חשמל בארה"ב
-
שלום יש לי מכונת גילוח שעובדת אך ורק על 220 וולט ותדר 50 הרץ.
כמה שאלות:
1.האם אני יוכל להטעין אותה ב-110 וולט ופשוט היא תיטען יותר לאט או שזה לא יצליח?
2.אם לא אז הבנתי שצריכים שנאי אז איפה אני יכול לקנות וכמה עולה?
3.האם זה שהתדר הוא 50 הרץ ובארה"ב זה לרוב 60 הרץ משנה או לא?
תודה.
-
חשמל בארה"בממליץ לך לקנות ממיר מתח מ 12 וולט שנכנס לשקע המצת ברכב והופך את המתח ל 220 וולט חילופין בדיוק כפי שיש בשקע בבית .
כך תוכל לטעון את המכונת גילוח ומעבר לכך גם להפעיל לפטופ , מטען לסוללות , מצלמה , ובעצם כל מה שתרצה לחבר עבור 220 וולט .
אני קניתי את הממיר באינטרנט ושלחו לי הביתה .
ממליץ לקנות לא פחות מ 150 וואט עם מאוורר קטן (מגיע ביחידה אחת ).
הגודל של כל הממיר קטן ושוקל כ 200 גרם .
עלות הממיר הינה כ 200 ש"ח . -
חשמל בארה"באציין שלפטופ, מתען לסוללות, סוללת מצלמת וידאו, הכל עובד גם על 110, גם מכונת גילוח של בעלי, וגם פלאפונים, צריך לבדוק האם כתוב: input 110/50, האם בטוח שלא כתוב כך ? -
אבינועםהאם תוכל לשלוח לינק של המטען שקנית? תודה. -
חשמל בארה"ב - שאלות הבהרהשלום,
3 שאלות הבהרה כי זה לא ברור לי עד הסוף....
1. האם מטען סוללות AA סטנדרטי שעובד בארץ יוכל לעבוד בארה"ב או שצריך ממיר/שנאי או משהו אחר ?
2. האם כבל חשמל לטעינת מחשב כף יד של Mio יעבוד בארה"ב או שצריך ממיר/שנאי או משהו אחר ?
3. האם כבל לטעית mio ממצת הרכב יעבוד באר"ב או שצריך משהו מיוחד ?
תודה -
חשמל בארה"ב - שאלות הבהרה1. צריך לבדוק על המכשיר עצמו - אם הוא מתאים למתח 220/240V בלבד הוא לא יעבוד בארה"ב. אם הוא מתאים למתח 110-240V הוא יעבוד בארה"ב וצריך רק מתאם לתקע.
2. קרוב לוודאי שהמכשירים של MIO מתאימים לעבוד במתח של ארה"ב ומה שצריך זה מתאם לתקע בלבד. רצוי גם פה לוודא את זה עם הכתוב ע"ג המכשיר.
3. מתח DC של רכב (מה שיוצא ממצת הרכב) זהה בכל העולם. כבל לטעינת MIO ממצת הרכב יעבוד בארה"ב בדיוק כמו בישראל, ניו זילנד והודו. -
חשמל בארה"ב ומטען ל- MIOהמטענים המקוריים לטעינת מכשירי MIO - לפחות אלה הנקנים בארץ או באירופה - בנויים למתח של 100-240V (וזה רשום על המטענים השונים - נא לבדוק!). המשמעות- הם מתאימים למתח החשמלי שבכל מקום בעולם ובכלל זה גם צפון אמריקה. מאחר וסביר להניח שהמטען שברשותך כולל תקע בעל שני פינים עגולים המקובל אצלנו ובאירופה (type B), יש צורך במתאם בעל שני פינים שטוחים (type A) המקובל בצפון-אמריקה.
וכפי שנאמר כאן - מטען המתחבר לשקע המצית ברכב ופועל על מתח אחיד של 12V מתאים לכל רכב בכל מקום בעולם.
לגבי מטען סוללות - כמעט כל מטעני הסוללות הקיימים היום בשוק יכולים לעבוד על מתח 100-240V ולכן מתאימים גם לצפון-אמריקה. גם כאן יש צורך במתאם לשני פינים שטוחים.
דוד
-
חשמל בארה"ב - שאלות הבהרהראיתי את המוצר שהלינק שלו מצורף ויש לי שאלה בנושא:
אם אחבר אותו ברכב עבור הלפטופ ואני רוצה גם את ה GPS, איך זה יסתדר, הרי הם כותבים שיש מתח מקסימלי שאני יכולה להפיק מהמכשיר ואם הלפטופ יזדקק למלוא המתח, איך נסתדר עם ה GPS?
ועוד משהו, מפצל: המפצלים הם הרי עם 3 פינים, אז איך מכניסים למכשיר? האם הפין השלישי מיותר? -
חשמל בארה"ב - שאלות הבהרהגלית - לצורך הבהרת הנושא, חפשי משהו שעניתי רק אתמול שלשום בשרשור אחר אודות נושא הממירים החשמליים, מחשב נייד ו- GPS. גם בעבר תיארתי די בפירוט את הצורך בהארקה (ראי בהמשך) ככל שמדובר בחיבור מחשב נייד.
ובינתיים תשובות קצרות:
1. ממירים חשמליים יש בגדלים שונים. על החיסכון בגודל ובעלות המכשיר משלמים מחיר כבד בתפוקה: ממיר של 150W מומלץ לא לקנות. הוא פשוט חלש מדי. אם כבר קונים, ממליץ על לא פחות מ- 300-350W.
2. כפי שכתבתי לעיל, GPS מחברים ישירות לשקע המצית. הוא צריך רק 12V.
3. יש מפצלים מיוחדים לשקע מצית כך שאפשר לחבר בו זמנית GPS וגם ממיר חשמלי. בדרך כלל לא מומלץ להשתמש בהם.
4. מפצל חשמלי רגיל כולל חיבורים בעלי שלושה פינים מאחר ולהרבה מכשירים כולל מחשב נייד יש צורך בהארקה. מי שמחבר מחשב נייד למתאם בעל שני פינים בלבד מוותר בכך על ההארקה ומסתכן בנזק למחשב ואפילו בסיכוי מסויים לדלקה.
דוד
-
dafתודה על ההסבר. לתומי חשבתי שלרכבים יש הארקה. תודה בכל מקרה. -
dafגלית - רק לצורך הבהרה, דברי בנושא ההארקה חשובים בעיקר כשמחברים מחשב נייד למערכת החשמל הרגילה ופחות כשהוא מחובר לממיר.
דוד -
חשמל בארה"ב ומטען ל- MIO - עכשיו הכל ברור - תודה -
הי גלית אם תרצי אוכל להשאיל לך את הממיר שקניתיהוא 150 וואט בניגוד למה שכתב דאף אני אומר לך בוודאות שהפעלתי בו לפטופ , מטען מהיר ל 4 סוללות וטעינה לפלפון .
כל זה דרך שלישייה שחוברה לממיר .
הממיר עבד מעולה , לא התחמם וסיפק בכבוד את הסחורה .
דרך אגב יש לי לפטופ מסך 15.4 שצורך יותר מהלפטופים הקטנים יותר והכל עבד כשורה לאורך כל החודש .
ממש אין צורך לקנות יותר גדול מהספק של 150 וואט .
חשבתי להרתיח מים בקומקום חשמלי קטן דרך הממיר אבל אז הייתי צריך לקנות ממיר גדול של 600 וואט לפחות , מהר מאוד ויתרתי על הרעיון . -
הי גלית אם תרצי אוכל להשאיל לך את הממיר שקניתיבקשר לקומקום, קניתי בנתב"ג קומקום קטן לנסיעות, עובד גם פה וגם שם, גם הפן והמגהץ נסיעות שניקנו בזמנו , עבדו על 110.
הקומקום עלה 100 ש"ח, והוא טוב לכל טיול, כי יש לא יציא 220/110. -
זה לא "בניגוד למה שאומר דאף"מומלץ מאד לדייק ולא לשים דברים בלתי נכונים בפיהם של אנשים. קרא שוב את מה שאמרתי בנושא: מעולם לא נאמר על-ידי בשרשור זה או באחרים שממיר של 150 וואט לא יצליח לטעון מחשב נייד (ובתוספת גם כמה סוללות נוספות שלא משנות כלום - ראה בהמשך). מה שכן אמרתי הוא שממיר כזה הוא חלש ומוגבל ולכן מהווה קנייה בלתי משתלמת. וההסבר לכך הוא שוב - שאם כבר קונים כדאי לקנות משהו רב-שימושי יותר ששמאפשר חיבור של ציוד זולל זרם. למשל - טלוויזיה, מכשיר לקפה או מפזר חום שלפעמים נחוץ מאד בעת טיול בקרוואן ואי אפשר לחבר אותו לממיר שלך.
וגם על דבר נוסף אני חוזר שוב: אין מדובר על טעינת סוללות של מצלמה או פלאפון. טעינה זו כמעט ואיננה נחשבת כלל כעומס על המכשיר מבחינת ההספק החשמלי ולכן איננה מוכיחה דבר. אני מזכיר שוב מה שכתבתי: טעינת סוללות למצלמה כמו גם טעינת טלפון סלולרי, מכשיר GPS וסוללות של מכשירי קשר ניידים ביתיים יכולה להתבצע ישירות משקע המצית. לצורך טעינות שכאלה אין צורך בממיר כלל...
דוד -
צודק , מתנצל , זה לא בניגוד למה שאמרת אלאכתוספת למה שאמרת וזאת בכדי להמחיש את הצרכים של כל אחד ואחד ועל השיקולים לבחירת הספק הממיר .
אני לדוגמא לא הצטרכתי יותר מ 150 וואט שגם זה על פי מה שהפעלתי גדול ומספיק (על פי צרכיי האישיים ) ולכן החלטתי לא להוציא יותר כסף לקניית ממיר גדול יותר .
אתה צודק בהחלט לגבי המטיילים בקראוון שזקוקים לממיר בעל הספק גדול יותר להפעלת מוצרים "כבדים" ו"זוללי הספק" .
מקווה שהבהרתי את עצמי טוב יותר ושמידע זה ושלך יספקו בסיס טוב לרוכשים .