מדגסקר - המשך תכניות
-
שלום לכולם,
אנחנו מתכננים חודש במדגסקר וכרגע הכיוון הוא לעשות שלוש שבועות בערך בדרום מערב עם טרקים בשמורות: רנומפנה, אנדרינגיטרה ואיסלו, ויומים בחופים באקאו וטיול באזור.
יש לנו עוד שבוע למלא ואנו חושבים מה לעשות בו..
משיטוט באינטרנט האזור שנראה הכי מלהיב הוא אנטלהה והטרק שם למרואנטסרה אבל אני חושש שלא נספיק להגיע לחצות את חצי האי ולחזור לטאנה בשבוע. מה אומרים? אולי אפשרי?
בנוסף ראיתי את אזור האי סנט מארי שנראה יפה.. אולי דווקא להשקיע בו שבוע?
ואולי בכלל עדיף לשנות קצת את המסלול ולהגיע לשני המקומות הללו?
אשמח לדעת על המקומות הנ”ל האם הם נראים לכם מתאימים והאם יש לכם רעיונות אחרים למלא את השבוע שנותר? אנחנו בעיקר חובבי טרקים ומקומות אונטנטיים, פחות נמשכים למקומות הומי תיירות..
(הלוואי והיה לי 3 חודשים למדגסקר אבל כרגע נסתפק במה שיש)
תודה מראש!
-
כתבתי על פארקים וטרקים במדגסקר בבלוג שלי כאן באתר (כנסו דרך החתימה).
יש כמה אפשרויות לטרק מאנטלהה למאורנצטרה. הטרק הקצר משכו 3 ימים אם הולכים מהר, הוא עובר בין כפרים נידחים, אין בו הרבה טבע, אבל תקבלו טעימה מרתקת של התרבות והחיים במדגסקר הכפרית הלא מתוירת. אנחנו הלכנו את הטרק הבינוני (מתחיל מקייפ אסט) שחוצה את פארק מסואלה ומתחבר בהמשך לטרק הכפרים. לקח לנו שמונה ימים בקצב איטי כולל שני ימי מנוחה, אם הולכים מהר אפשר אולי להצטמצם לחמישה ימים. אבל הטבע בחלק הזה של הפארק לא במיטבו, הוא לא שמור טוב ומסתובבים בו ציידים וכורתי עצים. הטרק הארוך מקיף את חצי האי והוא לא רלבנטי בטיול קצר כשלכם.
אם כבר מגיעים לאנטלהה (בטיסה) כדאי מאוד לטרק במרוג’גי, פארק שמור ומאורגן היטב, יער גשם במיטבו (שלושה-ארבעה ימים). טבע במיטבו – כמעט גן עדן… – אפשר למצוא גם באי הקטן נוסי מנגבה שליד מאורנצטרה (יום-יומיים). אם אתם מוסיפים את שני המקומות הללו ומסתפקים בטרק הכפרים הקצר תצטרכו 9-10 ימים מאומצים למדי (כולל יום לחזרה לטאנה בסירה מהירה+אוטובוס), אבל מתגמלים מאוד.
אם חסרים לכם ימים לסיבוב הזה הייתי שוקל לוותר על פארק רנומפאנה.
לא היינו בסאנט מארי, אבל להבנתי זה בעיקר מקום לנופש. אפשר לבקר שם בדרך ממאורנצטרה לטאנה.