לונדון
-
שלום לכם,
אמנם שיא העונה, יקר ואולי אפילו יהיה חם מהרגיל, אבל רכשנו כרטיסי טיסה ללונדון, שבועיים בחילת אוגוסט. אבא, אמא והילדה הכי צעירה בבית (17) לנו זו לא פעם ראשונה בלונדון – לילדה פעם ראשונה.
התכנון הוא להיות בלונדון 7 ימים ואחר כך להגיע לאזור האגמים (לייק דיסטריקט) ואולי לעצור בבירמינגהם ליומיים לבקר קרובי משפחה שאנחנו מאד מתגעגעים אליהם, לפני שחוזרים לישראל .
נוחתים בלוטון וחוזרים מהיתרו
(שילוב הטיסות היה מאד יקר לכן, ויתרנו על הרעיון והחלטנו להתנייד ברכבות.
לונדון:-
יש איזשהו שלד מאד בסיסי: מלון בראסל סקוואר, ביקור באולפנים של הארי פוטר (7.8 יום שני) כרטיסים למחזמר ‘מלך האריות’ (3.7 בערב) יש לנו את המדריך של שיחור. האם יש לכם רעיונות למקומות אטרקטיביים במיוחד? האם לדעתכם ישנם מקומות שכדאי לוותר מראש? והאם אתם ממליצים על הכרטיס לונדון-פאס (ורכישה מראש מישראל?) למה עוד כדאי לרכוש כרטיסים כדי לחסוך כסף ועמידה בתור?
אזור האגמים:
חשבנו להגיע לשם ברכבת ולנסות להתנייד עם תחבורה ציבורית. אם זה לא יסתדר אולי נזכור שם רכב.
יש המלצות על טיולים המתאימים להסתדר בתחבורה ציבורית? האם יש המלצות על מקומות לינה? מסעדות? האם לעשות טיול “כוכב” או לעבור כל יומיים מלון?
תודה מראש לכל העונים
-
שלום
חסר קצת מידע כדי לעזור לעומק
כמה זמן מעבר ללונדון יש לכם? (לאגמים ולבירמינגהאם)
נסיעה ישירה מלונדון לאגמים אורכת 5.5 שעות נטו – כלומר סביב 7 ברוטו !
אם נוסעים דרך בירמינגהאם זה מחלק “בערך” באמצע.. קחו זאת בחשבון!
הכול תלוי בכמות הזמן שיש לכם כדי להשקיע באיזור היפהפה הזה.
ואל חשש – יש עוד המון איזורים יפים באנגליה.
לגבי טיול באגמים – כבר קראתי על כאלו שהצליחו להסתדר בלי רכב. אני חסיד של הגעה עצמאית ולא תלויה. זו חוויה בפני עצמה.
נהיגה באנגליה - לא קשה כמו שחשבתם!
איפה הייתם בעצמיכם בלונדון? (הרי לכם זו לא פעם ראשונה)
יש המון מה לעשות בעיר וסביבתה גם לטיול שני
אם אתם לא מחפשים יותר מדי אטרקציות פופולריות (מאדאם טוסו, דאנג’ן, ריפלי וכדומה) לא בטוח שתצטרכו את לונדון פאס וכרטיס טראבל קארד יהיה מתאים מאוד עבורכם.
הנה כמה טיפים שאולי יעזרו לכם
מוזיאונים שפתוחים עד מאוחר - בימי שישי
לונה פארק אקסטרים - קרוב ללונדון
כיצד להוזיל משמעותית את הארי פוטר
-
wow!!!
המון מידע!!! רב תודות!! לא מובן מאליו בכלל!!!
יקח לי זמן לעבד את המידע הזה!!
לונדון
(...היינו בלונדון לפני 30 שנים (לא מאמינה שאומרת מספר כזה
אני הייתי גם לפני 4 שנים עם הבת הגדולה יותר – את כל הדברים ‘הרגילים’ ראינו כבר, לבת הצעירה זו פעם ראשונה
סט. פול בודאי היינו – אחת היפות ביותר!! .
כך שיש מקומות קלאסיים שכן נחזור ונראה שוב, בכיף גדול: שייקספיר גלוב, טייט גלרי, שווקים, נוטינג היל , הארמון של דיאנה.
כדאי להגיע לווינדזור?
אנחנו טסים ב-1.8 בבוקר, ולקחתי מלון עד 8.8 (כרטיסים להארי פוטר רכשתי כבר וגם ל’מלך האריות’, יתכן ונרצה מחזמר נוסף)
רציתי שיהיה זמן לכל (כולל קניות)
מה דעתך על גריניץ’+להגיע לשם באוטובוס מים?
כלומר, לאגמים ‘נשאר’ מה-8.8 בבוקר , כלומר לפחות 4 ימים וזה יפה לדעתי, בירמינגהאם זה בדרך חזרה (יש חופשה מבית הספר ואח שלי נוסע לטיול עם הבנות)
חשבתי לקחת רכבת מלונדון לאזור האגמים אולי כדאי שם לשכור רכב?
שוב, תודה רבה
-
לגבי אזור האגמים:אני בעד רכבת לשם, ומקסימום לשכור שם רכב אם אתם רוצים. זאת מכיוון שלשכור מלונדון רכב זו נסיעה ארוכה ומייגעת מלונדון רק בשביל להגיע לאזור, מה גם שזה לא תענוג גדול לצאת ממרכז לונדון ברכב. כך לפחות תגמעו את המרחק במהירות ובנוחות, ואפשר גם לנמנם ברכבת או להשלים שעות שינה אם יוצאים מוקדם. מה שכן – תזמינו את הרכבות מראש. אני עשיתי עם חברה מקומית את הנסיעה הזו בקיץ אחד, היא הזמינה חודשיים מראש, אני שהצטרפתי אליה ברגע האחרון קניתי כרטיסים יום קודם, והיא שילמה חצי מהמחיר שאני שילמתי, ולי כבר לא היו מקומות שמורים כמוה.
כך שבמיוחד באוגוסט, ואם אתם רוצים לשבת ביחד ולחסוך בהוצאות, הזמינו מראש.
אין לי הרבה מושג באיך לטייל באזור האגמים עצמו בתחבורה ציבורית – אנחנו היינו אורחים של זוג מקומי שלקח אותנו ברכב למקומות החביבים עליו (בעיקר מסלולי הליכה והיסטוריה בצפון).
אני אישית לא מחובבי גריניץ’. יש דברים יותר מהנים בלונדון.
הצעה חשובה: אל תתכננו הכל בעצמכם. אם המטרה היא לקחת את הבת לטיול ראשון בלונדון, תשאלו אותה מה הכי מעניין אותה, מה היא רוצה לראות (כי לכל אדם תחומי עניין אחרים וכבר פגשתי בת עשרה שהדבר שהכי ריגש אותה בלונדון היה קיו גארדנס דווקא ולא הארי פוטר או קניות), ותנו לה להיות חלק מהתכנון – לקרוא, לראות מה מושך אותה.
-
תודה לך,ברור שהילדה שותפה בבחירת מקומות. אחיותיה היו בלונדון כמה וכמה פעמים , אח שלה היה בפסח בלונדון...הדוד שלה (אחי) גר בבירמינגהאם כך, שהיא שמעה לא מעט על לונדון והסביבה (כמובן גם חברות)
יש כל כך הרבה מה לראות בלונדון… צריך לברור.
אזור האגמים לא מוכר לי. האם תוכלי להרחיב ולספר?
שלושה ימים יספיקו לאזור?
-
כאמור, אני לא האדם לשאול על זה. צר לי. היינו לאזור עם הרכבת, אבל היה לנו זמן מוגבל כי כולם חוץ ממני היו מקומיים עם עבודה לחזור אליה אחרי הסופ”ש, והטיול שלנו לא היה קלאסי לאזור האגמים כלל וכלל, וחלקו התמקד יותר בחומה האדריאנית. -
וידזור היא הטירה הגדולה באנגליה לדעתי ויש בה המון מה לראות (לא הייתי..גילוי נאות)
אחד היתרונות שבה – הוא תהלוכת משמר המלכה – בצורה הרבה יותר נוחה וידידותית מאשר ליד ארמון באקינגהאם. כלומר אם חשבתם ללכת לבאקינגהאם – וינדזור ייתן לכם חוויה נעימה בהרבה מהדוחק שם (בטח אתם זוכרים).
מצד שני – הטאוור נשמע לי קצת דומה לוינדזור, עם היתרון של תערוכת תכשיטי המלוכה.
אכן דילמה יש לכם
עוד המלצה – איזור שורדיץ’ – שלא היה מפותח כלל בפעם הקודמת שהייתם. סיור גרפיטי רחוב מרהיב, שווקים מצויינים (ביום ראשון גם שוק פרחים בבוקר). כדאי מאוד.
גריניץ’ הוא לא אחד מיעדי “פעם ראשונה” בלונדון לטעמי.
-
לגבי איזור האגמים
קודם כל ראו אלבום תמונות מלונדון, צפון וויילס ואיזור האגמים.
זהו איזור נהדר ומתאים לטיול של 4 ימים מאוד – בעיקר לחובבי הנופים וההליכות ברגל. האם אתם כאלו?
אם “לא כל כך” – הייתי ממליץ לנסוע פחות ולמצוא יעדים אחרים קרובים יותר (כמו צפון וויילס הנהדרת, או חבל סאסקס מדרום ללונדון)
במידה ותחליטו שאכן איזור האגמים – אתן טיפים נוספים.
כמה נקודות
- בהחלט את הרכב ניתן לשכור באיזור האגמים. עשו לעצמיכם טובה והמינעו מתחנת ההשכרה באגם וינדרמיר – התגובות עליה בגוגל מחרידות. שכרו רכב במקום בעיר הגדולה ליד האגמים – קנדל.
- צריך לעשות שיקול גם כספי. הרכבות באנגליה מ-א-ו-ד יקרות. אפשר להוזיל משמעותית עם מזמינים מראש כמו ש KEVES אמר. לכן – בדקו את העלויות כבר עכשיו של שכירת רכב לבין 3 כרטיסי רכבת לכולכם. כדאי לדעת ואז להחליט.
- ליד בירמינגהאם יש לונה פארק שווה ואקסטרימי – אלטון טאוורס. אם אתם מחובבי הז’אנר
-
תודה רבה על הטיפים
אנחנו מחובבי הליכה בטבע. וזה יתן קצת ‘רענון’ מלונדון.
האם יש לך המלצות על טיולים ? האם כדאי שהיה במקום אחד-טיול כוכב? האם כדאי דירה או מלון?
לגבי עלויות נסיעה, אבדוק את הנושא, תודה על המידע. בהתחלה חשבנו לטוס ללונדון ולחזור ממנצ’סטר, אבל בגלל שרציתי לסיים בבירמינגהם , ניסיתי לשלב חזרה מבירמינגהאם וזה היה הרבה יותר יקר לכן החלטנו בסוף על טיסה וחזרה מלונדון.
מקווה מאד שהנסיעה תהיה במחיר ‘סביר’ ונוכל לנצל נסיעה ברכבת.
האתר של הרכבת די מורכב . קשה להבין שם.
ווינדזור – חשבנו על כך, אבל מכיוון שניסע לאזור כפרי אני מתלבטת. בכל אופן רשמתי לפני ונשקול את זה כאשר נהיה בלונדון. נראה איך אנחנו ‘זורמים’ עם הילדה.
-
מאוד יכול להיות שלינה באגמים תהיה מוגבלת למינימום שבוע בתקופה זו.
לכן – עשי בדיקה במקומות הבאים ובדקי האם יש זמינות לכל התקופה. אין סיבה להחליף לינה
וינדרמיר
קסוויק
אמבלסייד
(אלו העיירות המרכזיות שם).
-
תודה, שמעתי הרבה על סיור גראפיטי בשורדיץ’. ראיתי שיש סיורים בעברית שמעבירים חבר’ה ישראליים ויש סיורים של אמנים צעירים מלונדון. מה כדאי? מה העלות הצפויה של סיור כזה? (ממה שהבנתי הסיור של אמנים צעירים מלונדון לא עולה, ונהוג לתת להם טיפ) כמו כן, באיזה יום הכי כדאי לעשות את הסיור? האם כדאי לכוון ליום ראשון ? או שזה יהיה עמוס מדי ?
-
הזמנתי מקומות לינה ל3 לילות בקזוויק ללא בעיה ובמחיר סביר אפילו לקחנו שני חדרים (חדר בודד וחדר זוגי). לפי התמונות האזור נראה מדהים ונראה שיש שם כל כך הרבה מה לעשות. אני ממש מתלבטת עם להזמין סיור מודרך או טיול רכוב עם עצירה במקומות מרכזיים. אולי ביום השני לעשות שיט סביב האגם ולעצור בתחנות השונות ולטייל ולהתרשם מהנוף. לא נראה לי שנשכור מכונית.