ארבעה ימים בדולומיטים
-
שלום לכולם
אנחנו טסים בשבוע הבא לצפון איטליה ל-13 ימים, מתוכם מתכננים ארבעה ימים ברוטו בדולומיטים. כרגע המסלול המתוכנן הוא כזה:
יום 1- נסיעה מריבה דל גארדה לכיוון אורטיזיי, עלייה ברכבל לאלפ די סיוזי ומסלול הליכה שם, סיבוב קצר באורטיזיי עצמה, נסיעה למעבר סלה ועצירה שם בעיקר לתמונות, ומשם המשך נסיעה לקאנזיי. לינה בקאנזיי.
יום 2- נסיעה מקאנזיי לאגם פאדיה, טיול רגלי בקניון סוטוגודה. לינה בקאנזיי.
יום 3- עליה לפסגת הפורדוי. נסיעה אגם קארזה. לינה בקאנזיי.
יום 4- נסיעה חזרה דרומה. עצירות בבולצאנו, טרנטו, ורונה, ולינה בסירמיונה.
אשמח לשמוע המלצות על מקומות נוספות שכדאי לראות ואשר ישתלבו עם מה שכבר תכננו. אנחנו עם רכב שכור, אבל מעדיפים לא לנסוע במעברי הרים נוספים (אני פחדנית
).תודה רבה!
אורטל
-
הימים הראשון והאחרון מאוד אנטנסיבים לדעתי. ביום הרביעי להכנס ל-3 ערים ברצף באיטליה? מספיקה עיר אחת.
בימים השני והשלישי שהם הימים המלאים אפשר לשלב עוד אתרים קרובים.
לדעתי אין סיבה לחשוש מהנהיגה במעברי הההרים בדולומיטים. ההרגשה מאוד בטוחה. הכבישים רחבים יחסית.
-
תודה רבה telo
היום הראשון אכן עמוס. אנחנו מתכננים לצאת מוקדם בבוקר ולא מתכוונים להוסיף לו עוד משהו.
מקבלת את הערתך לגבי היום הרביעי. כנראה נעשה רק עצירה קצרה למנוחה בבולצאנו, ומשם ניסע ישירות לורונה ונטייל שם חצי יום.
נשמח להמלצות מה אפשר להוסיף בימים השני והשלישי. אנחנו זוג בני 30, מחפשים מסלולים רגליים של עד שלוש שעות בדרגת קושי קלה יחסית.
-
לא הייתי נכנס לעיר בשביל לנוח. הכניסה והיציאה מהעיר עלולה לקחת הרבה זמן.
למצוא חניה באיטליה בעיר עלול להיות לא פשוט.
אם תכנסו לבולצאנו כדאי לטייל בה. זה מה שאחנו מתכננים בקיץ הקרוב.
זה לא כפר קטן.
מצאנו כמה מקומות מענינים בבולצאנו והביקור יקח כמה שעות.
בשביל להתרענן אני עוצר על הדרך בתחנת דלק.
-
בבולצנו ממליצה לבקר במוזיאון הארכיאולוגי dell Alto Adige בו מוצג “איש הקרח אוצי” שחי לפני 5300 שנה ונלכד בקרח. נמצא קבור בשנת 1991
-
היתי ממליץ לעלות להר המרמולדה (במידה והרכבל פתוח) ביום השני ואפילו לטייל קצת בקאנזיי ברחוב הראשי לספוג קצת אוירת דולומיטים
כדאי מאוד “ללכת לאיבוד” בדולומיטים לכפרים ועיירות קטנות ולמצוא פינות ומסלולים נחבאים שלא כולם מכירים
לגבי הכבישים – במידה והם פתוחים (לפי תנאי מזג האויר) אין שום בעיה במעברי ההרים גם לפחדנים

-
על טיול בבולצאנו וסביבותיה, קראו בבלוג שלי.
http://www.lametayel.co.il/he/navigator/89-0-0-blog/uid-1866 23