הרביירה הצרפתית
-
שלום לכולם.נוסעים בקיץ ל 14 ימים מתוכם 5 לילות בעמק אאוסטה. לילה אחד בטורינו. 5 לילות בריביירה הצרפתית ו3 לילות במילנו.הטיסה הלוך וחזור ממילנו.האם נכון לבלות יום בטורינו או שעדיף להקצות יום נוסף לריביירה.כמו כן אודה מאד להמלצה על המקום שבו כדאי למקם את הכוכב בריביירה. תודה מראש.
-
תמיד כשצריך לחלק יש דילמה. עוד לא הייתי בטורינו אבל אני מניחה שהיא שווה מאוד עצירה ותחנת דרך. גם בעמק אאוסטה ובריביירה יש מה לעשות ומקומות מרשימים לפרקי זמן ארוכים. לכן, בסופו של דבר מה שמחליטים מחליטים והכל יפה ושווה. זו הגישה שלי.
ובקשר למיקום בריביירה – גם כאן אני מאמינה שלכל נקודה יש את הדגשים שלה ובכל פינה בריביירה יש הרבה מה לראות. בהתאם לכיוון ההגעה שלכם מטורינו הייתי ממליצה על נסיעה + עצירות בדרך שטרם הייתי בה אבל אני חושבת שהיא מאוד שווה – הציר של:
Tende (מוזיאון לפרהיסטוריה, נקודת יציאה לטיולים בטבע ואזור שיש בו חריטות קדומות בסלע)
Saorge (כנראה כפר יפה באופן מיוחד)
Sospel
אולי בהתאם לציר הטיול שלכם שווה להתמקם איפשהו ברכסים שבין סוספל למנטון. יש המון דרכי נוף וכפרים עתיקים כמו St Agnes, Pelle, Pellion וכמובן הכפר המפורסם Eze. תוכלו לטייל בקורנישים שבים מונקו לניס ולבלות בשתיהן. במנטון יש כמה גנים. כמה מהכפים (סט מרטין וכפ פרה בם היעדי טיול). גם בצד האיטלקי יש להבנתי מה לראות. העיירה Ventimiglia נחשבת ליפה.
גם בבלוג שלי כאן באתר יש חומר על הריביירה. כנסו דרך החתימה
תחטטו בבלוג הבא ותמצאו המון רעיונות
בלוג באנגלית של זוג מאנגליה החי בריביירה
מעבר לזה, אם תפרטו לגבי הרכב המשתתפים, האהבות והציפיות אפשר יהיה להמשיך לחשוב. תיהנו. מסלול מאוד מגוון ויפה בעיני.
-
מאד מקבלת את הגישה של זיוה.
היינו בטורינו והיא נהדרת בעיני. הרבה מה לעשות בשטח לא גדול.
ושאלה-יש לכם תכנון ל3 ימים במילנו? לדעתי בהחלט אפשרי, אבל הרבה מטיילים “ממצים” ביום . אם רוצים לטייל משם באחד האגמים-לא כדאי ללון בעיר עצמה.
-
היי
כדאי לדעת מה הרכב הנוסעים וגם תחומי עניין.
אנחנו חזרנו לפני כשבועיים מטיול בריביירה הצרפתית (כזוג וללא הנוער).
מאוד התחברנו לנושא הכפרים התלויים ופחות לאיזורי החוף של אנטיב וקאן.
הלינה שלנו התחלקה לשניים – אחת בעיר ניס והשנייה ב – Valbonne.
לגבי מילאנו מתחבר לאמירה של נירית כי אפשר למצות את העיר ביום (הדואמו וחנות דקתלון) ולכן כדאי לצמצם את מספר הימים בעיר.
בכל מקרה אפשר לקרוא בבלוג שלי על טיולנו בריביירה הצרפתית.
-
הי.תודה רבה על התגובות המועילות.אנו נוסעים בהרכב של שני מבוגרים ושני צעירים. בן 22 ובת 13.חשבנו לבלות מספר ימים בטיולי טבע באזור עמק אאוסטה. אחר כך מספר ימים בריביירה הצרפתית . חנית ביניים ללילה בטורינו ולסיים במילנו.לנוכח התגובות אשקול לקצר יום במילנו.זיווה- תודה רבה על המידע המועיל.נראה לי שנלון בניס.מיקומה המרכזי מאפשר לצאת לטיולים באזור בכיוונים שונים . כמו כן יש בה מקומות לבילוי בשעות הערב לאחרהשיבה מטיולי היום.
-
הי,
ניס נהדרת גם כעיר וגם במיקום המרכזי שלה. טיילתי בלי רכב אבל יש בטח מלונות עם הסדרי חניה.
נסיעה לורדון – אם תרצו – ארוכה מדי לטעמי (גם מהנקודה הקודמת שהצעתי היא ארוכה ואפילו יותר אבל מניס יש שמתפתים לעשות אותה, לכן אני אומרת). אם תרצו בכל זאת לעשות יום נסיעה קצת מאתגר ולראות משהו מסצנת הקניונים של האזור – אז בהחלט אפשר לנסוע לכיוון קניון Loop (מתחת לכפר Gourdon) אבל צמד הקניונים Cians ו-Daluis מרשימים באופן בלתי רגיל. עצירה בכפר Entrevaux וטיול ברגל לטירה או רפטינג בעיירה הזאת או בקניון Daluis – תתן מענה לצעירים. הרפטינג ב-Daluis נראה לי הדרמטי ביותר, גם ביופי וכנראה גם בדרגת הקושי. יש שם מגבלה של גיל.
עשיתי את הסיבוב הזה בטיול אחר ולא מניס. עשינו אותו בלחץ של זמן והעצירה באנטרוו היתה קצרה יחסית, אבל הקניונים נפלאים, ואם תצאו מוקדם מניס יהיה לכם יום נינוח.
בכל מקרה, את הדרך מטורינו לריביירה כדאי לעשות לדעתי דרך Tende ו-Saorge
-
הי.תודה רבה זיוה.מצאתי בספר ישן מסלול טיול יפה לעמק הנהר loup לטירה וולקניון בגורדון. תודה על ההמלצה.
-
לזה התכוונתי (ליד גורדון). טעיתי באיות. דווקא שם לא הייתי. אני חושבת שהשניים האלה – ציאן ודלואיס – מרשימים יותר (שוב, בלי שהייתי ב”לו”).