ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לפולין מברלין

פורום אירופה
    3
    3
    6109
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • miri07
      miri07 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו רוצים לצאת לטיול לברלין -4 ימים אך מעונינים להוסיף ולטיל עוד כ-10 ימים. האם מומלץ להמשיך מברלין לפולין או לטייל בתוך גרמניה? (הכוונה לחזור בטיסה גם מברלין). האם בכלל מומלץ לצאת לטיול לפולין? (לא טיול שורשים)
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • tamrur
        tamrur נערך לאחרונה על ידי

טיול לפולין מברלין
        יש הרבה מאוד מה לראות גם באזורים של פולין שקרובים לגבול הגרמני (למשל העיר שטטין) וגם בגרמניה בקרבת ברלין (דרזדן, פוטסדם והשפרה-וואלד כמובן; אבל אם נתרחק עוד קצת, גמצא את המבורג, אזורי צפון גרמניה, לייפציג וסקסוניה, קוודלינבורג, ההארץ, מדרזדן לסקסוניה השווייצרית).

יש לכם לדעתי שתי אפשרויות:
        - רכבת: יש קשרי רכבת טובים ולא יקרים בין ברלין ליעדים בפולין ובמזרח גרמניה. ניתן לקנות כרטיס הנחה כולל או פשוט, אם נעים במדינת ברנדנבורג ונוסעים לשטטין/שצ'צ'ין, יש כרטיס שנקרא "כרטיס ברנדנבורג".

- רכב: מאפשר יותר גמישות לביקור במקומות "נידחים" בשתי המדינות ולמען האמת אין לי גם מושג עד כמה טובה התחבורה הציבורית בפולין. אתם יכולים למשל לנסוע לשצ'צ'ין ואחר כך לנוע מערבה על הים הבלטי, דרך פינמונדה, רוגן, ויסמאר ועד לאזורי המבורג ואז לרדת דרומה חזרה לברלין.

אציין רק שארבעה ימים מספיק בקושי לביקור בברלין - יש המון מה לעשות בעיר הזו בלי שום ביקור בערים סמוכות (כולל פוטסדם), ואם מוסיפים אזורים יחסית קרובים בגרמניה (השפרה-וואלד, דרזדן) אז בכלל...
        • izhakaharoni
          izhakaharoni נערך לאחרונה על ידי

טיול לפולין מברלין

למירי שלום רב,
          כבר נאמר "תפסת מרובה לא תפסת". בעבר כבר עניתי לשואלת בנושא זה.
          בהבדל מרבים שהיו בפולניה בטיול שורשים,אני "חרשתי" את פולניה לאורכה ורוחבה מספר פעמים ועדין לא כיסיתי את כל האתרים הראויים לביקור במדינה גדולה זאת.
          לא אתיחס לנושא הבקור בברלין, אך לקשור את פולניה עם ייעדים נוספים ועד כאלה שהנסיעה מהם ואליהם היא יום לכל כוון נראה לי בזבוז זמן מיותר.
          אם תשלחי לי את כתובת האי מייל שלך, אשמח לשלוח לך תוכנית של מסלול
          שכולל את ה"מאסט" בפולין.
          בברכה איציק
          • 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון