סובב מון בלאן -
-
אהלן,
אני מתכנן לעשות את הטרק הזה (מון בלאן), אך נקלו כמה בעיות בדרכי; אני אשמח לעצות, עזרה, כל יד שהיא מאנשים שכבר עשו את הטרק הזה.
*אני מתכנן לטוס בין החודשים יולי-אוגוסט.
*יש לי עוד שני שותפים
*לא מומחים בטרקים-האם כדאי להזמין מקומות מראש באכסניות וכו’? או שנוכל להזמין על המקום?
-כמה זה מומלץ\לא מומלץ לישון באוהל?
-האם ישנו שירות כלשהו שיכול לארגן את כל אלה? (להזמין מקומות באכסניות, אוטובוסים וכו’).(!)אולי השאלות נראות לכם מובנות מאליהן אך זהו טרק ראשון שלנו ונשמח לדעת
כמה שיותר.
תודה!
-
דור שלום
מאוד ממליצה על הזמנת מקומות לינה מראש. השביל הומה מטיילים ומקומות הלינה מוגבלים.
לינה באוהל- רק אם הוא מתאים ומוגן טרמית עם אטימות מוחלטת לגשם. אל תשכח שצריך גם לשאת אותו על הגב.
תיהנו
-
- ל- 3 אנשים בשיא העונה מומלץ להזמין לינות מראש
- עניין האוהל הוא לחלוטין בעיני המתבונן.
בזמנו כשהלכתי את השביל (ב- 2010; ללא אוהל) התרשמתי שהשביל פחות בנוי לשוכני האוהלים. כמעט לא פגשתי אנשים עם אוהל.
מאז אני מתרשמת, אולי בין היתר בגלל העלייה בפופולריות של השביל (ובמגביל גם העלייה בעומס עליו) – יש גם יותר אנשים שהולכים אותו עם אוהל.
יש כיסוי לא רע של אתרי קמפינג לאורך המסלול (אני זוכרת בערך 6). חלק מהבקתות מאפשרות הקמת אוהל לצידן (וחלק לא! יש לבדוק בקתה, בקתה). לגבי לינת שטח (wild camping) יש על זה הגבלות (שיכולות להשתנות בין המדינות, אתם עוברים ב- 3 מדינות). תריץ חיפוש בגוגל “tmb camping” ו/או “tmb campsites” – ישנן כמה תוצאות מענינות שיכולות לספק לכם הרבה מידע מועיל לגבי זה.
לא לשכוח גם את נושא המשקל. אם אתם חסרי נסיון במסלול אלפיני, אולי כדאי לשקול לוותר על אוהל כדי להקל על עצמכם בטרק אלפיני ראשון… ובכל מקרה – אוהל חייב להיות עמיד לגשם וחובה להצטייד בביגוד חם ושק”ש מתאים ללינה בחוץ בגבהים.
לסיכום: אפשרי אבל לא בהכרח מתאים לכם… נסו להחליט אחרי קצת חקירה בנושא. - בהחלט יש חברות שמסייעות בארגון וכן חברות שמובילות תיקים ממקום לינה אחד לשני. תריץ חיפוש “tmb luggage transfer” ו/או “tmb self guided” (בעצמי לא השתמתי אז לא אוכל להמליץ).
בהצלחה!
-
טוב, אחרי ענבר אין מה להוסיף, רק לחזק את דבריה:
- תזמינו מקומות לינה כבר עכשיו, הזמן אוזל.
- לא ממליץ על אוהל, בודאי לא בטראק הראשון שלכם.
- תזמינו גם את הטיסות, כי כנראה זאת תהיה ההוצאה הכי כבדה.
- תצטיידו בציוד, נעליים, בגדים, תרמיל, מקלות וכו.. , מתאימים.
- תקראו את הבלוג המצויין של ענבר, זה יכול לעזור בהרבה.
-
יולי אוגוסט אלה החודשים העמוסים בטרק !!!
עכשיו אתם נזכרים לתכנן ? באמת יכול להיות שהבקתות מלאות לשלושה אנשים .
אם נזכרתם עכשיו, הכי טוב שתצאו בספטמבר . אם יש לכם אפשרות כמובן .
lbd כותב שהטיסות זו ההוצאה הכבדה בטרק .
אם הייתם מזמינים ½ שנה מראש , הטיסות (הלוך חזור) היו עלות כ- 200 יורו , כולל 60 יורו לתרמיל הגדול . ואז הטיסות הן לא ההוצאה הכבדה בטרק .
-
דורון מכובדי. הם לא הזמינו את הכרטיסים לפני חצי שנה אלא יזמינו עכשיו והמחיר של הכרטיסים כן תהיה ההוצאה הכי כבדה.
-
תודה לכולם על העצות והעזרה!
אחרי חשיבה נוספת בעזרת ההארות שלכם, אני נוטה לשקול את הסיפור מחדש.
אני בתקופת מבחנים כרגע וככל הנראה יהיה צורך בתיכנון רב של כל המסלול - לדבר עם אכסניות על לינה וכו’. אין לי הרבה זמן פנוי לכן אני שואל – היש שירות הדואג לכל הדברים הללו? (לינה, הסעות [אם צריך]...).
בדקתי את האתר icicle-mountaineering.ltd.uk שהציע שירות רחב למדי אך לא מספק מפני שלינה לא הייתה כלולה.-ענבר, קראתי חלק מסיפור המסע שלך בTMB. לפי מה שצויין לא קבעת עם אכסניות מראש, אך גם לא היית בשיא העונה. כמה זה קריטי? אני מניח כי אם לא אמצא שירות (סוכן נסיעות אולי? איני יודע בדיוק מה אני מחפש) המארגן את כל עסקי הלינה, אפעל כמותך.
אמ;לק – יש איזשהו שירות היכול לעזור בארגון של הסדרי הלינה לאורך המסלול וכל הנדרש? ואם לא, האם אוכל לקבוע מקום לינה על המקום – בטיול עצמו? יהיו מקומות למרות שזאת העונה העמוסה?
שוב, תודה!
-
הי דור, לצערי אני לא אשת בשורות עבורך… להבנתי – ההבדל בין העונה בה אני הלכתי (סוף יוני) לבין שיא הקיץ הוא מאוד משמעותי. בנוסף, כהולכת יחידה – נזקקתי רק למיטה אחת. כקבוצה אתם עשויים להתקשות! ואם זה לא מספיק – לפי דיווחים שאני שומעת מהשביל בשנים האחרונות, נראה שהוא הפך ליותר פופולרי ויותר עמוס מאז הלכתי אותו (ב- 2010).
אני יודעת שזה מעצבן – שצריך לתכנן ו”להתקבע” מראש. אבל עד כמה שאני יודעת – זה המצב. אני מבינה את התסכול שלך והלוואי שיכולתי לתת לך את התשובה שאתה רוצה – אבל נראה שזה פשוט לא כך.
בהצלחה! -
אני חושב שאתה קצת מגזים
יש 3-4 בקתות הרים שהן קריטיות ומהוות צוואר בקבוק. אתם 3 חברים – כל אחד מכם לוקח על עצמו אחת מהן לטפל. לא סיפור.
שאר מקומות הלינה הם כפרים עם יותר אפשרויות.
חברה מקצועית לא תפתור את הבעיה – או שיש מקום או שאין. הם לא קוסמים.
זה דורש עבודה – תירוץ טוב לעשות הפסקה בלימודים, לנקות על הראש ולחלום קצת על מקומות יפים יותר וקרירים הרבה יותר
-
- ענבר צודקת. יוני זה לא אוגוסט. אני כן היתי באוגוגט והזמנתי מקומות מראש. כ-3 ימים לפני הטיול רציתי לשנות את אחת הוריאציות וכבר לא היה מקום באותה בקתה.
- נכון שבכפרים הבעיה פחות קריטית אבל מחיר ברגע אחרון יכול להיות כפול.
- טראק כזה אי אפשר להכין חפיף. צריך תכנון יסודי וכל פרט חשוב, ובמיוחד מקומות הלינה.
- אפשר לראות דוגמא בשרשור הסמוך, שאפילו משקל של סוללה רזרבית חשוב.