שוויץ
-
שלום
אנחנו זוג שטסים לשוויץ ל 7 ימים אנחנו מתלבטים לאיזה הר לעלות pilatus או titlis כי את שניהם לא נראה לי שנספיק...... .האם צריך יום שלם לכל אחד מהם ..תודה מראש...
-
לא מכיר את הפילטוס. הטיטליס יכול לקחת הרבה פחות מיום שלם. תלוי אם רוצים ממש לטיל בשלג, או רק לעלות לתצפית. העליה לקחה לנו כ 45 דקות ובגלל שטיילנו מחוץ לעונה לא נתקלנו בעומס. הטיטליס מומלץ מאוד, כי הוא מאפשר עליה לקרחון וממוקם במרכז שוויץ. הפילטוס ממה שידוע לי נמוך משמעותית מהטיטליס ולא עולה על קרחון.
-
מתי הטיול שלכם?
בכל אחד מהאתרים אפשר לטייל מספר שעות או יום שלם-תלוי מה עושים (מסלולי הליכה וכו).
אישית אהבתי הרבה יותר את הטיטליס. אנחנו בילינו קודם בפסגה (היה שלג) ואחר כך ירדנו בתחנה הראשונה וטיילנו סביב האגם trubsee ויש אפשרויות רבות נוספות.
-
הטיטליס מגוון הרבה יותר מאשר הפילאטוס.. גם שלג, גם משחקי שלג, גם אפשרות לטיול בפסגה… אבל.. יקר יותר..
-
היי
7 ימים זה הרבה זמן,
באיזה איזור תלונו, יש עוד כמה הרים יפים לעלות וגם לעשות שם מסלולים.
השאה גם באיזו חודש תהיו שם.
תהנו
-
קודם כל תודה רבה לכולם..אנחנו טסים בראשון ליוני נוחתים בציריך בלילה ונוסעים ללוצרן נלון שם לילה(פה אנחנו מתלבטים אם להסתובב בלוצרן או לעלות לפילאטוס) ושאר הלילות אנחנו חושבים לחלק ככה:ללון ב אנגלברג לילה אחת (אנגלברג בגלל שקרוב לטיטליס) ואחר כך לאוטרברונן וגרינדלוולד...
-
מכיוון שנראה שאתם נוסעים לכיוון (פחות או יותר) של האלפים הברניים – הרי שאני חושב שממש כדאי לכם לעשות טיולי כוכב מאשר טיול מתגלגל
אנחנו ישנו בגרינדלוולד (ולחילופין אין בעיה לישון בלאוטרברונן או אינטרלקן) ולעשות טיולי כוכב, כולל טיטליס/לוצרן ונוספים.
ראו את אלבום התמונות הבא שיתן לכן רעיונות.
כל הנסיעות שלנו היו לכל היותר שעה.
-
אין צורך ללון באנגלברג בשביל לעלות לטיטליס. הטיטליס יכול לתפוס יום שלם בין הלינה בלוצרן ללינה ביעד המרכזי.
-
הטיטליס יותר גבוה ודרמטי , ומושלג הפיסגה כל השנה.יש גם מערת קרח,גשר תלוי וקורקינטים לירידה מההר מתחנת הביניים.
גם הנוף מהפילאטוס מהמם.הפילאטןס נמצא ממש קרוב ללוצרן. ואפשר בהחלט להספיק טיול בעיר ובהר באותו יום .(כמובן שללוצרן אפשר גם להקדיש יום שלם לבד...)
שימו לב שיש אפשרות לעלות/ לרדת צד אחד ברכבל ואת הצד השני ברכבת השיניים התלולה. יש גם פארק חבלים ומגלשות אלפיניות בתחנת הביניים,אם אתם בעניין .
וכמובן אינספור מסלולי הליכה בשניהם...
מה שחשוב בכל אופציה זה לבדוק היטב את מזג האוויר הוראות בפיסגה- ביום מעונן מדי חבל לעלות!!.
לינת כוכב תיתן לכם יותר גמישות מבחינה זו.