נתניה
-
שלום לכולם
האם מישהו יודע איך להגיע מקלפטה calafate ל פוארטו נטלס Puerto Natales
באוגוסט ?
לא רואה אוטובוסים באתרים של ארגנטינה וצ’ילה באוגוסט
אפשר להשכיר רכב בקלפטה ולהחזיר אותו בצ’ילה ?
איזה טיול מומלף בפונטה ארנס Punta Arenas
תודה רבה
אריאל
-
נסיעה לפורטו נאטאלסמה יש לראות בפורטו? או בשביל טורס דל פיינה?
אז יש טיול מאורגן יומי מקלפטה לטורס ובחזרה.
מיותר להשכיר רכב.
-
הדבר היחיד שיש לעשות בפורטו נטלס זה להצטייד ולעזוב לטרק בטורס דל פיינה. באוגוסט, שיא החורף, אין מה לדבר על לעשות את הטרק בין כה וכה. גם כך תנאי מזג האוויר עלולים אפילו בעונה הטובה להיות מסוכנים ולא צפויים. -
אמנם לא שווה כמו נתניה, אבל בכל זאתבעיני מדובר באחד היישובים המקסימים ביבשת, ונהניתי מאוד להיות שם גם בלי קשר לטרק. אבל אין לי מושג מה המצב שם באוגוסט – אולי בכל זאת עדיף נתניה.
מפונטה ארנאס אפשר לצאת לראות את הפינגווינים במושבה מגדלנה [בעונה], ויש גם טרקים בסביבה [בעונה].
-
מעניין, מה אהבת כל כך בפורטו נטלס שאנחנו פספסנו? -
קשה לשים על זה את האצבעשילוב של אווירה, נוף [לאורך המים], אוכל, ובית ההארחה שבו התאכסנתי. תכלס יותר נהניתי שם מאשר בטורס דל פיינה.
-
טוב, אנחנו חשנו אותו הדבר לגבי אושוואיה. ממש התאהבנו בה.מה שלא נוכל לומר על הטורוסים…
-
ואני חיבבתי מאוד את אל צ’לטיין והסביבה.
במקרה הזה קל לשים את האצבע – כמעט שבועיים רצופים של מזג אוויר נפלא שאפשרו חקירה יסודית של הפיצרוי, הסרו-טורה, מעבר הרוחות, שדה הקרח הדרומי וקרחון ויאדמה, וכבונוס מסעדונת טבעונית נהדרת ששברה קצת את השממה הקולינרית הארגנטינית (צמחוני...).
-
תמונה מדהימה
גם אני מאוד אהבתי את הפיצרוי, הרבה יותר מטורס דל פיינה. -
כשיש מזל עם מזג האוויראצלנו זה התחיל ברוחות חזקות, וביום השני הגיע לשיא עם גשמים אדירים שבעטיים כמעט שחינו את דרכנו חזרה. בכל מקרה, עיירה חמודה מאוד. חבל שלא היה לי קצת יותר זמן שם.
-
לנו לא היה מזג אוויר מוצלח, ובכל זאת נהנינו מאוד מהפיצרוי.באושוואיה היה לנו הכל במזג האוויר: הטוב, הרע והמכוער. ככה זה כשתקועים שם יותר משבועיים בגלל אנטארקטיקה… למרות שבאושוואיה אפשר לחוות (וחווינו) את הכל ביום אחד.