ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תקציב לדרום קוריאה

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    2
    7
    4776
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • veredvs
      veredvs נערך לאחרונה על ידי

היי,

מתכננת לטוס לסאול והסביבה באוגוסט.

רציתי לדעת מה התקציב המשוער לשבועיים שלוש .

תודה Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

קשה לענות על השאלה הזו, ובטח בלי שום נתונים.

קודם כל, מחיר הטיסה יכול להיות 700$ וגם 1300$ וכן הלאה. שנית, זה מאוד תלוי איפה תשני (הוסטל/מלון/דירה, רמת המלון וכו’), מה תאכלי (אוכל מקומי קוריאני=זול, אוכל מערבי=יותר יקר), האם תלכי לאטרקציות יקרות כמו פארקי שעשועים, כמה תתניידי, האם תוסיפי טיסות פנים (לאי ג’ג’ו למשל) וכן הלאה.

מניסיון, כשניסיתי בעצמי לבדוק את השאלה הזו, בלי לכלול את מחיר הטיסה, קיבלתי תשובות לתקציב של 3 שבועות מ-4000 שקל ועד 20,000 שקל (אני עצמי הייתי בסיאול וסביבותיה עם קפיצה לסאורקסאן 3 שבועות בפחות מזה, אבל טיילתי ברמת תרמילאות דלת תקציב).

אם את רוצה אומדן שמתאים לך, תסתכלי באתר כמו בוקינג.קום ותתרשמי כמה עולה לינה ברמה שאת מעוניינת בה. זה ייתן לך הבנה של כמה תעלה הלינה, שהיא המרכיב העיקרי בטיול אחרי הטיסה.

נסיעות הן זולות למדי בתוך העיר ומשדה התעופה אם משתמשים בתחבורה הציבורית המצוינת, ואוכל מקומי כאמור גם זול.

עוד דבר חשוב: אוגוסט הוא תקופה די רעה לקוריאה מבחינת מזג אוויר. חם ולח מאוד, עם פה ושם ימים גשומים.

• veredvs

היי תודה רבה! 

התכוונתי לתקציב לא כולל טיסה ... 

לינה יש לי בחינם אצל חברה בסיאול.

והאם שבועיים מספיקים לדברים העיקריים?

• keves160

בשבועיים תספיקי המון בסיאול, הרבה מעבר לדברים העיקריים. כדאי לך לחשוב אולי על יציאה לעוד מקומות מחוץ לעיר. למרות שאני עצמי נשארתי בכיף הרבה יותר משבועיים בסיאול… במיוחד אם מכירים מקומיים, זו יכולה להיות עיר מאוד כיפית – האוכל המקומי נהדר, והם מאוד אוהבים לצאת בערב לארוחות חברתיות מהנות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • veredvs

תודה רבה על התגובה המהירה!

אם אני רוצה לצאת מחוץ לסיאול יש מקומות קרובים מעניינים שאפשר לראות (כך שאוכל לחזור בחזרה ללינה בסיאול)?

אני מצטערת שאני חופרת לך..

דרום קוריאה מבחינת תקציב היא כמו ישראל?

• veredvs

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • keves160

הלוואי וישראל היתה דומה בתקציב לקוריאה…

מחירי התחבורה בסיאול מגוחכים, וזו עיר עצומה (במטרופולין כולו גרים פי כמה אנשים מכל מדינת ישראל). נסיעה בתוך סיאול עולה מקצת פחות מ-4 שקלים, ובמרחקים גדולים זה אולי יתייקר לכדי 7 שקלים… משדה התעופה שנמצא בכלל במחוז אחר יש כמה אפשרויות תחבורה שהזולה מביניהם היא משהו כמו 13 שקל.

אוכל רחוב עולה עד 20 שקל למנה לרוב, וגם במסעדות מקומיות אפשר לאכול ארוחה יפה ב-20-50 שקל לאדם. רק הקפה יקר מאוד. יש מספיק אתרים שהם חינמיים או בעלות זולה למדי.

לא עשיתי קניות אז מהבחינה הזו אין לי הרבה מושג. נראה שקוסמטיקה זולה (תחום שמאוד מפותח בקוריאה), לגבי ביגוד הדעות חלוקות וזה כנראה תלוי במה מחפשים ואיפה.

אפשר לצאת מסיאול לטיול יום בעיר ההיסטורית סוואן, או לאי נאמי, או לסיור בגבול עם צפון קוריאה (טיול מאורגן), ואפילו לטרקים בטבע בכל מיני הרים מסביב לעיר (אם את חובבת טבע הכי כדאי לפארק בוקאנסאן שהוא שמורת טבע גדולה שנמצאת בחלק הצפוני של סיאול).

כאמור, בשלושה שבועות אפשר גם לחשוב על טיול יותר רחוק, עם לינה במקום אחר. מחירי הלינה זולים מישראל. אני ישנתי באכסניות, שזה הכי זול – מיטה בחדר משותף עם עוד אנשים (יש בחלקם הפרדה לחדרים לבנים ולחדרים לבנות), ואז גם פגשתי כך עוד מטיילים לטייל איתם ולצאת ביחד לאכול.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון