תכנון שבוע בגואטמלה
-
היי,
נוסעים בדצמבר לגואטמלה מקסיקו לירח דבש.
מתכוונים להקדיש שבוע לגואטמלה. יודע שזה לחוץ, אבל מנסים לחוות את המיטב

כרגע התכנון הוא כזה:
נחיתה בגואטמלה סיטי, לילה באנטיגואה
נסיעה לפנחצ’ל, לילה באיזור אטיטלן.
לילה נוסף באיזור אטיטלן.
נסיעה לאנטיגואה, לילה באנטיגואה
נסיעה לסמוק שמפיי/לנקין, לילה שם.
טיול סמוק שמפיי, לילה שם.
נסיעה לפלורס, לילה בפלורס.
טיול בטיקאל, לילה בפלורס?
מעבר לחופי מקסיקו, כנראה בקאלר קודם.
שאלות:
- האם יום של נסיעה מאטיטלן לאנטיגואה משאיר זמן להסתובב באנטיגואה? או שעדיף להפוך את הסדר של אנטיגואה ואטיטלן ואז לסבול קצת יותר בנסיעה מפנחצ’ל לסמוק שמפיי?
- נהיה שני לילות בסמוק שמפיי או בלנקין. איפה כדאי לישון? מבחינת תעסוקה ותחבורה.
- ביום של נסיעה מסמוק שמפיי/לנקין לפלורס – אפשר להספיק לטיול שקיעה בטיקאל?
- אם התשובה לשאלה הקודמת היא לא, ונצא לטיקאל בטיול זריחה – האם אפשר להמשיך משם לכיוון בליז (כמעבר למקסיקו), או שצריך לחזור לפלורס? אפשר להגיע מפלורס לבליז ולהמשיך משם לצ’טומל גם בערב/אוטובוס לילה? או שחייבים לישון עוד לילה בפלורס כדי לתפוס את האוטובוס/טיסה בבוקר. מוכנים לשקול לטוס או לשלם כסף על נסיעות פרטיות כדי לא לבזבז עוד יום שלם.
- איך מומלץ לארוז לטיול כזה? מוצ’ילות או מזוודה? מבחינת נוחות ובטיחות בתחבורה הציבורית…
תודה!
-
אני יודע שאתם מודעים לכך שאתם דוחסים בשבוע מה שכולם מקדישים לפחות שבועיים. אבל מציע לכם לשקול שוב. האם המיטב פחות יעד אחד לא יותר טוב מריצה בין מקומות שמסמלת וי על העצירות..
אם אתם טסים מישראל יש גם ג’ט לג. במרכז אמריקה מחשיך ב-6. ככה שיצאה מאנטיגואה לפנחצ’ל באזור 8 תיגמר בצהריים. עם התמקמות ללינה ו צהריים, ואולי סירה לכפר באגם פחות או יותר נגמר היום.
נסיעה מסמוק שמפיי לפלורס היא 5-6 שעות. טכנית תספיקו אולי לראות שקיעה אבל לא לסייר באתר, שמצריך כמה שעות. ואם יהיה מעונן? מה יצא שראיתם... תחבורה לבליז מפלורס תצא בבוקר באזור של אחה"צ מוקדמים אתם תוכלו אולי למצוא עוד תחבורה מקומית, אבל כבר תיכנסו לחושך ולא מומלץ. לא ידוע לי על שום אוטובוס לילה בדרך הזו.
יציאה ממש מוקדמת מפנחצל תאפשר לכם כמה שעות שיטוט באנטיגואה.
בסמוק שמפיי ביום המלא אתם מן הסתם עושים סיור מערה- בריכות. הייתי מציע אולי להתמקם ליד מפעיל הסיור. לנקין כפר קטן ואם לא מתכוונים לעשות יותר מ הסיור ולאכול סביב מקום הלינה אז אפשר לישון באחד המקומות שקרובים לבריכות.
אין יותר טיסה מפלורס למכסיקו. קודם טסים חזרה לגווטמאלה סיטי.