טרקים ברוקים
-
יש למישהו המלצות על טרקים (לא קשים במיוחד) בפארקים של הרוקיס (בנף או גספר לדוגמא) של 3-4 ימים?
תודה
-
טרקים ברוקיםבטח, למה לא...
1. ה-Skyline ליד ג'ספר, 3-4 ימים, בעיקר הליכה על רכס פתוח
2. מסביב להר רובסון (מצפון לג'ספר), אפשר יומיים אבל כדאי לפחות שלושה
3. Mt. Assiniboine Provincial Park - אחלה טרק, 4 ימים, נופים מדהימים. שווה לקחת כמה ימים ספייר ולצאת לטיולי יום מאזור Lake Magog.
יש טרק מפורסם נוסף שנקרא ה-Rockwall, אבל כשהייתי שם (2004) זה היה ממש אחרי שריפה גדולה ככה שוויתרתי עליו, סביר מאוד שהיום האזור כבר התאושש ברובו.
יש עוד כמה טיולי יום מאוד מאוד מומלצים - לייק אוהרה והאזור שליד מוריין לייק הם שתי אופציות בולטות. -
טרקים ברוקיםעופר שלום וסליחה על ההתפרצות...
שאלה לגבי לייק אוהרה - ממה שהבנתי ממוני, צריך לקחת שם אוטובוס בתשלום לנקודת ההתחלה. אנחנו ניסע עם הוריי (בני 65) שאמנם יכולים לעמוד במסלול של כמה ק"מ ואפילו בעליות של 200-300 מטר, אבל לא מעבר לכך. השאלה האם יש שם דברים שיתאימו לנו או שזה למיטיבי לכת בלבד. תודה. -
טרקים ברוקיםאין בעיה, תתפרץ חופשי...
קודם כל, כל העסק של לייק אוהרה הוא הימור מסויים - יש מספר מקומות מוגבל על האוטובוס, ככה שאם לא הזמנת מקום מראש אתה בבעיה (ואין לי מושג כמה זמן מראש - בהחלט יכול להיות שכבר עכשיו לא יהיה מקום). מה שכן, אפשר להגיע שעה-שעה וחצי לפני שהאוטובוס יוצא ולהירשם בסטנד ביי אצל הריינג'ר האחראי, ובהרבה מקרים אנשים שנרשמו לא מגיעים ככה שיש מקום על האוטובוס. אז מצד אחד זה ניג'וס רציני ויכול להיות שתבזבז בוקר על העניין הזה ולא ייצא מזה כלום, אבל מצד שני, המקום באמת מדהים ומצדיק את המאמץ.
מה שמביא אותנו לנקודה השניה - המאמץ הפיזי. אם אני זוכר נכון (ואני מניח שאפשר לוודא את זה באתר של הפארק), יש מגוון די גדול של שבילים, ואני מניח שיהיה אפשר למצוא גם משהו שיתאים להורים שלך. רוב השבילים הולכים על הרכסים שמסביב לאגם, אבל אני די בטוח שיש לפחות מסלול אחד מסביב לאגם (ז"א בלי עליות), ואולי יש עוד כמה שיכולים להתאים. מה שכן, צריך לראות איך זה מסתדר עם הזמנים של האוטובוסים - אני לא בטוח שיש אוטובוס החוצה לפני שעות אחה"צ, מה שאומר שיכול להיות שהורים שלך קצת ישתעממו אחרי שהם יסיימו את ההליכה. בכל מקרה, הייתי נכנס לאתר של הפארק ועושה קצת מחקר - זה באמת אחד המקומות הכי יפים ברוקיס. -
טרקים ברוקיםעופר תודה,
אני בכל מקרה לא מתכוון להזמין מראש. אנחנו נלון שני לילות בפילד ולפי המזג והחשק של המשתתפים נחליט במקום אם לקום מוקדם ולתפוס מקום באוטובוס. -
טרקים ברוקיםתודה עופר!