ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

כמה שאלות לגבי דנמרק

פורום אירופה
    7
    10
    2604
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Efrat_3290111
      Efrat_3290111 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו משפחה של 5, מתכננים שבוע בדנמרק בתחילת יולי, בינתיים עלו כמה שאלות ספציפיות ואשמח לעזרה:

- האם בכניסה לקופנהגן יש אפשרות ל"חנה וסע" (כמו באמסטרדם)? - להשאיר את הרכב בחניון ולהיכנס לעיר בתחבורה ציבורית?

- כפר נופש או דיור עצמאי? אנחנו נוטים לבחור בדיור עצמאי, אבל ראינו שמלבד מצעים/מגבות וניקיון סופי יש גם חיוב מאוחר על צריכת חשמל ולעיתים גם מים. מישהו התנסה ויודע לומר לאיזה סכום זה יכול להגיע?

- אם רוצים גם קופנהגן וסביבתה וגם לגולנד, איפה כדאי להתמקם? חשבנו על משהו "באמצע" - בערך שעה מקופנהגן ושעתיים מלגולנד - החוף המערבי של זילנד או החוף המערבי של פין. האם זה מומלץ או שיש רעיונות אחרים?

- שוקלים לעשות את הנסיעות הארוכות יותר - נניח, לגולנד - ברכבת במקום ברכב (יש לנו רק נהג אחד וזה די מעייף...) האם מומלץ?

- כמה עמוסים הכבישים המחברים בין האיים?

- האם מתוך שהייה של שבוע שווה להקדיש יום למאלמו בשבדיה?

מודה מראש לעונים ולו על שאלה אחת...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תמי
        תמי נערך לאחרונה על ידי

הכבישים היו נוחים מאוד לנסיעה, (אני כבר לא זוכרת, נדמה לי שבגשרים היה צורך בתשלום, אבל אני לא בטוחה),  אבל לא הייתי מנסה להתמקם במקום אחד וממנו להגיע גם לקופנהגן וגם ללגולנד. עדיף והגיוני יותר להתמקם בקופנהגן עצמה, ואחר כך במקום שהוא סמוך יותר ללגולנד, ושגם מאפשר עוד טיולים באיזור אותו האי. 

במלון הדירות שבו גרנו, היה גם כן חיוב על צריכת חשמל ומים, וזה היה ממש שולי יחסית לעלות הכוללת… 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • יונית
          יונית נערך לאחרונה על ידי

על הסף- לא ריאלי לשלב באותה לינה גם את לגו לנד וגם את קופנהגן.

וכן- הגשרים בין האיים השונים בתשלום אגרה (ואפילו יקרה למדי).

אין רכבת ללגו לנד- אלא לעיר הסמוכה- ומשם שאטל (עמוס ודחוס מאד בקיץ). אפשרי אם לנים בסביבה- לא ריאלי מקופנהגן או סביבתה.

בקיצור -דנמרק פחות מתאימה לטיול כוכב.

אפשר “לככב” את האי שילנד- בתנאי שלא גולשים לצפון ודרום אלא סביבות קופנהגן ואפילו רוסקילדה .

אבל בשביל לגו לנד- צריך להתנייד בלינה נוספת ונסיעה לא קצרה.

• yaelbe999
            yaelbe999 נערך לאחרונה על ידי

הי.

כפי שכבר כתבו לך אחרים- אל תנסי לשלב הכל בשבוע אחד ובנסיעות אינסופיות.

אנחנו התגוררנו גם בבית פרטי  בזילנד (מקסים) וגם בכפר נופש קטנטן ומעולה ביוטלנד (שבסופו בכלל לא חוייבנו על חשמל ומים למרות שהם כותבים שהם כן מחייבים). אבל זה היה טיול של שבועיים. שבוע אחד זה קצר מדי ולכן עדיף לבחור כוכב אחד.

את יכולה לקרא את הבלוג שכתבתי. אולי זה יעזור לך.

http://www.lametayel.co.il/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C+%D7%9E%D 7%A9%D7%A4%D7%97%D7%AA%D7%99+%D7%9C%D7%93%D7%A0%D7%9E%D7%A8% D7%A7+%D7%A7%D7%99%D7%A5+2015

הכבישים באוגוסט לא היו עמוסים בכלל. לא יודעת מה קורה ביולי כי זה החופש הגדול שם.

כדאי להחנות את הרכב באיזושהי תחנת רכבת בדרך לקונפנהאגן. הן ברובן חינמיות , ואז להיכנס עם רכבת לעיר. התחבורה מעולה. אבל אלו לא חניונים של “חנה וסע” כמו בהולנד. פשוט תחנות רכבת בדרך לעיר. אם יש לך קופנהאגן כארד אז הנסיעות הללו כלולות בהן.

בדנמרק יש כל כך הרבה מה לראות שלא נראה לי שתספיקו בשבוע להגיע גם למאלמו. שימי לב שמאלמו זו גם אוכלוסיה שהיא לא ממש אוהדת….

• ריקיriki
              ריקיriki נערך לאחרונה על ידי

הכבישים באוגוסט לא היו עמוסים. היינו צריכים לשלם רק ב”גשר החגורה”.

ממליצה על טיול שני כוכבים: אחד ליד קופנהגן והשני בכפר נופש ליד לגולנד.

הסכום ששילמנו על מים וחשמל זניח. מזג האוויר נעים ואין צורך במזגן רוב הזמן כך שהעלות בטלה בשישים. ברוב המקומות יש אופציה להביא מצעים מהבית.

מוזמנים לקבל עוד א=רעיונות /מידע:

בלוג- טיול משפחתי דנמרק

• תמי
                תמי נערך לאחרונה על ידי

לא אוהבת את השיטה של "תודה מראש לעונים"

בעיני, אחרי שטורחים ומשיבים, עדיף שגם השואל יטרח  לחזור, להתייחס, ואם בא לו, גם להודות. 

• Efrat_3290111
                  Efrat_3290111 נערך לאחרונה על ידי

תמי שלום,

כשכתבתי שאני מודה מראש לעונים התכוונתי לכך. זו הפעם הראשונה שבה אני עושה שימוש בפורום הזה, והשתמשתי בכפתור ה”תודה” שנראה לי מאד שימושי כדי לא להעמיס עוד ועוד הודעות על השרשור. ייתכן שטעיתי. למען הסר ספק: אני מאד מעריכה את כל מי שהקדיש מזמנו להשיב לי ולתרום לי מנסיונו. קראתי הכל, חלק מזה ישמש אותי וחלק לא אבל בהחלט עזר לי להתמקד. לא ראיתי לנכון לפתח שיחת פינג פונג עם כל מגיב. צר לי אם נפגעת.

• תמי
                    תמי נערך לאחרונה על ידי

תודה על ההבהרה.

תהנו בנסיעה. 

• סקנדינבי מקומי
                      סקנדינבי מקומי נערך לאחרונה על ידי

לגבי שכירת רכב בקופנהגן

אין בכניסה לקופנהגן חנה וסע.

ניתן להשאיר את הרכב בפרברי העיר, אך זה לא כדאי, כי החנייה בדרך כלל מוגבלת לכמה שעות בלבד, והקנסות לא קטנים.

עדיף להסתובב בקופנהגן וסביבותיה בתחבורה ציבורית, ולהזמין את הרכב רק ליום שבו אתם יוצאים מהעיר לכיוון לגו לנד.(Jylland)

התחבורה הציבורית בקופנהגן מצוינת ומדויקת.

יש לכם אפשרות לקנות כרטיס שנקרא COPENHAGEN CARD

http://www.copenhagencard.com/whats-included

זה כרטיס שניתן לקנות בתעריפים שונים על פי גיל, ומספר הימים שבחרתם, הוא מקנה לכם נסיעה חופשית בקופנהגן וסביבותיה + הנחות במסעדות ובאתרים.  אתם יכולים לבחור את התוקף שלו מ24 שעות ועד חמישה ימים על פי הצורך שלכם.

לגבי מאלמו.

זה בהחלט אפשרי. קחי בחשבון שמאלמו יפה אבל היא בעיקר עיר של שופינג. אין להשוות את כמות האטרקציות לילדים בקופנהגן, ביחוד בקיץ כשטיבולי ובאקן פתוחים, לעומת מה שאפשר לעשות עם ילדים במאלמו.

** ישנה רכבת מקופנהגן למאלמו והנסיעה נוחה ודי קצרה. אבל… קחי בחשבון שבגלל בעיית הפליטים באירופה, הרכבת מקופנהגן עוצרת בשדה התעופה, כל הנוסעים מחויבים לרדת ממנה ולהציג דרכונים. ורק אחרי שהציגו את הדרכון, הם יכולים לעלות על הרכבת הבאה אחריה ולהמשיך את דרכם למאלמו.

• rayal
                        rayal נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם, ברצוני לדעת האם אפשר לשלם בדנמרק ביורו או רק בקרונות?

תודה.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון