רומא - גני הותיקן ?
-
שלום לכולם,
גני הותיקן – חינם? או עולים כסף?
אם יש לי כרטיס מוזמן לכניסה למוזיאונים , האם זה כולל את הגנים?
במקרה כזה, האם אפשר להיכנס לגנים לפני הכניסה למוזאונים , לטייל ולנוח שם,
ורק אח”כ להכנס למוזאונים לפי השעה המוזמנת בכרטיס?
תודה מראש לעונים.
-
שלום
גני הותיקן אינם חלק ממוזיאוני הותיקן. יש לרכוש עבורם כרטיס בנפרד.
ראו באתר הותיקן.
לדעתי - הם אינם חובה. אולי לטיול שני ברומא או לכאלה שזמן רב בידם
-
תודה!
האם יש גנים/פארקים מומלצים באיזור ,שבו נוכל לשבת/לשכב בדשא למנוחה למשך כמה זמן , כדי לנוח מההליכה בין האתרים השונים?
(מעדיפים מנוחה בטבע מאשר בחדר במלון שהוא גם קצת רחוק)
-
אין המון גנים ברחבי רומא….
אפשר ללכת הליכה קצרה יחסית לגבעת גי’אניקולו, כחלק מטיול לכיוון טראסטברה
הנה הצעה לכך
אפשר לנסוע בתחתית לכיוון וילה בורגזה ולנוח שם.
-
לא בדיוק במרכז העיר אך מעט צפונה ממנו ( ממש מעל פיאצה דל פופולו) יש פארק ענק (יחסית לפארקים העירוניים בארץ) בשם ווילה בורגזה.
הפארק יפיפה ויש בו הכל, ממוזיאון אמנות, דרך אגם קטן עם סירות להשכרה, פינות ישיבה והמון ירוק, ועד תצפית וגן חיות.
אנחנו נהננו מאוד להעביר בו זמן מנוחה פסטורלי לפני שהמשכנו לחרוש את החלקים האורבניים יותר של עיר הנצח.
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%95%D7%99%D7%9C%D7%94_%D7%9 1%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%96%D7%94 -
תודה .
על פארק בורגוזה ידעתי , כי אנחנו מתכננים להגיע למוזאון של הוילה , כמובן שנזמין כרטיסים מראש.
תודה רבה .
-
לא כל כך מבינה מה את מחפשת
מנוחה בין יעדי הותיקן השונים? כנסו לבית קפה סמוך.
גנים וצל? אולי Villa Pamphili אבל יחייב הגעה מהותיקן לשם-נראה לי (כמו וילה בורגזה) קצת מסורבל ומיותר להפסקה בין יעדי הותיקן השונים.
-
הותיקן מוזמן אצלי ליום שישי בערב ב- 7 עד 11 בלילה..
בבוקר אני מתכננת להירשם לסיור המודרך החינמי שיוצא מהמדרגות הספרדיות.הסיור מ-9 וחצי עד 11 וחצי.
אחרי הסיור , אני מניחה שעדיין נסתובב שם באיזור , נאכל צהריים ומשם נעבור לאיזור הותיקן לקראת הסיור בערב.
אני מניחה שבין 2 האיזורים האלו יהייה לי זמן של שעתיים בערך ,שאותו רציתי להקדיש למנוחה בפארק יפה , מנוחה בטבע ולא במלון.
בתכנון הראשוני שלי חשבתי על גני הותיקן ,אבל הם בתשלום ולא נראה שיתאים לשכיבה על הדשא.
-
אז וילה בורגזה יכולה באמת לתת לך מענה בהקשר הזה.