סוף שבוע ברומא
-
הי, אנחנו נוסעים לרומא בסוף השבוע הבא וזוהי לנו הפעם הראשונה. ואשמח לעזרתכם בתכנון הטיול שלנו (
זוהי פעם ראשונה שלנו בחו"ל ביחד בלי הילדים מאז שהבכור נולד - 14 שנים! - אז אנחנו רוצים למקסם את ההנאה). אנחנו מגיעים בחמישי בצהריים ומתכוונים להסתובב באזור טרסטברה, שם המלון שלנו. ביום שישי מתוכנן לנו סיור מאורגן במקומות החשובים ברומא ובהמשך היום נמשיך להסתובב שם עצמאית.
בשבת מתוכננים לותיקן אך מתלבטים אם לקחת סיור מאורגן בבוקר או סיור לילי שקראתי עליו פה בטיפים.
ביום ראשון הטיסה חזרה בצהריים כך שנסתובב שוב באזור טרסטברה.
נודה לכם לכל טיפ, הערה, הצעה

-
-
היי
קודם כל ברכות על הסופ״ש הזוגי, חשוב מאוד.
ביום חמישי אפשר לגלוש לרובע היהודי שנמצא מעבר לנהר.
לגבי שבת והסיור בוותיקן, כדאי לעשות אותו בבוקר (לא לשכוח לקנות כרטיסים כבר עכשיו, כולל כניסה לבזיליקה סט. פטרוס) ככה שישאר לכם זמן מהצהרים והלאה.
יש כמה מקומות לעשות תצפית על העיר
- גג הארמון הוונציאני (מומלץ מאוד)
- Terrazzo Del Pincio (צמוד לגני בורגזה ומעל כיכר פופולו)
- כנסיית Trinitia Del Monti (מעל המדרגות הספרדיות)
מכיוון שזוהי פעם ראשונה בעיר, ויחסית לזמן קצר, כדאי כמה שיותר להסתובב, פחות זמן במוזיאונים וכאלה,
-
תודה רבה, אני מאמצת את ההמלצות.
עוד שאלה קטנה: עכשיו קיבלתי מייל שמבטל לי את הסיור המודרך בעברית שהזמנתי בוותיקן. האם כדאי לחפש הדרכה אחרת או להזמין סיור מודרך של הוותיקן (האנגלית שלנו טובה)?
-
תודה רבה על כל הלינקים. אעבור אחד אחד ואני בטוחה שאחכים מהם.
-
אנחנו לא השתמשנו בהדרכה, אבל ראינו הרבה מאוד מדריכים מאושרים (יש להם תג על הבגד), אפשר לקחת אחד מהם, או אפשר לקחת מכשיר שמע שמסביר את הנקודות שעוברים בהם.
עוד דבר שאפשר לעשות במידה “ומתבטל” הסיור הגדול בעיר, זה לעשות סיור עם סגווי,
-
תודה רבה על העזרה ותשומת הלב.

-
-
דרך אגב, אני גם ממליצה בחום על סיור סגוואי בעברית
-
מזכיר שנתתי שם טיפ על ההדרכה הסלולרית בחינם של ריק סטיבס..
מבחינתי היה טוב כמו כל הדרכה מסודרת בתשלום.
-
גם אנחנו השתמשנו בהדרכה הסלולרית של ריק סטיבס בפורום ובקולוסיאום והיה מצויין. ההדרכה באנגלית כמובן ולא בעברית
-
ממליצה גם על הסגאווי עם אוריה. אנחנו היינו בסיור בוותיקן עם מדריך בשם שמואל פוקר מחברת “רומא בסט” – מומלץ בחום!!
-
היינו ברומא בשבוע שעבר. לא לקחנו הדרכה במוזיאוני הוותיקן ,זה קצת היה חסר.הזמנו מראש כניסה ביום שישי בערב ב – 7 . זה היה מעולה.
למעשה הגענו לותיקן ב- 5 , לקח 20 דק בתור להכנס לבזיליקת סנט פיטר (הכניסה שם חינם). משם הלכנו לכניסה למוזיאונים , שימו לב זה הליכה של קמ ,
לצד השני של מדינת הותיקן , הגענו לכניסה ב – 6:45 וב- 7 בדיוק היינו בפנים.
התצפית מגן התפוזים מאד יפה וכמובן חור המנעול של אבירי מלטה , אבל
מטרסטברה , תעלו ל פארק ג’יאנקולו,תצפית מדהימה !!! בדרך תעצרו במזרקת .
Acqua Paolla
בכיכר ונציה , התצפית מראש הבניין הלבן באמת מרשימה ביותר
כשמגיעים למרפסת העליונה , ללכת מסביב לה עד אחורי הבניין ושם נמצאת המעלית , 7 יורו לאדם , אבל שווה
נכנסנו לפורום דרך הכניסה הרחוקה יותר , לא זו שליד הקולוסאום ,ולא היו תורים בכלל . נכנסנו אח”כ לקולוסאום גם בלי תור כי היה לנו כרטיס כבר מהפורום
-
אולי יש למישהו פלאפון או מייל של מדריך הטיולים נתן חמאווי
אשמח לקבל למייל שלי [email protected]