Airbnb בארה"ב ( וגאס) כן / לא?
-
אנחנו טסים ל3 שבועות לעבודה בלאס וגאס.
אני שונא לקחת מלונות עם חדרים רגילים לתקופה כזאת ארוכה, צפוף, ואי אפשר להכין אוכל, האוכל בארה"ב לא עושה לי טוב בדרך כלל.
מצאנו בAirbnb מלון דירות במלון הpalms spa, נראה מעולה ומתאים לנו מאוד.
יש בעיה להזמין בAirbnb באיזור לאס וגאס? אני יודע שיש מדינות שעושות קצת בלאגן עם האתר הזה
תודה מראש
-
הבעיות שהיו קשורות לאתר הזה זה לגבי דירות להשכרה לטווח קצר שהיו במקור דירות מגורים. אם מדובר במלון דירות (חוקי ורשמי) אז אין בעיה להזמין דרך כל אתר שתרצה בכל מדינה.
אבל אם מדובר במלון דירות מסודר – למה דווקא דרך אירבנב? שם יש את המחיר הטוב ביותר? בד”כ החוזק של איירבנב זה בדירות ולא במלונות מסודרים.
-
במקרה הזה, הזמנה דרך בוקינג או דרך אתר המלון עצמו יקרה בהרבה בעוד שדרך בוקינג נשלם 11k בשקלים, עם כל המיסים, דרך אירבינבי נשלם רק 7k עם כול המיסים.
-
על אותו חדר בדיוק?
אן שמדובר על שני מקומות שונים?
-
אותו חדר, אותו מלון.
שאלתי את "המארח" לייתר ביטחון עם יש מיסים או הייטלים נוספים, והוא אמר שלא.
יש כמה מארחים שמשכירים באותו מלון, בחרנו את האחד המשתלם ביותר.
http://abnb.me/EVmg/btvxgeLgJD
חדר /דירה לדוגמה באיירבינב.
-
אם זה מלון של ממש – עם רישיון, לא דירת אירוח או משהו כזה – כדאי לדעתי לבדוק הזמנה ישירה דרכו במקום בוקינג ואיירBNB.זאת מכיוון ששני האתרים גובים עמלה ממקומות הלינה, ולכן לפעמים בהזמנה ישירה יתנו מחיר טוב יותר.
אבל כאמור: רק אם זה באמת מלון.
אם זו דירה או איזה יוזמה פרטית נטולת רישיון עסק ופיקוח, אז יכול להיות סיכון לתקשר איתם ישירות.
-
יש אנשים שקונים דירות נופש בבתי מלון ומשכירים אותן. כפי שהיה בקלאב הוטל אצלנו.
-
אם כך לא הייתי קונה דבר כזה בהזמנה ישירה אלא רק דרך אתר הזמנות. זה נראה לי מסוכן מדי להסתמך על יושר של אדם שאין לך מושג מיהו. ככה לפחות אם יהיו בעיות אפשר לנסות לפנות לבוקינג או איירBNB כדי להציל את הכסף או חלקו לפחות.מוזר, לא ברור לי למה הצטרף אייקון לכותרת של הודעתי הקודמת…
-
שים לב לכמה נושאים חשובים:
- בהצעה בבוקינג יש גם WIFI בחינם. ואילו בהצעה באיירבנב ה WIFI עולה כסף. לפי אחת הביקורות – 5$ ליום. זה מקזז חלק מההפרש.
- מי שמציע את הדירה (“Eyal”) כבר ביטל במרץ האחרון את ההשכרה לאחד האורחים יומיים (!!) בלבד לפני ההגעה. מבחינתי זה נו-נו גדול וסיבה מספיק טובה לעשות X גדול על המארח הזה.
- מי שמציע את הדירה הזו (וכנראה גם בהצעות האחרות במלון באיירבנב) זה לא הבעלים של המלון אלא אנשים פרטיים. או שמדובר ביחידות נופש ששייכות למשכיר, או שהוא שכר את החדר בעצמו ומשכיר את החדר בשכירות משנה. המקרה השני נראה לי בעייתי מאוד ומסוכן מבחינת ביטול ואחריות של המלון. תאר לך שיש תקלה – אי אפשר לפנות ישירות למלון, אלא צריך לפנות לאיש הקשר.
תחושת הבטן שלי לגבי המקרה הזה – לא משהו.
-
עוד סיבה שאני אישית לא אתקרב לאיירBNB במקרים כאלו.אם זה מלון, מזמינים דרך המלון או דרך בוקינג. זה שזה אדם פרטי, אף אחד לא מבטיח לי חד וחלק שיש לו רשות חוקית להשכיר את הידיעה לצד שלישי, והנסיעה שלך מסתמכת על אמון באדם זר, שאינך מכיר ואינך יודע עליו דבר.
כאדם שנכווה מאיירBNB, מה שעמיחי אומר נשמע כמו אותם מקרים שבעטיים אין לי אמון מספיק באתר הזה.
-
לדעתי אתה אובר דרמטי.
WiFi לא חינם, נכון, כנראה עוד 100 דולר לשבועות, עדיין בוקינג רוצים הפרש של מעל 1000 דולר.
לגבי הביטול, שים לב שזה הודעה אוטומטית של המערכת, יכול מאוד להיות שהצד המבטל הוא המתארח ולא המארח.
דבר אחרון, נכון אין המלון עצמו, אבל יש אירבינבי עצמם שמתערבים ועוזרים בכל התהליך במקרה ומשהו לא תקין.
אם אתה מרגיש צורך לשלם עוד כמה אלפי שקלים דרך בוקינג, לך על זה.
-
לא יודע כמה אתה מכיר את איירבנב. הודעה אוטומטית כמו שמופיעה שם נמצאת רק כאשר המארח מבטל את האירוח (ללא הסכמת האורח), ולא בשום מקרה אחר.
כתבתי לך את דעתי. איירבנב זה לא קסם, ויש לא מעט מקרים בעייתיים. שאלת בפורום מה הדעה לגבי העסקה הזו, כתבתי לך את דעתי. אני לא מרגיש שום צורך לשלם כלום כי אני לא נוסע לשם עכשיו – אתה נוסע. אם אתה חושב שהכל בסדר, לך על זה.
-
ליתר ביטחון יצרתי קשר עם המארח, הוא אומר שזה היה דאבל בוקינג וזאת טעות שלא תחזור על עצמה.
לגבי ה WiFi הוא חינם לחלוטין, רק שהמתארחת לא ידע איך להפעיל אותו, והיא שילמה כי המלון הציעה חבילה במהירות גבוהה יותר בתוספת תשלום, בלי שהיא יודעת שיש לה אפשרות לחבילה ללא תשלום.
סה"כ אפשר לראות כמות יפה של ביקורות על המארח והמקום, כולם ללא יוצא מהכלל נותנים ציון מושלם גם למקום וגם למארח.
דבר אחרון, הצ'ק אין וכל התהליך עצמו הם מול דסק הקבלה של המלון, ככה שבמלון בטוח יודע על העסקה והתהליך.