דוברובניק ומונטנגרו
-
שלום,
אחרי התלבטויות רבות הפור נפל על דוברובניק ומונטנגרו.
יש לנו שבוע בתחילת יוני.
קודם כל, כמישהי שלא הייתה אף פעם בכל האזור הזה של קרואטיה, סלובניה וכו' האם ההחלטה הזו נשמעת הגיונית למי ש"חרש" את האזור?
חשבתי לשלב כמה ימים רגועים של שיטוט בעיר ובאיים ובשאר הימים לשכור רכב ולטייל במונטנגרו. אשמח לתובנות לגבי מסלול ובכלל...
המון תודה
-
דוברובניק ומונטנגרוסביר לחלוטין. אם מטיילים במונטנגרו לאורך החוף, זה מתאים מבחינת הזמן ומבחינת הרכב. מסיפורי מטיילים (לא הייתי) יש רושם שטיולים להרים ידרשו יותר זמן וגם רכב שטח.
יתכן שתצטרכו להוסיף סכום על ביטוח. תבררו את העניין בחברת ההשכרה. בכל מקרה יש להודיע על חציית הגבול מראש.
יתכן ותצטרכו גם רכב ליותר ימים, כי חלק מהאיים גדולים למדי ומרחקי הטיול בהם גדולים. כמו כן יש איים שניתן להגיע מדוברובניק, ולחזור למקום צפוני יותר, ואת הדרך חזרה לעשות בנסיעה לאורך דרך החוף שהיא יפה ביותר. כמו כן ניתן לטייל באזור ברכב. בעיקר אם חוזרים לאורך דרך החוף. יש המלצות בספרים וב 1001 טיפים.
לדוברובניק עצמה מספיק יום וחצי טיול.
כמו כן יש המחלקים את הטיול לקרואטיה לשניים. חלק אחד כמו שאתם מתכננים, וטיול אחר ארוך יותר לסלובניה וצפון קרואטיה עד פארק פליטיביציה.
-
דוברובניק ומונטנגרואם את רוצה רק לטעום ממונטנגרו אז זה בסדר גמור. אם ממש טיול גם בהרים זה כבר לוקח את כל השבוע. -
דוברובניק ומונטנגרובהחלט סביר .
מאילוצי זמן הקדשתי למונטונגרו יום טיול ארוך בן 250 ק'מ ( מצ'ווטאט שלפני דוברובניק - מומלץ ) אם היה לי זמן הייתי מרווח המסלול הזה ואולי מוסיף , כמובן שלשמורות ולהרים צריך להוסיף ימים .
דוברובניק זה לא רק העיר אלא גם האיים , ביקור בסטון ומאלי סטון ( "החומה הסינית של הקרוטים " )קרצ'ולה ועוד
בהחלט ימלא פרק זמן של שבוע ללא צורך להצפין הרבה .
השכרת רכב - בזמני לא כל חברות ההשכרה אפשרו זאת - אני שכרתי בסיקסט - ממליץ לוודא היטב ולשאול האם נזקקים לאשורים מיוחדים .
שכרי רכב לכל התקופה כי אין מה לעשות בדוברובניק יומיים רצופים ( מתוך 7 ) -
דוברובניק ומונטנגרותודה רבה לכולכם על התגובות.
הבנתי מקריאה כאן בפורום שישי סיכוי שטיסה הלוך מזגרב וחזור מדוברובניק לא תייקר את הנסיעה, כך שאבדוק במקביל גם אפשרות זו.
להערכתכם האם זהו מסלול שאפשר לעשות בניחותה במשך כשבוע?
ושוב תודה
-
דוברובניק ומונטנגרובפרוש לא.
בשבוע תצטרך קצת לרוץ. הרבה מטיילים משלבים בטיול כזה גם את סלובניה, מערות ואזור בלד. ולעיתים גם ביקור באי. תצטרך לוותר על כל אלה, וגם לחרוש במהירות ולוותר על קטעים בדרך כי לא יהיה לך זמן.
לטיול כזה צריך לפחות שבועיים.
-
לטעמי דווקא כןאומנם " תגמעו " יותר ק'מ אבל זה בהחלט מסלול סביר .
נחיתה בזאגרב ונסיעה לפליטויציה ( ביקור בסלוני ואח'כ צימר ליד השמורה ואולי אפילו להכנס לטייל אח'הצ בשמורה וכמובן למחרת .
אחכ נסיעה לקרקא ולערים ( טרוגר ספליט וכד' )
אפשרות איים
ואח'כ לדוברובניק והסביבה כולל קורצ'ולה שהזכרתי .
זה אולי יותיר לכם רק יום טיול אחד במונטונגרו ופחות איים אבל זה בהחלט מסלול אפשרי ויפה .
מה גם שאז בביקור הבא תוכלו להתרכז בסלובניה וחצי האי האיסטרי .
-
השכרת רכב במונטנגרו? והאיים מסביב , מזג אויר?אנו טסים למונטנגרו בשבוע הבא אשמח לשמוע על המלצות בנושא השכרת רכב, האם לעשות זאת מהארץ ועם איזו חברה? או להשכיר שם?, מהי העלות הממוצעת ליום? מה הן עלויות הדלק אם ידוע. אודה גם על אינפורמציה על האיים מסביב :הגעה, שמות, עלויות,המלצות וכן על מזג האויר באזור
, תודה מראש תבורכו. -
דוברובניק ומונטנגרומצטרף לכמה הצעות כאן.
א.ניתן בשבוע לבצע טיול יפה זאגרב דוברובניק, אבל לא ממש טיול נינוח שמאפשר כניסה לאיים משמעותיים.הכי כף בטיול לקרואטיה זו האפשרות לתפוס שלווה במפרץ קסום ולא הריצה המוטרפת על כבישים.
ב.טיול שבוע דוברובניק דוברובניק עדיף!!! ולהשאיר את מונטנגרו
ואת צפון קרואטיה לטיולים הבאים.קרואטיה קרובה נגישה ואין בעיה להגיע ולראות ממנה עוד וגם כדאי.למונטנגרו שווה להקדיש שבוע.
ג.אני הייתי בוחר טיול לפי מחיר דיל הטוס וסע ,כרגע הכי זול לטוס לדוברובניק שמאפשרת טיול נפלא.אני מעתיק לכאן הצעה שלי מאתמול
ויאללה נראה אותכם מבצעים כזה כף.
"היי
אני מציע לכן מסלול יבשתי מדוברובניק עד מפלי קרקא כוון אחד וימי (בעיקר) בחזור, בכדי לנסוע מה שפחות הלוך ושוב על אותו כביש וגם לבקר בשתי הערים המרהיבות באיים חוואר וקורצ'ולה. תכתבו תאריכי נחיתה והמראה ואת השעות בהתאמה ואבדוק היתכנות.אם אינכן מעונינות בעליה על מעבורות עם הרכב אנא הודיעו ותחסכו לי עבודה מיותרת.בינתיים קבלו קצת מידע על שני האיים(ערים)ותחליטו אם מעניין אותכן.
http://www.island-hvar.info/
http://www.island-korcula.info/
הרעיון הכללי: טיול של שבוע. מזה לדוברובניק -יום.עד קרקא דרך מקרסקה,אומיש, ספליט, טרוגיר-יומיים.קרקא חוואר יומיים.חוואר קורצ'ולה יום.קורצ'ולה עד דוברובניק
יום. תיתכן אפשרות לכלול גם את האי והשמורה במלייט.
http://www.find-croatia.com/islands-croatia/mljet.html
בידקו גם בעצמכן את לו'ז מעבורות המצ'ב.
http://www.jadrolinija.hr/default.aspx?lang=2