ביגוד לטיול - עזרה בבקשה
-
שלום לכולם,
אני טסה באוקטובר לדרום אמריקה, אתחיל מקולומביה בגל העולה עד קולומביה (לפחות כרגע זאת התוכנית).
אני תקועה מבחינת בגדי החורף שאני צריכה לקנות לטיול.
אני מתכוונת לוותר על פטגוניה רק בגלל שאני לא רוצה לסחוב איתי ביגוד חם מידיי, אבל איזה ביגוד חם כן לקחת?
מעילים, פליזים? אם כן, אשמח לקבל המלצה על הסוג ושם החברה המומלצת.
אני לא מתכננת טרקים מטורפים, אבל במידה וכן אחליט לצאת לכמה, האם עליי להערך לכך בהתאם? אני דיי סובלת מקור… ולכן אני מודאגת.
תודה רבה רבה, לעוזרים!
-
*** אתחיל מארגנטינה (כמובן...)
-
נראה לי שמשהו השתבש לך במשפט הראשון, כי לפיו את מתחילה בגל העולה מקולומביה עד… קולומביה.לוותר על פטגוניה רק בגלל שלא רוצים לסחוב ביגוד חם נשמע כסיבה ממש תמוהה בעיניי. אם האזור מעניין אותך (אם תאמרי שאינך מתעניינת בטבע זה סיפור אחר) אין שום סיבה שתשני תוכניות רק בגלל פריטי לבוש בודדים – שאגב, יש סיכוי שתצטרכי אותם ממילא! בטרק באנדים שלא בפטגוניה לא יהיה קר לדעתך?…
יותר מזה: הטיול שלי כלל את – שימי לב – אנטארקטיקה לצד פטגוניה, ובסופו גם את החום של האמזונס ועוד אי טרופי בלב האוקיינוס השקט. אז כן, צריך יותר מגוון של בגדים, אבל זה באמת לא כזה סיפור, ובטח לא משהו שמשנים מסלול רק בגללו. אגב, זה גם לא מצריך איזה תרמיל כבד בצורה בלתי הגיונית, אם יודעים להסתפק במועט ואורזים בצורה חכמה.
-
יש היום ביגוד תרמי קל משקל, כולל מעילי פוך, שממש לא שוקלים וגם מתקפלים קטן מאוד ולא תופסים מקום.
חבל שתוותרי על פטגוניה – אחד המקומות המרשימים. מלבד פטגוניה, יש עוד מקומות שדורשים ביגוד חם.
יש חנות בחולון (יכולה לברר לך את שמה) שנותנת ייעוץ אמין בעניין הציוד שצריך.
-
keves160
אני התכוונתי מארגנטינה לקולומביה.
אתה צודק, זה אכן לא שווה לוותר על דבר בגלל ביגוד וציוד.
תוכל להמליץ לי על ביגוד מתאים וקל שאוכל לקחת?
בנוסף, האם אני זקוקה בגלל זה לקחת איתי מהארץ שק שינה לטמפרטורות נמוכות, או שאוכל להשכיר?
תודה!
-
אין לי המלצה ספציפית על שמות חברות של ציוד. בעיניי כדאי לקחת ביגוד תחתון תרמי, טייץ וחולצה כלומר, כי זה עוזר לשמור על חום הגוף. מעיל פליס, ומעיל גשם שגם חוסם את הרוח.אני לא קניתי לפי מותגים – ראיתי מה במחיר סביר וגם טוב מספיק, ואת זה קניתי.
לגבי שק”ש, לא בדקתי מעולם על השכרה כי לא נזקקתי לזה, אבל מהתרשמותי סביר שיש להשכיר. האם לקנות? אם תשתמשי בזה הרבה אולי שווה לקנות. אם את לא הולכת לעשות טרקים רבים בטמפרטורות כאלו, אז לא.
אל תשכחי שבשביל קמפינג את צריכה גם אוהל ומזרון וגזייה… אז שוב, תלוי עד כמה את מתכוונת לחרוש על טרקים, ובאיזה רמה (הרי יש מקומות שאפשר לשדרג את הלינה לבקתות במקום קמפינג). וכמובן, יש הרבה מה לראות בפטגוניה גם בלי טרקים, אם זה לא הקטע שלך.
-
זה לא שחור ולבן,
אם את נוסעת לדרום, זה לא אומר שאת מוכרחה לבלות בטרקים בשק שנה, ודווקא לטפס לגבהים הכי גבוהים.
את בהחלט יכולה לטייל בדרום עם ג’קט טוב וזוג מכנסי מטיילים וכמה גופיות ארוכות, לישון במלונות/הוסטלים עם חימום, ולצאת לטיולים יומיים או טרקים עם לינה ברפוחיו. בלי הרבה משקל ובלי הרבה קור.
עוד משהו, יש מנהג לשלוח חבילות לארץ מבוליביה ופרו, שם תיפטרי מהמשקל העודף -
תודה רבה על כל התגובות!
אם כבר, חולצה טרמית, מכנסיים טרמים, ג'קט פליז ומעיל נגד רוח וגשם?
זה יספיק?
בקשר לשק"ש יש המלצה לשק"ש בסיסי וקומפקטי?
רציתי לציין שאני לא טסה עם תקציב גדול, רק בסביבות ה30 אלף (חמישה חודשים), לכן מלונות או אכסניות ת מאוד שוות לא באות בחשבון....