המכס התאילנדי שימו לב !!!
-
למרות ההזהרות החוזרות על עצמם בפורום ובטיפים אך לצערנו שוב ושוב חוזרים המיקרים של סיפור עצוב וקורע לב ובעיקר קורע כיס של ישראלים שנתפסו במכס התאילנדי ונאלצו לשלם סכומי עתק.
יותר מחצי מהתקציב שהקציבו לטיול הולך למכס התאילנדי וחבל!!
זה מיותר וצריך לשים לזה סוף !!
אני מטיל את האשמה ברובה על הדיוטי פרי בארץ שמטעה את הנוסעים
ומקווה שהודעה זו גם תינעץ
אז שוב
לכל אלו שנוחתים בתאילנד שימו לב!
מה מותר מה אסור:
מותר חבילה אחת של סיגיריות (פקאט)
מותר בקבוק אחד של אלכוהול בלבד (של עד 1 ליטר)
אסור להביא בקבוק אבסינט (מי שלא יודע זה סוג של אלכוהול שלא חוקי בכמה מקומות בעולם כולל תאילנד) אבל נמכר בארץ. כולל בדיוטי פרי
אסור להביא טבק של נרגילות
עכשיו זה לא משנה היכן רכשתם את זה ! גם אם רכשתם בדיוטי פרי בארץ
לתאילנד אסור להכניס מעבר למה שרשמתי
לצערנו הרב העובדים בדיוטי פרי מטעים את הנוסעים ! ולא פעם אני שומע ממטילים שבדיוטי פרי שאלתי את המוכרת "אני טס לתאילנד מותר לי לקחת 3 פקאטים?.." והתשובה היתה כן כמובן זה מהדיוטי פרי זה מותר..
אז ככה בפירוש אסור ואם תתפסו תשלמו קנס של מאות דולרים על כל מוצר אסור ובנוסף יחרימו לכם את כל מה שקניתם בצורה של טקס משפיל (יצלמו אותכם וגם יראו לכם אלבום תמונות של תיירים אחרים שהחרימו להם עם הבעות פנים אומללות..)
סתם טעם רע על ההתחלה וכאב מיותר בכיס
פשוט לא להביא מעבר למה שרשמתי
מי שכבר עבר את החוויה הנוראית הזאת ונאמר לו בדיוטי פרי שמותר לו להביא מעבר למה שמותר במכס אז מתארגת לה איזו תביעה יצוגית נגד הדיוטי פרי.. כמו שבסוכנות נסיעות זה באחריותם לבדוק אם יש לך ויזה לפני שנותנים לך כרטיס למדינה שדורשת ויזה בכניסה.
אז ככה בדיוטי פרי מחויבים לתת מידע אמין ומדויק לאיזה מדינות
מותר להכניס מה וכמה..
שתיהיה נסיעה טובה ..ומעבר מכס קל
מאור -
מדוע במדינות מתוקנות האבסינט מחוץ לחוק
ציטוט מ YNET
" האבסינט, שזכה גם לכינוי "הפיה הירוקה" (La Fee Verte), מיוצר על ידי השרייה באלכוהול של מספר צמחים, ביניהם אניס ולענה. הלענה מכילה טויון (thujone) – חומר שעלול לגרום להזיות פסיכדליות, ושמואשם שאכן גרם לכאלו, לצד הפרעות נפשיות לא מעטות, בקרב שותי אבסינט רבים במהלך המאה ה-19. בין השותים תוכלו למצוא את האמנים פיקאסו, ואן גוך, דאגה, גוגין ואוסקר וויילד. הראשון החל לראות את העולם בקוביות בעקבות שתיית המשקה, ואילו במקרה של השני, שתיית המשקה הירוק היתה כנראה מה שגרם לחיתוך האוזן המפורסם" -
לגבי זה שהמוכרים בדיוטי פרי אמורים לשאול לאן טסיםדווקא בתאילנד כשקניתי משקאות חריפים, לפני ששילמתי ולמרות שהם אורזים אותם בשקיות אטומות, שאלו אותי במפורש לאן אני טס.
כשעניתי לישראל הם שאלו אותי האם הטיסה היא ישירה או לא.
כשעניתי שיש עצירה בירדן ובפעם אחרת עניתי שיש שתי עצירות, האחת בדוחא והשניה בירדן, הם אמרו שזה בסדר.
כששאלתי מדוע הם שואלים, הם ענו שהם יודעים שבמדינות אירופה עושים לפעמים בעיות עם בקבוקי שתיה למרות שהם נקנו בדיוטי פרי.
אבל זה בתאילנד..... -
מאור שלוםתודה על המידע החשוב , שירשור זה הועבר גם לקוביות מצד שמאל תחת הכותרת "דיברנו על זה בפורום"- המכס בתאילנד .
תודה ולילה טוב -
לגבי זה שהמוכרים בדיוטי פרי אמורים לשאול לאן טסיםנכון בדיוטי פרי בתאילנד שואלים .יש גם מדינות מוסלמיות שלא מתירות הבאת אלכוהול בכלל (כמו אירן שזה לא חוקי כמו להביא סמים!!) לכן חיבים להזהיר אותך ! זה לא סתם שרות טוב של הדיוטי פרי הם מחויבים לידע אותך
בארץ לאומת זאת מה שמעניין אותם זה אם אתה משאיר או לוקח איתך .לאן וכמה וכל השאר.. זבש"ך..
מאור