טיול משפחות בתאילנד
-
אנחנו יוצאים לטיול משפחות בתאילנד למשך שבועיים (ילדים בני 17, 13, 8, ומתכננים להישאר שבוע נוסף באחד האיים.
איזה אי הכי מומלץ? (אנחנו לא מעוניינים בצלילה)
-
זה תלוי בכמה גורמים, ובעיקר בעונה בה נוסעים ובמה אתם מחפשים.
בתאילנד שתי קבוצות איים, המערביים (פוקט הגדול ביותר, קראבי ועוד) והמזרחיים (קוסמוי הגדול ביותר, קופנגן, קוטאו).
אם אתם נוסעים בקיץ או בחגי תשרי, זאת העונה הרטובה בתאילנד ו*סטטיסטית* יש פחות גשם באיים המזרחיים ולכן הם המועדפים.
לגבי מה מחפשים (נשים בצד את מזג האויר): פוקט הוא האי הגדול ביותר ועתיר אטרקציות ופעילויות. קוסמוי גדול אף הוא ולא חסרות בו אטרקציות ופעילויות, אך פחות מפוקט.
היתרון של קוסמוי על פוקט לדעתי הוא בכך שהמלונות בקוסמוי נמצאים על קו החוף ואת יוצאת מחדרך ישר לים (מומלץ כמובן לקחת מלון עם חוף פרטי), בעוד שבפוקט הבנתי שיש כביש שעובר בין המלונות לים.
קופנגן מתאים למי שמעדיף אי קטן בעל אופי בתולי וראשוני יותר, עם פחות פעילויות ומהומה ויותר שקט ובטן-גב.
אנחנו רצינו להנות מכל העולמות ולכן חילקנו את שהותנו בקוסמוי (8 ימים) בין שני מלונות בשני חופים שונים, הראשון שקט ובתולי (דומה באופיו לקופנגן שעליו ויתרנו כדי לחסוך בזמני מעברים) והשני תוסס יותר.
למידע נוסף אני ממליצה לך על פורום תאילנד.
-
תודה רבה. זה עזר לי מאוד.
נוסעים בסוף יולי, ובפוקט אנחנו נהיה במהלך השבועיים הראשונים.
כנראה שקוסומוי מתאימה לנו בהיבט הפעילויות…
מקווה שניפול על מלון מוצלח. אשמח לקבל המלצות אם יש.
שבת שלום
-
בקוסמוי היינו, כאמור, בשני מלונות בשני חופים שונים. שניהם היו מעולים ומומלצים בחום רב:
- Fair House Villas – נמצא בחוף מאי-נאם הצפוני והשקט. החדרים הם בקתות בסגנון תאילנדי אותנטי, ענקיות (חדר רגיל 35 מ”ר) ומפנקות מאוד. אנחנו היינו משפחה של 2+3 ולקחנו שני חדרים עם דלת מקשרת ביניהם. למלון בריכה נהדרת עם בר בתוכה, וחוף ים פרטי עם קיאקים וציוד שנורקלינג שניתן להשתמש בו בחינם. כמו כן יש שם גן תבלינים אורגני, מגוון טיפולי ספא (בתשלום אבל מקבלים קופון לאחד חינם, אנחנו לא הספקנו לממש...) ועוד. מוגדר כ-4 כוכבים אבל לדעתי לגמרי ברמה של 5.
- Centara Grand – נמצא בחוף צ’וואנג השוקק, 5 דקות הליכה מבית חב”ד. המלון יפהפה, מעוצב בסגנון קולוניאליסטי (פגשנו שם ישראלים שקצת התאכזבו כי רצו עיצוב תאילנדי אותנטי). יש לו בריכה ענקית עם בר וכדורסל, וחוף פרטי. בהשוואה למלון הקודם שהיינו, החול בחוף הזה לבן ורך ונעים מאוד, בחוף הצפוני יש אבנים בחוף ופחות נעים להסתובב שם. מאידך, בין האבנים והסלעים יש גם דגים ואלמוגים כך שיש מה לראות בשנורקלינג…. המלון 5 כוכבים, ענקי ועם ארוחות בוקר “כיד המלך” (למי שמתגעגע לאילת). עשירה מאוד כולל אוכל מערבי. החדרים קטנים יותר מהמלון הקודם.
אנחנו הזמנו את המלונות דרך “המרכז למטייל תאילנד”. הם הציעו את המחירים הכי טובים, העניקו שירות מעולה והיו גם היחידים שהבטיחו לנו חדרים עם דלת מקשרת בהזמנה (המלון עצמו היה מוכן לתת את זה רק על בסיס מקום פנוי). אגב, גם אטרקציות (טיולי ספיד-בואט וטרקטורונים) הזמנו דרכם.
-
בוקר טוב
אנחנו טסנו באוגוסט ולמרות מה שאמרו על מזג האויר הינו שבוע בפוקט והיה נהדר.
ישנו בסנטרה גראנד ביץ שיש לו חוף פרטי
אני מעלה רעיון לשבוע נוסף - פאטאיה. אנחנו הינו בסנטרה גרנד מיראג והיה מהמם
קיבלתי המלצות גם על הו אין
תהנו!
-
שלום
המשפחה שלנו הייתה בפוקט לפני מספר שנים ורציתי לשתף בתחושה שכולנו חזרנו איתה לגבי העיר עצמה – העיר מזכירה סוג של מחנה פליטים כאשר כל האיזור בין החוף למלונות מלא מועדוני לילה שלא נעים להסתובב שם עם ילדים בלילה. אני לא מתייחס למזג האוויר אבל ממליץ לחפש איים יותר אינטימיים ואותנטיים ואם אין ברירה אז לחפש מלונות מחוץ לעיר הראשית. לדעתי שבועיים בפוקט זה המון זמן באי אחד במיוחד שהאי הוא המוני ומאוד עירוני
לשיקולך
-
פוקט אי באורך של 50 ק”מ והיקף של כ- 100 ק”מ. לנתח אותו במשפט אחד של עיר הדומה למחנה פליטים לא אומר כלום. כנראה שהתכוונת לחוף המרכזי בפטונג אבל בוודאי שהוא לא מייצג את כל האי.
בפוקט יש אזורים עמוסים והומים לבילויים וגם אזורים שקטים רגועים עם חופים יפייפיים.
בקו סמוי הייתי המון פעמים בעבר האי המועדף עלי ביותר לצערי סובל מפיתוח יתר וכבר לא שקט ונעים כבעבר במיוחד הדברים אמורים לחוף הראשי צ’אוונג.
פאטיה היא עיר בלתי ראויה לילדים בעיני למרות כמה מלכודות תיירים לילדים שהוסיפו לה וגם חוף הים בה מלוכלך ולא אסתטי בכלל.
הו אין היא עיר חוף נחמדה אבל חוף הים בה אינו יפה כמו באיים.