שוויץ באוגוסט
-
שלג באוגוסט
גלית שלום,
גם פנינו הקיץ לשוויץ. נשהה תשעה לילות בדירה בכפר בקרבת אינטרלקן. היות שאני משתפשפת באפשרויות כבר זמן רב ויודעת פחות או יותר מה בכוונתינו לעשות, בדקתי את כדאיות כרטיס ה-half fare מול המסלול שלנו, אחד לאחד (גם במתכונת מכווצת ובוודאי שבמתכונת מורחבת, כי השארתי דברים פתוחים להחלטה במקום), והגעצתי למסקנה שהוא בהחלט יועיל לנו, וזאת בתנאי שהתחזית של מזג האוויר עם יציאתינו לטיול תנבא בעיקר ימים בהירים. ההשקעה בכרטיס גדולה, 99 פר"ש (כ-66 אירו) לאדם, ויש בה סיכון בגלל האפשרות שמזג האוויר יביא לצורך בשינויי תכניות ושימוש מופחת ברכבלים וברכבות (הכוונה לרכבות שעולות להרים ולא כתחליף לרכב שכור). למי שנוסע ברכב שכור לא משתלם להשקיע בסוויס פס, ובדרך כלל, ברוב המסלולים המשפחתיים גם לא משתלם להשקיע בכרטיסים אזוריים (מהסיבה שאנחנו מתפרשים על פני שתי טריטוריות של כרטיסים אזוריים: ברנר אוברלנד ומרכז שוויץ). אחרי שתגבשי את המסלול תעברי על הכרטיסים בקישור שהגר פרסמה, ובדקי במיוחד את ה"חצי מחיר" ה"הלף פייר".
גם אני מזמינה אותך לפורום המשפחות כדי שנוכל לרכז את החברותא של המשפחות הנוסעות לשוויץ. -
שלג באוגוסטהי זיוה,
קיויתי שתופיעי ותעזרי בקשר לכרטיסים וכל השאר
לילה טוב, -
שלג באוגוסט
היי הגר,
ראיתי שאת עובדת קשה, אבל את יודעת... אני עדיין לא מרגישה נוח לתת עצות לאחרים
. בסוף התייצבתי בכל זאת ולמרות הכול.
בזמן שכתבת ניסיתי לתקן שגיאות ולהוסיף עוד הערות בקשר לחלוקת הזמן, אבל זה לקח זמן רב וההודעה המתוקנת שלי לא התקבלה. עכשיו כבר אין לי כוח לשחזר.
אז בקצרה בשביל גלית:
כרטיס ה"ג'וניור", שהגר הזכירה, נדרש גם במקרה שמחליטים להשקיע ב"הלף פייר", כי הוא משלים אותו ומאפשר לילד לנסוע בכל אמצעי התחבורה בחינם
רק בעקבות קריאה ולא בעקבות ניסיון - כדאי להשקיע כמה שיותר בשוויץ ולהשאיר את המדינות האחרות להזדמנות אחרת. אני חושבת שחמישה ימים באזור אינטרלקן זה די מעט, אבל תלוי מה הם כוללים. אם למשל יוצאים לטיטליס וללוצרן מנקודת לינה אחרת, אז זה כבר מאוד סביר. אנחנו מתכננים לשהות בכפר בקרבת אינטרלקן תשעה לילות. ומשם ניסע גם לטיטליס, ללוצרן וכנראה לברן. אין לי מספיק ימים לכל הרעיונות והדברים שהייתי רוצה להגיע אליהם בטיול, אבל אנחנו זקוקים גם קצת לחוויה של ערים. יש לי בת מתבגרת וגם אנחנו, המבוגרים, אוהבים את הגיוון.
גם משך הטיול שלנו 12 יום ומסיבות שונות ומגוונות, שאין לי מרץ לפרט אותן עכשיו, בחרנו בהשלמה של שני לילות ביער השחור. אבל גם שוויץ נטו, ללא תוספת של הצצה לאחת השכנות, זה נהדר ואולי אפילו מוצלח יותר.
לילה טוב,
זיוה
-
שלג באוגוסטטוב, עדיין יש לנו הרבה עבודה לעשות... אבל זה החלק שאנחנו הכי אוהבים אז אין תלונות.
אוקיי. אני מבינה שאיזור אינטרלקן הוא המרכזי ביותר (כפי שאני מבינה, הגר, מעבר פורקה היפה, גם הוא נמצא באיזור אינטרלקן). אספנו בשקיקה את ההמלצות שלכם לאיזור. אולי כדאי באמת שנקדיש לו יותר מחמישה ימים. שבעה שמונה ימים?
ובכל זאת, יש לנו 12 יום! אז מה הייתם ממליצים להוסיף? איזור נוסף? מה לגבי האיזור של ג'נבה, למשל?
האמת, אם היינו נוסעים בלי הקטן החמוד שלנו, הייתי מאוד מאוד רוצה להקדיש יותר זמן לערים בשוויץ. אנחנו (המבוגרים) אוהבים גם וגם. אבל מנסיוננו בטיולים באירופה, הנסיך לא מתרשם מנוף אורבני. לכן, המוקד יהיה מחוץ לערים. אם נכנס לערים (כמו לוצרן, למשל) - זה יהיה קצר. כמה שעות.
לגבי כרטיס ג'וניור, נדמה לי שאנחנו לא צריכים אותו - הפעוט יהיה בן חמש שנים ועשרה חודשים - מתחת לגיל שש. האם נכון הוא שמתחת לגיל שש הוא פטור מתשלום לחלוטין?
אנחנו נבדוק את כרטיסי ההנחות. הבנתי את השיקולים שצריך לקחת פה. תודה!!!
בשמחה נכנס לפורום המשפחות. עם ילד אחד לפעמים אנחנו מרגישים כמו זוג +
אם כי, אין ספק שסגנון הטיול שלנו ממש, אבל ממש, השתנה מאז שאנחנו לא רק זוג
ת-ו-ד-ה
-
שלג באוגוסטלילה טוב,
מאחלת בהצלחה עם התכנון
ובקשר לשאלה על המיקום של מעבר פורקה - המעבר לא ממש קרוב לאינטרלקן והנסיעה מאזור אינטרלקן למעבר פורקה בסדר גודל של בין שעה וחצי לשעתיים. אף על פי כן לא הייתי מחמיצה את הביקור במעבר מכיון שלדעתי הנסיעה כולל הביקור בו מאפשרת מפגש עם נוף מרשים, מגוון ושונה מאוד ממה שתפגשו באזור אינטרלקן.
לילה טוב, -
מעבר פורקהבהחלט לא נחמיץ אותו, את מעבר פורקה!
הוא כבר התווסף לרשימה.
נראה שבזמן השהות שלנו במה שאני מכנה "רדיוס אינטרלקן" (בוודאי יש שם רשמי יותר
) נלון בשני מקומות שונים שיהוו בסיסי יציאה נוחים.
אין ספק שהמפה מתחילה להתבהר...
תודה!
-
מעבר פורקה
גלית, גם אני חושבת שהחלוקה הנכונה בין מקומות הלינה צריכה להיות כמה ימים איפשהו בין לוצרן, פילטוס ואנגלברג (קרי: הגדה המערבית של אגם לוצרן, מרכז שוויץ) ושבוע באזור אינטרלקן, בריאנץ, מאירינגן. מסיבות שונות התפשרתי על תשעה לילות ליד אינטרלקן, אבל זו פשרה סבירה ונרוויח דברים אחרים. שבעה ימם לכל המרחב שכולל גם את לוצרן והפסגות הסמוכות לה (טיטליס, פילטוס) וגם את אזור אינטרלקן, זה מינימום שבמינימום.
אם רוצים הפוגות או גיוון בערים, מאזור אינטרלקן אפשר להגיע גם לברן ואפילו לעיירות או ערים קטנות שבקנטון פריבור (לא רחוק מברן), אבל בדרך כלל לא מספיקים להגיע אליהן. אנחנו בהרכב קצת יותר בוגר שמאפשר גם טיול בערים (וגם לנו יש ילדה בת שמונה שצריך להתחשב בה ולמצוא לה פתרונות), וכמוכם אנחנו אוהבים גם וגם. ביום של ביקור בברן אפשר לשלב ביקור בפפילורמה (לפי השם את יכולה לנחש מה יש שם), אולי גם בחוויה של הליכה על החומות בעיירה בשם מורט, ולהגיע לברן, שהעיר העתיקה שלה לא גדולה כל כך, רק אחר הצהריים לסיור קצר. היות שהזמן שלנו באזור מוגבל, אני מנסה להיפרד מכל הרעיונות היפים ולהזכיר לעצמי שהטבע הוא העיקר. אבל אם יש צורך כזה ביום של הפוגה מההרים, מהרכבלים, מההליכה בטבע ומהאטרקציות של הטבע, אז יש פתרונות בערים או בסמוך להן גם בשביל הילדים. בלוצרן ישנו מוזיאון התחבורה שנחשב לגן עדן לילדים. אנחנו בנטייה לוותר עליו, אבל אולי לכם זה מתאים. -
הי זיוהמוזיאון תחבורה בהחלט יתאים לקטן שלנו
האם את מכירה טירות "שוות" בשוויץ? מה עם גרוייר, למשל? בעבר ראינו טירות מדהימות בצרפת וגרמניה, אבל הילד שלנו עוד היה קטנצ'יק, ואני חושבת שכחובב אבירים הוא יעריך את החוויה.
ועוד שאלה אחרונה אחרונה - האם צריך בגדים אטומים למיים בפסגות המושלגות (טיטליס, למשל)? נעליים אטומות? או שמספיק בגדים חמים?
תודה רבה על העזרה!
תהנו מהטיול שלכם!
-
הי זיוהממליצה לך להכנס לאתר של מוזיאון התחבורה כדי להיות בטוחה שמתאים לכם. גם אנחנו ויתרנו עליו, לאחר התייעצות עם ילדינו. כל אחד והעדפותיו.
לגבי בגדים אטומים -
בטיטליס, אם תקדישו זמן לפארק המשחקים, התפלשות בשלג היא חלק מהעניין וע"כ בהחלט רצוי כדי לא לקפוא מקור ולמנוע אי-נעימות שיהיו לילד לפחות בגדים להחלפה, אם לא מכנסיים אטומים.
אנחנו לקחנו גם נעליים להחלפה, שלא נותרו ללא שימוש... -
הי זיוהשלום
1.מכיוון שאתם מתכוונים להיות באיזור אינטרלקן ממליצה בחום על Thun .Thun היא עיירה לא תיירותית מקסימה ותוססת עם אגם וברבורים (פיצוי לילד שלא אוהב נוף אורבני) וחנויות ומיד-רחוב לכם. גם המרכז החדש וגם זה העתיק מומלצים בכל לב. הכניסה מכיוון אינטרלקן מדהימה לעומת זאת מכיוון ברן שהיא דרך איזור התעשיה שהוא אפור לגמרי.
2. שאלת על ג'נבה. איזור ג'נבה נחשב ליפה, ביקור בעיר עצמה מיותר לחלוטין. מוצפת במהגרים מכל הסוגים ולא יפה במיוחד. בעיני, סתמית לגמרי.
-
טירותיש בשוויץ כמה טירות "שוות".
אני חושבת שהמפורסמת ביותר-שיון על שפת אגם ג'נבה. טרם ביקרתי בה.
* בטון יש טירה בחלט מומלצת לביקור, לדעתנו. היא יפה ומרשימה גם מרחוק, ובפנים את תצוגות "רגילות" של טירות, כמו כלי נשק מימי הביניים ומיני לבוש, צינוק, היסטוריה צבאית של שוויץ (
) וגם קצת חיי כפר מימים עברו באזור.
מצריחי הטירה נשקפים בימים בהירים נופים יפים מאד.
* באגם טון יש עוד טירות/ארמונות. היינו ב, Oberhofen, לדעתנו פחות מוצלחת מזו בטון.
גם בspiez יש טירה, לא ביקרנו בה.
יש כמובן גם טירות נוספות.
ולגבי ג'נבה, אני שמעתי וקראתי חוות דעת טובות על העיר. לי היא נראית מענינת, יש בה הרבה מאד מה לעשות-מוזיואנים ואתרים מענינים. מאד ייתכן, שהיא לא מתאימה לביקור עם ילד קטן, אבל זה לא פוסל את העיר עצמה.
-
טירותצינוק זה טוב!!!
הקטן שלי בהחלט יתרשם. אבירים, חרבות ובתי כלא עושים לו את זה!
טון נשמעת (וניראת) מקסימה.
תודה!!!
הצלחנו לאסוף המון מידע פה בפורום, ולקבל אוריינטציה. אני מקווה שנוכל "להחזיר" לפורום כשנחזור מהטיול שלנו.
-
טירותהי נירית
אני לא פוסלת את ג'נבה אבל...
אנחנו היינו בג'נבה והתאכזבנו ממנה מאוד.
בכמה שנים האחרונות הפסקנו ללכת למוזיאונים כמעט לגמרי (אחרי ששנים מוזיאונים לאומנות היוו Must עבורי)כך שהיצע המוזיאונים בעיר לא מהווה בסיס למשיכה עבורנו, מצד שני האוירה בעיר היתה לא נעימה ולעומת ערים אירופאיות ושוויצריות רבות אחרות יופיה הפיזי אינו מיוחד כלל. לדעתי (האישית בלבד) חבל לבזבז עליה זמן יקר של טיול.