מערב קנדה בסוף אוגוסט
-
שלום לכולם,
אנו (זוג, 50) מתכוונים לטוס למערב קנדה – שבוע ברוקיס ושבוע באזור ונקובר – בסוף אוגוסט, כלומר אחרי 22 באוגוסט.
האם יש תאריך מסוים שעדיף לטוס בו מבחינת סיום חופשת הקיץ בקנדה או כל אירוע אחר ש”נופל” בתקופה זו? ממתי בערך כרטיסי הטיסה הופכים לזולים יותר?
בכוונתנו לטוס לקלגרי ולחזור מוונקובר. האם BA היא האופציה הטובה ביותר (נוחות, מחיר, קונקשיין) ? מישהו יכול להמליץ על חברה אחרת?
תודה על כל תובנה והצעה בעניין זה

-
בדרך כלל, מחיר כרטיסי הטיסה בספטמבר לפני החגים יהיה זול לעומת מחירם באוגוסט עם דגש על החצי השני של אוגוסט (כאשר הילדים כבר לא בקיטנות).
מבחינת קנדה, סוף אוגוסט הוא עדין שיא עונת התירות ברוקיס הקנדיים (שהיא עונה די קצרה מפאת האקלים ששורר באיזור הזה). אני לא חושב שיש חשיבות כזו גדולה לתאריכי חופשת הקיץ בקנדה בהקשר הזה, אבל אודה שאינני מומחה בענין.
לגבי חברת התעופה, BA היא חברה טובה, והמטוסים מהארץ אליה הם לרוב מטוסים די גדולים ונוחים יותר מהמטוסים הקטנים המשמשים חברות אירופאיות רבות. טסתי איתם מספר פעמים, אם כי לא בשנים האחרונות. בהיתרו צריך לקחת בחשבון זמן מספק לקונקשיין כי פעמים רבות צריך לעבור טרמינל, מה שהיה כרוך (לפחות כאשר אני טסתי איתם) בנסיעה לא ארוכה באוטובוס ומעבר בטחון (שיקוף תיקים ומעבר דרך שער מגנטי). זה לוקח זמן. אינני יודע אם היום הטיסה לארה”ב יוצאת מאותו טרמינל כמו הטיסה מהארץ ולהיפך, כך שאז ניתן יהיה לחסוך לפחות את הנסיעה באוטובוס.
-
תודה רבה, קצת חוששת להיכנס ממש לחצי השני של ספטמבר משיקולי מזג אוויר כמובן.
-
ברוקיז רוב חודש ספטמבר עדיין מאד מבוקש, מזג האוויר עדיין נוח, בנוסף באמצע החודש זה שיא עונת השלכת של עצי ה-Larch (שלכת צהובה מאד יפה) ויש אנשים שמגיעים במיוחד בשביל זה.
חוץ מזה, השנה באופן כללי יש ביקוש אדיר שם בגלל קמפיין 150 שנה לקנדה (הפארקים בחינם) ובגלל הדולר הקנדי שנחלש לעומת האמריקאי. לכן אם רוצים לישון בתוך הפארקים (כלומר בבאנף, לייק לואיז וג׳ספר) ולא בעיירות מחוץ לפארקים (קנמור – פחות קריטי כי זה קרוב, גולדן והינטון – קצת ניג׳וז) יש להזמין חדרים כמה שיותר מהר, אפילו אם מדובר בסוף ספטמבר. יש לא מעט מלונות שהם כבר sold out לכל העונה.
-
תודה רבה, לקחתי לתשומת לבי.
-
טיילנו ברוקיז לפני קרוב לארבע שנים, מ 5.9 עד 22.9
ומזג האוויר היה בסה”כ נפלא
נעים ביום (בג’ספר אפילו חם), קר בלילה, לפעמים קצת גשם
אבל זה עניין של מזל, כמו גם ביולי ואוגוסט…
נכנסתי מפני שהזכירו כאן את השלכת, ולא יכולתי שלא להיזכר, להזכיר ולהמליץ על המסלול הנפלא Larch Valley and Sentinel Pass שיוצא מ Moraine Lake

-
ראי כאן.
ה Labour Day נופל השנה ב 4 לספטמבר וסוף השבוע שקודם לו צפוי להיות עמוס.
כמו שכבר רשמו, רצוי לבדוק זמינות מקומות לינה ברוקיס לפני שסוגרים כרטיסי טיסה.
-
שנת הלימודים בקנדה תתחיל ב5 לספטמבר. לגבי רמתה של BA איני יכולה לחוות דיעה, שנים רבות לא טסתי איתם, אבל הם בהחלט לא מהחברות הזולות במסלול בו אתם מעוניינים. אני ממליצה לכם לעשות חיפוש באחד מאתרי השוואת חברות התעופה, עם טווח תאריכים רחב ולהתרשם מהמחירים במו עיניכם. אתר כזה הוא למשל kayak וכמובן google flights. כפי שכתבו לפני, קצת מאוחר לתכנן עכשיו טיול להרי הרוקיס, כדאי לכם לבדוק אופציות לינה לפני הזמנת כרטיסי טיסה.
-
אנחנו חוזרים השנה לרוקיס הקנדיים (באוגוסט , אילוץ בשל הילדים )
ויש קושי גדול במציאת מקומות לינה ,
במיוחד בג'ספר .
קחו ברצינות את מה שכתבו לכם פה ותתחילו בבדיקת זמינות הלינה לפני שתבחנו את הטיסות. אם תמצאו משהו מתאים , מהרו לשריין.
הפעם הקודמת שלנו ברוקיס היתה בספטמבר והיה לנו מזג אוויר נפלא וחוויה מאוד מוצלחת.
לא חווינו עומס בשום אתר , אבל זה גם היה לפני שנים לא מעטות.
כמובן שמזג האויר הוא עניין של מזל אבל די בטוחה שספטמבר עדיין מתאים בהחלט, ואם יש גמישות , עדיף להימנע מאוגוסט.
ממה שאני זוכרת מהטיול אז , מחירי הלינות ירדו רק מ 10 לספטמבר בערך.
מה שכן , בטיסות מהארץ גם יציאות בספטמבר ( לפני ראש השנה ) יכולות להיות יקרות וכדאי להשוות גם בהיבט הזה .
-
תמונות יפות מאד!
במוריין לייק יש אכן עומס מיוחד בעונת השלכת (רשות הפארקים מפעילה שאטל מיוחד מלייק לואיז בסופי השבוע כי החניה ליד האגם אוזלת מהר).
-
אגב, החל מסוף אוגוסט יש סיכוי מסוים (לא גדול, אבל קיים) לראות מהרוקיז את הזוהר הצפוני. שוב, לא סיכוי גדול (צריך פעילות חזקה יחסית), אבל חיפוש קצר ביוטיוב מעלה הרבה תוצאות של סרטונים כאלה.
למשל:
https://www.youtube.com/watch?v=cDk2rSgBlko
צולם בסוף אוגוסט 2015.
-
תודה רבה לכולכם!
תרמתם לי הרבה ידע, ואכן, כפי שהמלצתם – אשריין מקומות לינה לפני הזמנת טיסות. אני גם בהחלט מקבלת את ההמלצה להזיז לכיוון ספטמבר.
לגבי ה- Labour Day, זה בדיוק סוג הדברים שידעתי שאני לא יודעת ולכן שאלתי כאן… אני אראה מה זה אומר בדיוק, ואיפה עדיף להיות ביום הזה.
שוב תודה, גם על התמונות הנפלאות