מאיפה להתחיל את הטיול :)
-
היי,
אני וחברה תכננו לנחות בבאונוס לרדת לאושואייה ולעשות את צ’ילה ולאחר מכן ברזיל ושאר המדינות..
הציעו לנו לשנות את המסלול ולנחות בסנטיאגו דה צ’ילה לרדת את האנדים וכו’ להגיע לאושואייה ואז לעלות עד בואנוס ומשם להמשיך את שאר המדינות.
האם מישהו התחיל בסנטיאגו וממליץ על כך או מישהו שממליץ שלא להתחיל משם ודווקא כן להתחיל בבואנוס?
תודה מראש

-
שברתם דיסטנס?נדמה לי שלעיר קוראים בואנוס איירס…
לא התחלתי את הטיול באף אחת משתיהן אבל בכל מקרה, אם הכוונה שלכן היא להתחיל מדרום היבשת [לא ציינת מתי בדיוק אתן מתכננות לטוס – לתאריך יכולה להיות כאן השפעה גדולה] אז אולי עדיף להתחיל מסנטיאגו [סנטיאגו דה צ’ילה, אם אני כבר מתעקש להיות קטנוני. את זה דווקא כאן חידדת, אני רואה
], שהיא קרובה ונגישה יותר. אוטובוס לילה קצר לפוקון, ומשם אפשר לזגזג עד אוסוואיה, שממנה תתפסו טיסה בחזרה לבואנוס איירס [או ספינה לאנטארקטיקה, או אוטובוס לאנשהו אחר, מה שמתחשק לכן]. מבואנוס איירס קל ופשוט להמשיך צפונה, לברזיל. למרות שאני כמובן בעד לטייל גם בצפון צ’ילה וארגנטינה, וגם במנדוסה ובוואלפראיסו, שאליהן דווקא הכי נוח להגיע מסנטיאגו.החיסרון: סנטיאגו היא עיר בירה אפרורית ומשעממת למדי, לעומת בואנוס איירס, שהיא כיפית ונעימה [וגם מלאה ישראלים ושאר תיירים] ויופי של מקום לפתוח בו את הטיול. אמנם יש דברים נחמדים לעשות בעיר ובעיקר סביבה, אבל אין שם את ריכוזי התרמילאים שתוכלו למצוא בבירה הארגנטינית. בכל מקרה, אפשר להישאר שם יומיים-שלושה, להתאפס, לתכנן, לעשות קצת קניות, לטייל קצת באיזור ולבלות בלונה-פארק המצוין, ומשם להמשיך לפוקון, שם האווירה התרמילאית כבר תשאב אתכן.
-
זה לא ממש משנה .
כפי שחתול רובוט אמר לפניי ואני מסכים איתו, בואנוס איירס הרבה יותר נעימה ואטרקטיבית מסנטיאגו דה צ’ילה.
ולדעתי תהיה שם נחיתה הרבה יותר קלה.
-
בכל מקרה, אין מה לרדת עד אושוואיה ואז לעלות את זה מחדש. בשביל מה לעשות את הנסיעה הארוכה מאוד (באוטובוס ברצף מבואנוס איירס זה 3 ימים) פעמיים?או שתרדו עד אושוואיה ומשם תטוסו עם טיסה פנימית צפונה, או שתנחתו מלכתחילה באושוואיה ואז תעלו צפונה.
ולגבי סנטיאגו דה צ’ילה מול בואנוס איירס – אופציה ב’, בלי שום ספק. אפשר לוותר על סנטיאגו בכלל לטעמי האישי.
-
אנחנו שקלנו לעשות את זה כשטיילנו לפני כמה שנים, חזרנו לאפשרות של בואנוס איירס אחרי שראינו את המחירים של הטיסות לסנטיאגו.
אם הטיסות עולות אותו דבר, לדעתי זה לא ממש משנה.