כביש 66
-
שלום
השאלה שלי מגיעה בעקבות קריאת הספר המצויין "תמיד פלורה", של יובל אלבשן. בפרק אחד של הספר נוסעים לאורך הכביש הזה, ומודה שהתיאור עשה לי חשק גם.
האם עדיין נוסעים על כביש 66? זה מקובל?
לפי תמונות זה נראה די הרפתקאה...
תודה
רבקה -
כביש 66זה עדין מקובל כטיול. בניו מקסיקו בה נפגשתי בכביש זה יש שלטים המכוונים אליו. -
כביש 66כביש 66 (Route 66) הוא דרך היסטורית (1929). האוטוסטרדה הראשונה של ארה"ב החוצה אותה משיקאגו ללוס אנג`לס ועוברת דרך המדינות מיזורי, קנזס, אוקלהומה, טקסס, ניו מכסיקו ואריזונה. נסיעה בכביש 66 היא כמו נסיעה במנהרת הזמן – בתי אוכל ישנים, כפרים מאבן חול, תחנות דלק קטנות, חוות מפוזרות לאורך הדרך שרק ריכוזי תיבות הדואר לשולי הכביש מעידים על הימצאותן, והרבה הרבה נוף. אווירה של שנות ה- 60. כיום מנסים בארה"ב להחזיר לכביש 66 את הזוהר שנעלם ממנו לאחר שנסללו הכבישים המהירים (כדוגמת I- 40) ולהפכו לדרך תיירותית.
-
תמיד פלורההי רבקה ומה שלומך?
שמחתי לקרוא שכתבת שנהנת מתמיד פלורה. אני לא ממש מסתדרת איתו ואני בעמוד 52. הנחתי את הספר בצד לפני שלושה ימים ואני לא מוצאת אנרגיה לחזור אליו. עכשיו נתת לי אמביציה. כביש 66 נשמע טוב. -
תמיד פלורהוואו אושרה - התיאור שלך עושה לי חשק לעלות שוב על מטוס טראנאטלנטי.... אבל לא לבנות על זה, אני הפכפכה... איזה מרק מצולם בקישור שלך?
תודה.
גלית - זה אחד הספרים הבודדים שקראתי בנשימה אחת! אבל זה בסדר שכל אחד מתחבר למשהו אחר. בבקשה, אם לא תצלחי את כל הספר, לפחות תקראי את עמ' 212-213 - בשבילי
תודה גם לdhz. מהתבוננות בתמונות חשבתי שנוסעים מאות ק"מ ולא רואים אף מכונית אחרת...
רבקה -
רבקהנראה לי שהמרק הוא בצל, אבל אל תתפסי אותי במילה.
אני רוצה להזכיר לך שאנחנו טיילנו רק בחלק קטן מהכביש באריזונה. לא יודעת מה קורה בחלקים האחרים.
תבדקי בקישור של הכביש ע"פ המדינות
אושרה