סובב אירופה!
-
היי, קוראים לי שחר ואני בת 21 אחרי צבא ומתכננת את הטיול הגדול!
השאיפה היא לעשות סובב אירופה בגלישת ספות, airbnb והוסטלים.
אני מחפשת כמה דברים:
א׳ המלצות למקומות שווים באזור מזרח אירופה (לא כולל רוסיה אוקרינה רומניה וזה) ובאזור סקנדינביה ובלונדון, גרמניה,אוסטריה ושוויץ.
שכוללים בהם אומנות, גרפיטי, מסיבות טובות (בעיקר טבע ומסיבות להט״ב), אנשים טובים,נופים וכדומה.
וב׳ אני מחפשת אנשים שעשו מסע כזה להתייעץ איתם מנסיונם!
אשמח לעזרתם! תודה רבה!
-
הדבר הראשון שכדאי לך לדעת – זה נחמד וכיף לתכנן טיול ענק סובב אירופה, אבל יש בעיה קטנה במציאות שנקראת ויזה.רוב ארצות אירופה (כ-30 מהם) נכללות בהסכם שנקרא שנגן. זה אומר שאפשר לנוע ביניהן בחופשיות תחת ויזת השנגן שאת מקבלת אוטומטית בהגעה לאחת מהן – אבל הויזה מוגבלת לשלושה חודשים בתוך חצי שנה. כלומר, אסור לך לשהות יותר משלושה חודשים במצטבר (זה לא משנה אם את יוצאת ונכנסת, סופרים את כל הימים שהיית באזור בכל הביקורים גם יחד) כשסופרים את כל הימים במהלך חצי השנה האחרונה.
לכן, אם את רוצה לטייל יותר משלושה חודשים, את צריכה לבדוק טוב איך את משלבת מדינות שלא בשנגן (אנגליה, אירלנד, מקדוניה, קוסובו וכו’) ואיך לבנות מסלול שלא יגרום לך לשהיית יתר שהיא עבירה על החוק.
כדאי גם להתמקד ולהחליט איפה בכלל את רוצה לטייל ומה סדר העדיפויות. אירופה היא ענקית ובטיול ארוך אי אפשר לרוץ כמו בטיול קצר כי זה הופך מתיש מהר מאוד. אוכל לומר שאני לפעמים מבלה חודש שלם בעיר אחת. כי זה היתרון של תרמילאות – יש לך אפשרות להעמיק יותר, להכיר מקומות בצורה יותר רצינית, וגם להכיר אנשים על הדרך (מטיילים ומקומיים) שזה בעיניי החוויה הכי טובה בתרמילאות, הרבה יותר מלספור יעדים ולסמן V על אתרים.