חניה P+R באמסטרדם - שאלה
-
יש לי כמה שאלות בנוגע לחניית P+R באמסטרדם.
אנחנו זוג+2, מתכוונים להגיע לאמסטרדם פעמיים, פעם ביום חול מכיוון מזרח ופעם ביום ראשון מהדרום (אוטרכט).
איזה P+R מומלצים?
הבנתי שבימי חול, המחיר עד השעה 10 הוא 8 יורו ליום, אחריו רק יורו. זה לא יוצר תורים ופקקים בכניסה לחניונים בסביבות השעה 10?
אני גם לא בטוח שהבתי עד הסוף את הפרוצדורה של קניית כרטיסים מוזלים לתחבורה הציבורית. אם הבנתי נכון, הסדר הוא כזה:
- נכנסים לחניון , מצלמה סורקת את מספר הרכב ואני מקבל טיקט.
- הולך למכונה הכחולה וקונה 4 כרטיסים שתקפים לשעה. צריך לשלם 6.8 יורו בכרטיס אשראי במכוה הזאת.
- נוסע למרכז , כאשר צריך להעביר את הכרטיסים שקיבלתי גם בכניסה וגם ביציאה מהטראם.
- בחזור, אותו כרטיס משמש אותי לנסיעה חזרה. שוב צריך לסרוק אותו בכניסה וביציאה מהטראם.
- מכניס את הטיקט של החניון ואת הכרטיסים לתחבורה הציבורית למכונה כלשהי בחניון. בשלב הזה משלם את ה 1 יורו (או 8 יורו אם נכנסתי לפני 10) בכרטיס אשראי.
- אני אמור לקבל בחזרה את הטיקט כדי שיפתח את המחסום ביציאה. לא ברור כמה זמן יש לי בין התשלום לבין היציאה מהחניון.
-
הבנת מצוין את התהליך.
רק מה שאני זוכרת בחזור-מכניסים רק את הכרטיס של החניון (לא את אלו של התחבורה הציבורית).
וזה עובד מתוקתק (חוץ מאשר כאשר המכונות המחורבנות האלו מקולקלות ויש רק מכונה כחולה אחת תקינה … )
אבל זו אינה בעיה גורפת רק ביש המזל שלי (תמיד).
אין עומס בכניסה לחניון.
אין בעיה ביציאה מבחינת זמני יציאה.
-
תודה רבה.
אז איזה חניון מומלץ למגיעים מכיוון אוטרכט, ואיזה למגיעים מכיוון הדולפינריום?
אצטרך להכניס משהו לוויז.
יש מצב שאגיע ולא יהיה מקום בחניון?
-
אנחנו הגענו לאמסטרדם 3 פעמים ובכולן חנינו ב P+R. התהליך הוא כמו שתיארת. רק שים לב שיש עוד תנאי – תחנת הירידה מהרכבת חייבת להיות במרכז העיר.
בדיעבד, השימוש ב P+R גוזל המון זמן. לא בטוח שזה היה נכון להשתמש בזה בכל הפעמים. אולי פעם אחת בשביל הנסיעה בטראם (גם זאת אטרקציה) אבל אולי בשאר הפעמים היה עדיף לי לחנות במרכז העיר. התפרסם כאן בפורום חניון במרכז בעלות 12 אירו לכל היום. כנראה כדאי יותר. בטח אם זה בסופ”ש שאז יש פחות רכבים. וגם בטח אם יוצא לכם להתארגן מהר בבוקר ואז זה ביזבוז זמן לחכות עד אחרי 10.
אם אתה מגיע לחניון ואין מקום, אתה צריך לנסוע לחניון אחר. לנו זה קרה בפעם אחת ונסענו לחניון סמוך.
-
כשחושבים על העלות הכוללת של הטיול, אז עלות החניה בחניון רגיל במרכז אמסטרדם היא זניחה ולגמרי שווה את הנוחות והחסכון בזמן.
-
אבל לפי אתר החניונים P+R, הנסיעה למרכז היא 15-25 דקות לכל כיוון. לא נראה לי הפסד זמן כזה גדול.
לפי מה שקראתי, החניונים במרכז מתמלאים מהר. יש מצב שלא יהיה מקום ואז זה סיפור. אני מעדיף לבזבז את ה 15-25 דקות האלה בבוקר, וגם בלי פקקים של המרכז.
ראיתי חניון גם ב 10 יורו ליום במרכז, אבל בהזמנה מראש ואני לא רוצה להתחייב ליום מסוים בגלל מזג האוויר.
לפי מה שכתוב באתר של P+R, כנראה P+R Zeeburg הכי טוב לי.
תודה לכולם על העזרה.
-
אנחנו היינו לפני שנה וחנינו בחניון מול מוזיאון נמו . עלות של כ30 יורו לכל היום . לדעתי מבחינת עלות תועלת שווה ביותר . קרוב למרכז העיר .
-
אם אנחנו זוג +2 בגילאים 10,12 , ואין סיכוי שנגיע ל P+R לפני 10, מה הדרך הזולה וגם נוחה להגיע למרכז אמסטרדם?
אנחנו מתכננים יומיים לא רציפים באמסטרדם.
למדתי שאם חונים ב P+R אחרי 10, צריכים לשלם לתחבורה ציבורית. כרטיס לכיוון אחד עולה 2.9 יורו. לילדה הקטנה אני יכול לקנות כרטיס יומי ב 2.5 יורו.
זה יוצא בערך 21 יורו לחניה ותחבורה ביום.
האם יש דרך זולה יותר להגיע למרכז אמסטרדם? אין לי בעיה לנסוע חצי שעה לכל כיוון .
מצאתי את החניון שעמיחי הזכיר. הוא עולה 20 יורו ליום בקיץ, אבל זה לא מדאיג אותי. יותר חשוב , מניסיונכם, עד כמה חמורים הפקקים כדי להגיע עם רכב למרכז? יכול להיות שחניה ב P+R וחצי שעה נסיעה בטראם תהיה יותר מהירה מההגעה לעיר?
-
תיקון: עלות החניון אחרי 10 + עלות הנסיעה למרכז וחזרה למשפחה של 2+3 הייתה בערך 7-8 אירו. לילדים שלי הנסיעה בטראם הייתה חוויה נחמדה – מבחינתם אטרקציה. אם גם אצלכם הילדים אוהבים אוטובוסים \ טראמים, אז מתוך היומיים יום אחד הייתי הולך על P+R.
כמו שכתבתי לך הצטערתי בדיעבד שלא נכנסתי בפעמים הנוספות לעיר עם הרכב. אבל לא ניסיתי את הפקקים.
-
לא צריך להגיע לפני 10 כי אז עלות החניה עצמה 8€
אחרי 10 עלות החניה 1€
כלכלית איך שלא תגלגל את זה ימינה ושמאלה-
מחיר חניה+טראם יצא פלוס מינוס לעלות חניה בתוך העיר.
היתרון של חנה וסע- שיטה מובנת,שילוט ברור, שפע חניה (לרובם),
החסרון-יותר מרוחקים ממרכז העיר- ומחייבים בהכרח ניידות נוספת ,גוזל זמן.(כולל החניה של 13€ ליום מלא-קרא את התנאים שם, וגם את המיקום המדויק).
חניה בתוך העיר- גם לעיתים מחייבת נסיעה למרכז התיירותי שלה -(משמע עלות הטראם לא תמיד נחסכת) אבל הבעיה בעיניי- בכניסה אחרי 10.00 ,עומס תחבורה, איתור החניה ושתהיה זמינה.
-
זה החניון שאני בונה עליו במרכז העיר (20 יורו ליום)
https://www.parkingcentrumoosterdok.nl/
קרוב למוזיאון נמו.
שאלה – אם אני מגיע ביולי מכיוון דרום או מזרח, בשעה 10-11, האם אני לא אתקע בפקקים גדולים?
-
הי עמיחי
קראתי שתחנת הירידה מהרכבת חייבת להיות “במרכז העיר “
האם הכוונה ב”מרכז העיר “ בכל הרחובות המסומנים במפה של P+R או בתחנה ספציפית?
בדקתי בGOOGLE MAPS ואני בוודאות אצטרך 2 קווים על מנת להגיע ליעד הראשון שלי לטיול בעיר.
מתכוונת להחנות ב ZEEBURG 1
היעד
Heineken Experience
Stadhouderskade 78
Amsterdam, 1072 AE
האם ניתן להשתמש בכרטיס הטראם שמקבלים בחניון P+R ולנסוע איתו ב 2 הקווים שאני זקוקה להם כל עוד העיניין לוקח 1 שעה בלבד?
אגב, ממתי נספר ה1 שעה ?
תודה מראש

-
כל המידע לכל השאלות נמצא כאן:
תשובות לשאלות:
- בקישור אפשר להוריד קובץ ברושור עם כל המידע. בין השאר מופיעה שם מפה שמכילה את כל התחנות שנחשבות “מרכז העיר”
- מותר להשתמש ב2 קווים כל עוד הנסיעה אורכת עד שעה
- את הכרטיס לטראם צריך לרכוש תוך שעה מזמן הכניסה לחניון
- מרגע רכישת הכרטיס לטראם יש שעה לנסוע למרכז העיר
-
פעמיים בעבר היינו באמסטרדם ומצאנו פתרון קל ונוח .חנינו בשכונה שמעבר לנהר מול התחנה המרכזית של אמסטרדם .החניה היתה בחינם ועברנו לתוך אמסטרדם במעבורת -גם ללא עלות .המעבורת בתדירות גבוהה ומגיעה עד לאזור התחנה המרכזית .היינו עם הילדים וזו הייתה חויה גם בשבילם.טיילנו במרכז אמסטרדם ולא ניזקקנו לתחבורה צבורית .
לצערי אני לא זוכרת את שם השכונה שבה חנינו .רק זוכרת שהמעבורת הגיעה עד לאזור התחנה המרכזית. מציעה לבדוק אם המעבורות הללו עוד קיימות.
בתקווה שאני לא מטעה אתכם -כי זה היה לפני מספר שנים (אבל הצליח לנו בפעמים שונות )
בהצלחה.
-
היינו באמסטרדם ביום רביעי האחרון.. מרכז העיר נראה לי כולו בחפירות/עבודות בכביש, ולכן לא הייתי מנסה להכנס עם רכב למרכז, אלא אם כן החנייה היא בשכונה מרוחקת יותר כמו שכתבו כאן למעלה. חנינו בחניון של האיצטדיון האולימפי בסביבות ארבע אחה”צ, ואכן שלמנו על החנייה רק אירו אחד(בנוסף לעלות כרטיסי הנסיעה). דווקא הנסיעה בטראם עם הילדים הייתה נחמדה, כי היא מאפשרת התרשמות ראשונה מהעיר בלי הלחץ של ניווט וחיפושי חנייה.
-
הייתי באמסטרדאם 3 פעמים בשבועיים האחרונים.
פעם אחת הגעתי עם הרכב לחניון שכתבתי למעלה – הוויז לקח אותי עד לשם. שילמתי 20 יורו עבור כמה שעות בעיר.
פעם שניה ושלישית חניתי ב P+R של אמסטרדאם ארינה ונסענו למרכז במטרו. זה הרבה יותר זול ואני לא חושב שזה לוקח יותר זמן מהגעה עם רכב, כי המטרו מגיע כל כמה דקות והנסיעה אורכת כרבע שעה.
-
חזרנו לפני ימים ספורים מהולנד, בהם בילינו 4 ימים באמסטרדם ( נסיעה של 20 דקות מהדירה).
בכל הפעמים חנינו בחניון הרצ”ב בהודעה.
אין עומסי תנועה ומאוד מצדיק את החניה.
להזכירכם, עד תחילת יולי העלות היתה 15 אירו
נכון להיום 20 אירו.
כמובן שחייבים לחנות 5 שעות ורק אז המחיר “צונח” ל 20 אירו
אז למי שמתכוון לשהות שם למעלה מ 5 שעות, מצדיק ביותר.
החל מ 21:00 כל שעה עולה אירו- ללא קשר למספר השעות.
-
לגבי החניה ליד נמו.. אני ממש בעד להוסיף עוד כמה גרושים ולא להתחיל להסתבך עם רכבות וכו, השאלה היא האם לא מסובך לנהוג בתוך העיר ?
-
עם וויז – לא מסובך. אבל יש פקקים ולכן חיסכון בזמן הוא לא כזה גדול. ויש גם הליכה מהחניה לכיכר דאם נניח, שזה יכול לקחת רבע שעה.
להסתבך עם רכבות – זה לא בדיוק להסתבך. יש שילוט ברור ורכבת ישירה אחת למרכז. אחרי פעם אחת בחניה הזאת, העדפתי לחנות ב P+R לא בגלל חיסכון כספי, אלא בגלל ההליכה מהחניון לאטרקציות.