ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול מזרח מערב

פורום צפון אמריקה
    3
    5
    1187
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עמרי30
      עמרי30 נערך לאחרונה על ידי

חברים אשמח לעזרתכם בחוות דעת על תכנון טיול בן שבועיים ועל עלותו,להלן הטיול:

2/9-טיסה לפרנקפורט קונקשן שעתיים נחיתה ב1:00 בלוס אנג'לס ולקיחת רכב משדה התעופה,לינה בהולידיי אין לונד(סמוך לשדה תעופה).

3-4/9 לוס אנג'לס

5/9 צמצום לסן פרנסיסקו לינה בכביש 1 בסן סימון.

6/9-המשך נסיעה בכביש 1 לינה בסן פרנסיסקו.

7/9-סן פרנסיסקו.

8/9-סן פרנסיסקו ונסיעה ליוסמיטי לינה בעיירה מרסד.

9/9-יוסמיטי ולינה בעיירה בקיירספילד.

10/9-הגעה לוגאס ולינה במונטה קרלו.

11-12/9 וגאס

13/9-החזרת רכב וטיסה לניו יורק.

13-18/9 ניו יורק

18/9-טיסה חזרה לארץ קונקשן שעתיים בוינה.

העלות של מקומות הלינה,הרכב פלוס ביטוחים והטיסות(כולל הפנים) יוצא לזוג ב19600 ש"ח,2730 דולר לאדם.

כמובן זה לא כולל הוצאות אוכל ושלל כניסות למקומות.

האם המחיר הוא נורמלי?

כי לי זה נראה מחיר מציאה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Chen0487
        Chen0487 נערך לאחרונה על ידי

לי זה נראה כמו טיול לסימון וי. יום אחד בס”פ- מעט מאוד.

הביקור ביוסמיטי חפוז ולדעתי המקסימום שתספיקו לראות זה אולי את התצפית מגליישר פוינט. העיירה מרסד נמצאת כמעט שעתיים מהפארק, אז לא ברור מה מתוכנן ליום 8- נסיעה של 4 שעות לפארק ואז נסיעה של עוד שעתיים למרסד? זה 6 שעות סה”כ נסיעה ביום. מתי תספיקו לטייל? כנ”ל היום למחרת. בייקרספילד מרוחקת גם כן 4 שעות מהפארק. כל מרחקי הנסיעה האלה הם מגוגל מאפס, בפועל צריך לקחת בחשבון עצירות להתרעננות, עומסי תנועה וכו’. 

לדעתי, בשביל לרווח את המסלול ולעשות אותו יותר סביר לביצוע, כדאי להוריד את נ”י (מלבד היום שלפני הטיסה חזרה).

• אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לגבי סוגיית המחיר – על פניו זה נראה סביר. אם מדובר על טיסות פחות נוחות, מלונות לא ברמה גבוהה, ואוטו קטן.

לינה טובה בסן פרנסיסקו לבד יכולה לעלות 200 דולר ללילה בקלות. אבל לינה בשדה התעופה למשל תעלה 100 דולר.

בכל מקרה חשוב לזכור שיש עוד המון המון עלויות נוספות. לא יודע מי אתם ומה אתם מתכננים. אבל הופעה בניו יורק או וגאס זה בקלות 50-100 דולר לאדם (ויש גם יותר). אם בלוס אנג’לס תכננתם פארק שעשועים (יוניברסל/דיסני) זה עוד סדר גודל של 100 דולר לאדם. זוג מוניות בניו יורק יעלו 100-150 דולר (לשניכם ביחד). חניה בסן פרנסיסקו יכולה לעלות 30 ו-40 דולר ליום, ועוד ועוד ועוד.

כלומר ה-20 אש”ח שציינת יהפכו בעלות כוללת ל-30 בערך. סביר בעיניי.

אני יכול לתת להשוואה שהערכת עלות שלי לטיול משפחתי (5 נפשות) ל-3 שבועות לצפון מזרח (טיסה יותר זולה, מחייה יותר יקרה) מדברת על 60-70 אש”ח כולל הכל. אז לזוג לשבועיים 30 אש”ח נראה בהחלט סביר.

• עמרי30
            עמרי30 נערך לאחרונה על ידי

אז לגבי סוגיית המחיר אני מבין שזה הגיוני ולגבי הוצאות נלוות של מותרות כביכול זה כבר לשיקולנו על מה להוציא.

תודה בכל מקרה על העזרה!

• אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

“לגבי הוצאות נלוות של מותרות כביכול זה כבר לשיקולנו על מה להוציא.”

זה אמנם לשיקולכם, אבל זה לא מותרות.

קודם כל – אוכל בסיסי זה לא מותרות אלא הכרח קיומי. גם ביטוח. גם הנסיעה לנתב”ג, הרשיון הבינלאומי, המזוודה שאולי קניתם ועוד – כל אלה לא ממש מותרות. גם המוניות בניו יורק והכרטיסים לאוטובוס או רכבת תחתית, החניה בסן פרנסיסקו ובמקומות אחרים ואפילו טלפון וחבילת אינטרנט.

אבל מעבר לזה – אתם לא טסים לטיול כדי לחיות אלא כדי לראות. אם הגדרתם את יוסימטי כמטרה בטיול, אז כנראה ש -30 דולר דמי כניסה הם הכרח ולא מותרות. וככה כל אתר בדרך.

רשימת האתרים היא בחירה שלכם. יש אתרים זולים יותר ויש יקרים הרבה יותר. אבל בסופו של דבר נסעתם לטיול הזה כדי לראות את האתרים, ולכן זה חלק בסיסי מהוצאות הטיול ולא מותרות.

וגם הוצאות “בילויים” ו”נשנושים”. ברור שזו בחירה אישית. אבל גם פה אני לא מת על הגדרה של מותרות. לאורך כל היום אתם שותים רק מים מהברז (שמיליתם במלון בבוקר) ואוכלים רק את 3 הארוחות? לא שותים אף פעם קפה? לא יורדים על גלידה/עוגה? באף ערב לא יוצאים לבלות? שותים משהו?

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון