טיול בחופשת סמסטר - יולי אוגוסט
-
חבר'ה,
אני מתכנן לצאת לתאילנד לגיחה קצרה (חודש וחצי גג), בחוםשת הסמסטר.
לפי מה שקראתי בלא מעט אתרים, עונת המונסונים לא-הכי-מומלצת לטיול, אך נטען שעדין אפשר להנות בתקופה זו. מה גם, שנכתב לא אחת שהחופים די סוערים...
אז:
האם זה באמת כה נורא או חלילה - מסוכן - לטייל בתקופה הגשומה בתאילנד?
תודה
אסף
-
לא מסוכןאפשר להינות, לא כל הזמן גשם, כמובן שצריך גם מזל, אתה יודע מזג אויר
לא ממש מדע מדויק... יש צפי ויש את המציאות, כמו אצלנו בישראל.
בכל מקרה מנסיוני מס' פעמים באוגוסט בתאילנד היה יופי.
אם זה מה שאתה יכול לך על זה.
החופים לא סוערים בהכרח, אל תגיע לקולנטה ויהיה בסדר
לפעמים גם בדצמבר שזו העונה החופים זועפים... ככה זה. -
לא מסוכןואו.. זה היה מהיר!!
הופתעתי לטובה
שני דברים קטנים:
1. מה זה קולנטה.?
2. מסיבות פול מון יש גם בעונת הגשמים? -
לא מסוכןאסף24כפרסבא שלום
1. קולנטה זה אי משעמם .
2. כן , מסיבות פול מון יש כל חודש ללא קשר למזג האויר , יכול להיות שיש מצב חריג שכן ביטלו אבל אני לא שמעתי על כך . -
הרחבת התשובההזכרתי את קולנטה כי זה אי שקרוב יחסית לקופיפי, כלומר הוא בצד של פוקט, קופיפי וקראבי
(להבדיל מקוסמוי קופנגן וקוטאו שנמצאים בצד השני, המזרחי)
בכל אופן פשוט כי שאלת על אוגוסט ובאחד הביקורים שלי בתאילנד באוגוסט ניסינו לבדוק את קולהנטה
וזה לא היה מוצלח, גם בגלל שספציפית שם לא בעונה לא היה מה לעשות, כל המלונות היו נטושים
החופים היו מוזנחים ומלוכלכים והכל היה שומם באופן לא כיפי, גם הרבה מוסלמים ובאופן כללי לא הרגיש
חשק להישאר שם. - אז לשם לא כדאי ללכת
בכל מקרה כפי שעניתי קודם בקופיפי היה סבבה, עשרה ימים יפים, פה ושם קצת גשם אבל לא משהוא שקילקל
לגבי מסיבות אין לי מושג אני רק זוכרת אבל שבשלב מסוים פתאום התחילו לזרום הרבה ישראלים לקופיפי
והשמועה אמרה אז שנגמרה מסיבת הפול מון בקופנגן אז הגיעה נחיל של פליטי המסיבה לקופיפי
כלומר יש מסיבות.
אגב זה לא כזה לא עונה, זה פשוט שבדרום מזרח אסיה יש עונה גשומה ועונה פחות גשומה
זה לא שיש שם חורף וקיץ. זה בערך אותו דבר רק בהבדל של חודשים שהלחות גבוהה יותר וימי גשם רבים יותר
וסוערים. גם אז עניין של מזל. עובדה שגם אני ועוד אחרים שדיברתי איתם כשהגיעו לקוסמוי בדצמבר שזה ה-עונה
חוו מספר ימים של גשם וסערה וזה ביעס את חופשת החוף שחלמו עליה.