כי אני ממש רוצה לבקר בקנדה, אולי על חשבון ארה”ב (אני גם מנחש שיילוסטון הוא יחסית עמוס לפארקים צפוניים יותר)
עוד רעיון הוא אולי לטוס לעיירה שקרובה לגבול קנדה, אולי מיסולה (אני מגיע ממקסיקו), לשכור שם רכב ואז להחליט האם לעלות צפונה או לרדת דרומה. כיוון שפורטלנד לא תלוית מזג אוויר, אוכל לנסוע לשם מתי שאסיים עם הפארקים.
שאלות נוספות:
1. מחוץ לעונה זה אומר שחלק מהאתרים והכבישים סגורים או שהפארק עצמו סגור או שמזג האוויר פשוט לא מאפשר ליהנות מכלום? (אני לא מתכנן כל כך מסלולים רגליים, בעיקר נסיעה ועצירה במקומות לצילום ונוף)
2. בנוגע להתקשרות עם חברת ההשכרה, אם אני מתקשר לאחר ביצוע הזמנה, יכול להיות שיגידו לי שאצלהם לא ניתן לעבור לקנדה? זכור לי שקראתי איפשהו שחברות כמו אלאמו כן אפשר ובחברות כמו דולר לא…
3. אם אלך על מסלול של באנף ופארק גליישר, עד כמה נורא לוותר על יילוסטון? הרי כולם שייכים לאותה שרשרת הרים, יש למישהו השגות בנושא?
שוב תודה -
- יילוסטון הוא ייחודי לגמרי בנופו וממש לא דומה לבאנף וגליישר. מה שמאפיין אותו הוא ההזדמנות להציץ לבטן האדמה...בריכות מבעבעות, גייזרים וכו’. הוא מרהיב ולא כדאי לותר עליו.
- הרוקיס הקנדיים – אתה מתייחס רק לבאנף אבל האזור הצפוני יותר, ג’ספר, יפה לפחות באותה מידה (או אפילו יותר לדעתי האישית). טיול מחוץ לעונה אומר שעלול להיות מזג אויר שלא יאפשר לך הנאה מהאזור, כבישים מסוימים, מסעדות, מלונות עלולים להיות סגורים .
- אם משכירים רכב בעיירה קטנה כגון מיסולה עלולה להיות בעיה בהחזרתו במקום אחר או הוצאתו מהמדינה מאחר ובמקומות קטנים סוכנויות השכרת הרכב הן בזכיינות מקומית ואין להן כל קשר לסוכנויות אחרות.
-
טוב, מצאתי טיסה די טובה לספוקן במדינת וושינגטון, שם הסוכנות העיקרית היא באדג’ט… מספיק טובה לחציית גבול?
משם אני יכול לחצות תוך 6 שעות לבאנף או לנסוע דרך גליישר אפילו.
הגעה לג’ספר תהיה תלויה אם הכביש בין הפארקים 93 יהיה פתוח באותה תקופה.
לאחר מכן נראה לי שאצטרך לבחור בין ביקור החברים בפורטלנד לבין יילוסטון,
תלוי חשק ומזג אוויר.
תודה רבה על התשובות -
אתה חייב לבדוק נקודתית מול הסוכנות בספוקיין. השלט יכול להיות של באדג’ט והסוכנות עצמה של זכיין מקומי שמשלם על השם….
-
באדג’ט כנראה מאפשרים, עוד לא קיבלתי תשובה רשמית אבל רנטלקארס אמרו לי שבעיקרון אין בעיה. בכל מקרה, אם אתה מקבל תשובה שלילית אתה תמיד יכול לבטל ולקבל את הכסף בחזרה (נראה לי עד יומיים מתחילת ההשכרה או משהו כזה) ובכל מקרה הם לא מחייבים אותך לפני שמקבלים אישור סופי מחברת ההשכרה.