ספינולונגה-אי המצורעים
-
למבקשים לבקר באי קחו בחשבון שהמעבורת האחרונה לאי יוצאת ב16:30. זה נכון לכל החברות הנותנות את השירות.
למרות שהיום הקיצי עדין ארוך זה המצב.
רנצי
-
שם אי המצורעים בכרתית עתיקה "קאלידו".אנשים טועים והמקומיים לא רוצים להרגיז את התיירים ולא מתקנים אותם.
ספינלונגה הוא של חצי האי שמול העיירה אלונדה. פירוש השם “קוץ ארוך” באיטלקית, ואמנם צורתו בדיוק כמו קוץ מקומי.
בתוך חצי האי ישנה לגונה שהיתה בסיסו של חיר-דין-ברברוסה שודד שהטיל חתיתו על המפליגים בים התיכון במאה ה-16.
ממזרח לספינלונגה אי זעיר בשם “קולוקיתיה” (קישוא) על שום צורתו, ביוונית.
-
אולי מה שמבלבל זה השם של האי במפת גוגל. אם זו טעות – אפשר להגיש בקשה לתיקון
-
בגוגל ארץ מצאתי כמות אדירה של דברים לא נכונים, למשל רוב בתי המלון לא מסומנים במקומם ויש כאלו הכתובים במספר מקומות.
אני מצרף את מפת האיזור, שם מופיעים שלושת השמות הנכונים
לעומת התצ”א של גוגל שם עשו בלגן והחליפו את ספינלונגה בקאלידו (ובכלל הם כותבים קאלידון כאשר זה שמו של רחוב בעיר העתיקה בחאניה...)
ou בסוף המילה הוא שורוק.
כאשר תיארתי בדיוק מה הסיבה לשמות
“קאלידו” – אי המצורעים , “חופן אדמה” בכרתית עתיקה (המצודה נקראת קלידונה).
“ספינלונגה”- חצי האי “קוץ-ארוך” באיטלקית.
“קולוקיתיה”- “קישוא” ביוונית על שום צורתו.
בדיוק כמו שמערבבים בין “חרסוניסוס” הכפר הנמצא כ-3 ק”מ במעלה ההר, או “לימאני-חרסוניסו” עיירת התיירות שעל החוף.
אני לא הולך לכתוב לאלפי יוצרי מפות ולא לגוגל ולהתחיל להתווכח עם מיני שחושבים שהם יודעים טוב יותר…..
כמומחה לכרתים אני יודע מה הנכון, וכל אחד שיעשה מה שהוא רוצה.
אגב, אכניס את תצ”א של גוגל לספר שלי כדי להראות אין טיפש זורק אבן לבאר ומאה חכמים לא יוציאו אותה…..

-
מאוד קל לתקן את הדרוש תיקוןבמהלך ההכנות לטיול שלי אני מגלה לא מעט טעויות במפות גוגל. היות ואני משתמש המון בכלי הזה, יש לי אינטרס שהמידע יהיה שם נכון (למשל לצורך הניווט בזמן הטיול).
מסתבר שמאוד קל לתקן דברים במפה של גוגל. מגישים בקשה לשינוי של שם, מיקום של נקודה, הוספה של נקודה חדשה וכו. התיקון מתבצע די מהר.
אגב תיקונים, יש לתקן גם את הערכים בויקיפדיה:
-
לא יודע איך מתקנים בגוגל.
על ויקיפדיה אני בכלל לא מתפלא, למרות שיש לי נסיון שלילי עם עידכון מקצועי, ואז בא הכותב המקורי ומחזיר את המצב לקדמותו ומקלקל ונותן מידע לא נכון לחלוטין, בכל זאת הוספתי את הנכון, נראה כמה זמן זה יחזיק.
לגבי הנוסח באנגלית, פשוט לא יכולתי לצחוק למראה התרשים שהכותב לא הצליח להחליט מה השם וכתב לאי ולחצי האי לשניהם את שני השמות
(לא קראתי את הנוסח באנגלית)
ויקיפדיה…..