ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רומניה- טיול אם ובת

פורום אירופה
    3
    8
    2834
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Lihik287
      Lihik287 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אני מתכננת טיול בן כ-6 ימים לרומניה, בעיקר כדי לראות את העיירה ממנה הסב של אמי גדל בה (Seret/Siret). אין לי ידע מקדים על רומניה, אך הבנתי שאם אני מצפינה כ”כ, מומלץ לראות את הקרפטים ואת טירתו של דרקולה.

אשמח לקבל המלצות למסלול קליל שיגיע לאיזורים הללו.

בנוסף, כיצד הכבישים ברומניה? נוחים לנהיגה?

האם סוכנויות הרכב מחזיקות רכבים אוטומטיים או שמש רוב הרכבים ידניים?

תודה רבה,

ליהי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אילן Ilan
        אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

שבוע טוב ליהי !

- העיירה SIRET נמצאת בבוקובינה שבצפון רומניה לא רחוק מהעיר SUCEAVA .

- שישה ימים זה מעט כדי לטייל ברומניה לכן אני מציע לך לטוס ולחזור מהעיר IASI ( גם וויז איר וגם טארום טסים ליאשי ) ולא מבוקרשט הרחוקה .

- מצרף לך שלד למסלול שיתאים לך לדעתי וכולל : ביקור שורשים בסירט, ביקור בכמה מנזרים מצויירים של בוקובינה, נסיעה לאגם האדום וקניון ביקאז וחזרה ליאשי . 

- בחברת קלאס וואגן, ממנה השכרתי בחודש יולי ביאשי , יש להם גם מכוניות עם גיר אוטומטי .

- בשרשור שלי פרפראות רומניה כאן בהודעה מס’ 2 תמצאי מפת איכות הכבישים של רומניה . 

- לא קשה לנהוג ברומניה, הכבישים מסומנים לא רע ותוכלי להיעזר ב-WAZE או GPS , כמובן לא לשכוח מפה טובה לגיבוי .

רק לשים לב לנהוג במהירות המותרת כיוון שקיימים הרבה מכוניות משטרה עם מלכודות מהירות . כש כביש נכנס לכפר/ישוב המהירות יורדת .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Lihik287

וואו אילן אתה מקסים! תודה רבה.

הייתי בטוחה שנספיק להגיע לבוקרשט, אבל ההצעה שלך נראית הגיונית.

יאשי זו עיר מרכזית? נוכל להנות שם גם מקצת קניות ואטרקציות?

• אילן Ilan
            אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

היי ליהי !

- יאשי היא עיר סטודנציאלית, העיר הרביעית בגודלה ברומניה ושנים רבות הייתה בירת חבל מולדובה .

- בעיר מרכזי קניות, חנות דקלטון החביבה על הישראלים, חנויות אוט-לט, מסעדות ובתי קפה . 

- תוכלי לקרוא קצת חומר שכתבתי כאן .

- שדה התעופה קטן וקרוב לעיר, מונית תעלה לך 15-20 רון .

• אמה
              אמה נערך לאחרונה על ידי

יאש,מאוד מתאימה לביקור ,לקניות,לסתם מנוחה..מצרפת לך את הקפיצה שלנו ליאש במרץ.

ושל אביה.אותה מכירה כבר שנים ותכננה את הנסיעה ,אומנם רק יאש,בפורום.

את מפת סימנים שלי ליאש

וכאן תראי את צפון רומניה אולי יהיה לעזר.

בכלל,על צפון רומניה יש בבלוגים לא מעט סיפורים.גם בבלוגים,הכניסי לפי: אירוה  רומניה  ועיר/מקום שרוצה לקרוא עליו

וגם ב1001 טיפים.

תשחקי בקטגוריה..תכניסי מקום עיר/עיירה שרוצה לבדוק..

ממש אין צורך לעשות בדיוק מה שעשו אחרים,תבחרי מה מתאחים לך,מה נראה יותר מעניין..תנצלי את תובנות של אחרים..בתכנון שלך.

• אמה
                אמה נערך לאחרונה על ידי

משהו שראיתי עכשיו בפיסבוק של ילידי יאש..

עברנו על פני האגם במרץ,והוא היה כמובן רק..שמעצי שבקייץ המקום תוסס.יש בתי קפה,מסעדות..לא יודעת האם נספיק אותו אבל בהחלט מסמנת לי..

• אמה
                  אמה נערך לאחרונה על ידי

אני,לאחר שקצת נעזרתי באורנה,הוספתי את ההתרשמות שלי,את התכנון,הקובץ שהכנתי,את מפת הסימנים ..ב6.3..עוד לפני הנסיעה שלנו..

ואם כבר לדבר על זכויות יוצרים על אגם ציריק הקטן..ב2011,הרבה לפני הנסיעה של אביה..נרשם על האגם,המלון ועוד ע’ שלי מ…

באותו האשכול,לא זכרת כנראה את ציריק הקטן,שכנראה ממש לא חובה גם עכשיו.

7.רומניה - טיול שורשיםתגובה ל - 6

שלי מ

שלי מ 

207 הודעות עד כה

לגבי יאסי מומלץ להתאכסן בבסט ווסטרן בכיכר אוניריאה שהיא הכיכר המרכזית בעיר. בצהרים יש ארוחת מזנון מצוינת שבלי שתיה עולה כחמש וחצי יורו לאדם. בעיר יש מרכז קהילה יהודית שם נערכות התפילות עד שעבודת השיפוץ תסתיים

בבית הכנסת. יש בעיר בית קברות יהודי. כמו כן מומלץ לבקר פארק קאופאו ובציריק שם יש אגם ומסעדה טובה בבית המלון ציריק זה בדרך לשדה התעופה של העיר. אפשר לבקר גם ברובע בוצום שם יש יקבים ומסעדות טובות. המסעדה המפורסמת שם טריי סרמלה כבר לא מתפקדת. בעיר יש מופעים של תזמורת, תיאטרון ואופרה אך לא ידוע אם הם מתפקדים בקיץ. יש בעיר שני קניונים יוליוס מול הגדול יותר וקניון מולדובה ליד מלון מולדובה כן יש שוק מקורה ומומלץ לבקר את ארמון התרבות. מול בית הכנסת יש אנדרטה לזכר הנספים בפוגרום של יאסי בשנת 1941.

נכתב ב-19/07/2011 13:41

*מטיילים רבים טיילו ביאש,ממנה למקומות אחרים.מטוסים יוצאים כמעט מלאים כבר לא חודש ראשון..כבר בדצמבר השנה נסעו לא מעט מחברי הפורום חלקם שיתף כאן,

• Lihik287

אתם מקסימים כולכם!
                    סיפקתם לי המון מידע שהתקשיתי למצוא בעצמי, עכשיו מתחילה לקרוא ולעשות לי סדר Smile

תודה רבה!!!

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון