מסלול שחשבתי עליו בתאילנד
-
אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי מסלול שחשבתי עליו לתאילנד:
הטיול שלי אמור להתחיל מה-4 ביוני עד ל-29 ביוני, אני מטייל לבד(טיול ראשון לבד בחו’’ל)
חשבתי לשהות בבנגקוק יומיים (ומשם ב-7 ליוני) לטוס לקוסמוי ולקחת מעבורת לקופנגן כדי להגיע לפולמון שנערך ב-9 ביוני.
מפה פחות או יותר לא חשבתי על כמה ימים להישאר בכל מקום, חשבתי לטייל בקופנגן כמה ימים ואחר כך לקחת מעבורת חזרה לקוסמוי לטייל שם.
אחר כך טיסה מקוסמוי לפאטייה, אז מפאטייה לפוקט, מפוקט לצ’אנג מאי ובסוף חזרה לתאילנד לעוד איזה יומיים לפני הטיסה.
החלטתי לפנק את עצמי ולישון בכמה מלונות טובים שאסגור דרך בוקינג.
לפני הטיסה לתאילנד אני אסגור מלון בבנגקוק ולשאר המקומות אני אסגור יום-יומיים מלון לפני שאגיע אליהם.
עכשיו יש לי כמה דברים שיושבים עליי ומציקים ואשמח שתעזרו לי:
- יש איים מסוימים שהייתם ממליצים לי לוותר עליהם בגלל מזג האוויר וללכת לאיים אחרים?
- חשבתי לקנות כרטיס טיסה לקוסמוי+מעבורת לקופנגן דרך הקשר הישראלי או המרכז למטייל כשאני אגיע לבנגקוק(זה יוצא יומיים לפני מועד הטיסה),אבל אני חושש שלא יהיו טיסות פנויות או שישחטו אותי במחיר בגלל שיהיה עומס לקראת הפולמון. כדאי לי להתקשר אליהם עכשיו ולהזמין כבר את הכרטיסים?
- מאיפה אני קונה כרטיסים לטיסות פנים בתוך תאילנד במקרה שאין סניף של המרכז למטייל באיזור? והאם זה יהיה בעייתי להזמין כרטיס טיסה בהתראה של יום-יומיים?
- מאיפה לקנות כרטיס למעבורת חזרה מקופנגן לקוסמוי?
- חשבתי לקנות כרטיס סים בתאילנד, השאלה שלי האם המספר טלפון שלי משתנה? איך אמורים לחייג אליי מישראל ואיך אני מחייג לישראל?
- עוד שאלה אם אני נכנס למים בחוף ומשאיר את התיק עם הפלאפון על החוף איך אני אמנע מגניבה?
- חשבתי להזמין באט דרך האפליקציה של הבנק שיחכה לי בעמדה בדיוטי פרי לפני הטיסה. כמה כסף מזומן אתם מציעים לי לקחת? בהתחשב בזה שאצטרך לשלם מוניות,טיסות פנים, קניות ואוכל. את המלונות אני אשלם כבר בכרטיס אשראי.
אני יודע שחפרתי אבל זה בכל זאת טיול ראשון שלי לבד ואני קצת מודאג, אשמח אם תעזרו לי להוריד כמה דאגות מהראש, תודה.
-
שלום.
טעות ראשונה שלך להישאר בבנגקוק יומיים ראשונים.
זה דורש ממך להיכנס פעמיים לבנגקוק (פעם שניה בסוף הטיול).
בשביל מה הטירטור והבזבוז זמן הזה?
טוס ישירות לקוסמוי.
ביום של הפול מון עש כל הזמן סירות ומעבורות לקופנגן.
בעיקרון ..סטטיסטית...בפוקט גשום פי 2 וחצי בעטנה הזו מקוסמוי.קח בחשבון.
טיסות ניתן לקנות באתרי האיסות התאילנדיים.
אין צורך להזמין באטים.תחליף שם דולרים.יש מיליון צ'יינג' בתאילנד...
כרטיס סים משמעותו מספר חדש.
-
איתן תודה על התגובה המהירה.
האמת שסגרתי את הטיסה לבנגקוק לפני שידעתי שיש פולמון וגם המחשבה שלי הייתה שאוכל בהתחלה להיעזר בסניפים ישראלים באיזור לגבי המשך הטיול.
יש אי אחר שהיית ממליץ לי במקום פוקט?
יש דרך לסגור שם טיסות לא דרך האינטרנט? יהיה אפשר אולי להיעזר דרך שירותי המלונות?
יש סיבה שעדיף להחליף שם כסף ולא להגיע כבר עם כסף מוכן לשם? בגלל עמלות?
-
כלכלי.לא משתלם להחליף כאן לבאטים.
שווה להגיע לפוקט למספר ימים.אבל קח בחשבון שעלול להיות גשום.
ביוני האיים העדיףים הם קוסמוי קופנגן ו קוטאו.
טיסות אתה יכול לסגור בכל אחת מסוכנויות התיירים שיש ( כל 100 מטר יש סוכנות.אל תדאג)
-
איתן כמה כסף מזומן אתה מציע לי לקחת?
אם אני מוסיף למסלול גם את קו טאו, אתה חושב שמבחינת ימים יש לי מספיק זמן לטייל בכל המסלול שרשמתי או שזה כבר דחוס?
איך אני קונה כרטיס למעבורות? מוכרים גם בסוכנויות?
איך אני מחייג לישראל? לפי מה שקראתי יש שלוש חברות מרכזיות שמוכרות סים ולכל אחת יש קידומת שונה שאני צריך לחייג ביחד עם הקידומת של המקום שאני נמצא בו, אתה יכול לתת לי דוגמא איך זה הולך?
-
היי אליאור-דבר ראשון תרגעאני יכול להגיד לך שטיול בתאילנד קל ופשוט אפילו יותר מאשר בארצנו
כמובן שתצטרך מסגרת טיול ובדיקת פרטים כאלה ואחרים לפני הטיול אך המון דברים תלמד תוך כדי טיול מאנשים שבטח תכיר
לגבי טיסות- אתה טס לבד ולא בעונה הבוערת כך שאני מאמין שתמיד יהיה לך מקום בטיסה גם כמה ימים לפני, כנ”ל לגבי מלונות
כרטיסים למעבורות ואטרקציות תמצא בכל סוכנות ואלו נמצאות בשפע כל כמה מטרים
לגבי כרטיס סים-תקנה מאחת החברות הגדולות ושיחות תעשה דרך הוואטסאפ הכי זול והאיכות טובה והחיוג הוא ישיר למספר שבארץ ( כמו בארץ )
לגבי רכוש בחופים-אל תקח דברים יקרי ערך קח כמה מאות באטים בתיק וזהו או שתמיד מצא מישהו או מישהי נחמד שישמח לשמור לך על הציוד
בקיצור-תהנה
-
אם זה ביקור ראשון שלך בתאילנד- על תוותר על הגעה לבנגקוק קודם כל. גם ככה הטיסה מתישה, אז עדיף אחריה לקחת מונית ולהגיע לקאו סאן, גם אם זה אומר להיתקע בפקקים קרוב לשעה, מאשר להישאר בשדה תעופה ולעלות לעוד טיסה.
לגבי שיחות לארץ: אתה יכול לוותר על SIM מקומי, תתקשר מוואטסאפ או אפליקציה אחרת כלשהי.
אל תאמין לנהגי טוקטוקים ואל תעלה על טוקטוק. אל תתרגש מהשפע הצרכני- זה שפע של זבל. החולצות שתקנה שם יתכווצו לך אחרי שלוש כביסות לממדים של תינוק.
לא קריטי, אבל אם אתה יכול אז עדיף לקנות שטרות יורו של 50.
במוניות, תעמוד על כך שתמיד יפעילו מונה (meter).
-
אתה ץצטרך לקחת בממוצע כ 100 יורו ליום.לפחות..
-
תודה חברים עזרתם לי מאוד!
מקווה שאהנה והכל יעבור בשלום.
-
אם אני אזמין ב-4 ליוני כשאני אהיה בבנגקוק כרטיס טיסה לקוסומוי+מעבורת לקופנגן לתאריך ה-7 או ה- 8 ליוני דרך הקשר הישראלי או המרכז למטייל זה יהיה בסדר או שכדאי להתקשר ולסגור עכשיו?
ועד איזה מחיר משלמים בדר’’כ על טיסה? אני דיברתי עם המרכז למטייל ואמרו לי שטיסה יכולה להגיע ל-250 דולר, זה נראה לי יותר מדי יקר.
-
הטיסות לקו סאמוי מאוד יקרות כי שדה התעופה שם פרטי ולא שייך לממשלת תאילנד. יש אופציה זולה עם אייר אסיה באתר שלהם שכולל טיס לסוראט תאני משם העברה ומעבורת לקו סאמוי.או שתיקח טיסה לסוראט תאני ומשם מעבורת ישירות לקו פאנגאן.החיסכון בכסף גדול.