ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ניס- רכבת האצטרובלים

פורום אירופה
    3
    4
    2753
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • kaaviva
      kaaviva נערך לאחרונה על ידי

היי,

ראיתי שיש את רכבת האצטרובלים שמאוד מומלצת ועוברת בנופים מהממים.

העניין הוא שיש לי יום אחד לטיול, הלוך חזור מניס,

ואני לא סגורה על באיזו תחנה לרדת, והיכן לטייל.

ראיתי שיש את הקניון היפה GORGES DU VERDON

אבל לא סגורה על אם הרכבת מגיעה לשם…

אשמח לעזרה לטיול יום ברכבת מחוץ לניס.

תודה רבה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • kaaviva
        kaaviva נערך לאחרונה על ידי

האם יש מישהו שיכול לעזור עם ניס ? טיול יום אחד ברכבת האצטרובלים ולא ברכב?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • נירית
          נירית נערך לאחרונה על ידי

הי גם לך,

חקרתי קצת את הנושא לקראת טיול בקיץ שעבר. בסופו של דבר לא הגענו לניס.

בכל אופן, הרכבת לא מגיעה עד קניון ורדון, אבל ניתן  להנות מהנוף של הורדון (במידה מסויימת) בטיול מהתחנה של  st andre les alpes. לוקח 2:30 שעות להגיע לשם ולטעמי-זה ארוך מדי לטיול יום (מבלים כ 5 שעות ברכבת...).

רוב המטיילים מגיעים עד ENTREVAUX  ומטיילים שם. כולם משבחים.

הרכבת יחסית יקרה, ולכן רבים מעדיפים לנסוע באוטובוס, שהוא ממש זול.

אני כן הייתי נוסעת עד אנטרוו.

כדאי לקרוא את חוות הדעת בTA ויש המלצות רבות על טיולי יום בתחבורה ציבורית מניס. בעברית מכירה רק את סיכום הטיול של זיוה. שווה לקרוא ולראות את התמונות המקסימות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • זיוה
            זיוה נערך לאחרונה על ידי

זה היום היחידי בטיול? זה יום אחד מתוך כמה?

הגעתי ל-Entrevaux בטיול אחר, לא מניס ולא ברכבת האצטרובלים. בדרכנו (מכיוון קסטלן) עברנו בערוץ בהחלט מרשים ונראה לי שגם בקטע שבין ניס לאנטרוו מדובר בתוואי דרך בעל אופי דומה. זה לא ערוץ אדיר כמו הוורדון אבל בהחלט יפה. לאנטרוו עצמה יש שער כניסה ימי ביניימי מרשים אבל העיר שמאחוריו נראית קצת מוזנחת לעומת הכפרים העתיקים שבגבעות של אזור הריביירה. זה גם חלק מהחן שלה, ולמרות שמגיעה אליה הרכבת המפורסמת היא פחות ממוסחרת, אבל אם זה היום היחיד שלכם בריביירה אני לא בטוחה שזה היעד הראשון.

בעיני, העובדה שאי אפשר להגיע עם הרכבת לערוץ ורדון היא לא הדבר המתסכל ביותר. יש שני ערוצים יפהפים הנושקים לקו הרכבת, אבל היא לא נכנסת אליהם. Gorges de Daluis ו-Gorges Cians משגעים ביופיים לא פחות מהורדון. הם קצרים יותר (ואולי על כן פחות נחשבים) אבל עם צבע אדום מרשים. וכאמור, הרכבת עוברת בכניסה לערוצים האלה ולא נכנסת. צריך רכב באזור הזה. ועדיין יש מסלולי יום יפים בתחבורה ציבורית מניס.

יום טיול יפים מניס בתחבורה ציבורית יכולים להיות לכפר Eze. אפשר לשלב עם מונקו. כיוון אחר זה נסיעה לסט פול דה ואנס. אם אתם אוהבים ללכת יש מסלול הליכה נפלא מהעיירה לה טורבי, היושבת מעל מונקו, עד לכפר אז. אפשר גם לנסוע לואנס, לטייל בעיר העתיקה שלה, ללכת ברגל לסט פול דה ואנס (או באוטובוס) ולחזור לניס. קשה לי להגיד מה יותר יפה. נדמה לי שבכל זאת אז בגלל הנוף. אם אתם חובבי אמנות אז המוזיאון הפתוח שליד סט פול דה ואנס נפלא וגם בואנס יש כמה אוצרות

טיול יום מניס בתחבורה ציבורית.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון