טיול לרומניה
-
שלום לכולם. בתחילת חודש שמיני אני טס לשבועיים וחצי.
הייתי שמח לשמוע על רעיונות לטיולים של יום אחד או לטרקים טובים של כמה ימים, כיצד להגיע אליהם, האם ישנם אטרקציות מיוחדות ברומניה ששווה לעשות ובכלל טיפים.
תודה מראש לכל העונים.
-
- ממליץ לך לקרוא כאן ולבחור את המתאים לך .
- תחזור עם שאילות יותר ממוקדות : שוכר רכב, באיזה אזורים תבקר ( רומניה גדולה פי 11 מארצנו הקטנה ) , היכן הנחיתה/המראה ...
-
היי, תודה לך.
בעז”ה נחיתה בבוקרשט ביום רבעי לפנות בוקר (2:30).
ברצון שלי אני רוצה בימים הראשונים לעשות טיולים חד יומיים באיזור ברשוב.
שבת לעשות בברשוב, הבנתי שיש שם איזהו מרכז לישראלים מטיילים (בדומה לבית חב”ד), אחרי השבת לצאת מיום ראשון לטרק של 3-4 ימים.
אחרי הטרק כמה ימי נחת באיזור יפה עם מים ונופים. סוף שבוע לחזור לבוקרשט ושם לעשות שבת בבית חבד.
לאחר השבת בבוקרשט לצאת לעוד טרק של יומיים ולאחר מכן ברוגע, אטרקציות וקניות.
בהחלט אכנס ללינק ששלחת לי ואקרא. תודה רבה!!
-
סליחה לא הוספתי שאת הרכב חשבתי לקחת בשבוע האחרון בבוקרשט. ואיתו לנסוע לטיולים חד יומיים ולכפרים מעניינים..
-
שלום אלי !
- אני מבין שאתה משומרי השבת והכשרות אך לא יודע האם אתה בוגר נחלי הגולן אל-על השחור , זוויתן, …..
- לפני כשני עשורים נסענו לסנפלינג בנחל דרגה ( דרג’ה ) ופגשנו 4 חברה ממגזרנו עם ציוד לא תקני שניסו לעשות סנפלינג . הבעיה שאחד האמיצים נגמר לו האומץ באמצע הירידה ולא היה מסוגל לרדת או לעלות . לא רוצה לחשוב מה היה קורה לו אם שני המדריכים שלנו לא עזרו לו לרדת . למה אני מספר לך סיפורים ?
הרי רומניה מסוכנים, מזג האויר יכול להשתנות במהירות וחייבים להיות מצוידים עם ציוד מלא , מפת סימון שבילים והכרת המחסות במקרה של שינוי במזג האויר .
כפר כתבתי כאן שבחורה רומניה נהרגה כש קבוצת מטיילים יצא למסלול למרות אזהרות יחידת החילוץ וללא ציוד מתאים לסוג המסלול . השם ישמור עליך אך הוא מצפה שתעזור לו !

- מתווה הטיול שלך לא כל כך נראה לי :
א. לא ידוע לי בבראשוב על משהו דומה לחב”ד בוקרשט . ידוע לי שאחד מגבאיי בית הכנסת מסדר מקום לינה בפנסיון עם פלטה לשבת . במקום מסעדת השלום הכשרה אך היא לא פתוחה כל היום . ניתן להזמין אוכל לשבת . לא יודע מה רמת הכשרות שלה .
ב. איך אתה רוצה להתנייד בשבוע הראשון, בתחבורה ציבורית ?
ג. לא ממליץ על טיולים יומיים מבוקרשט , כיוון שהכפרים הקטנים הם יותר בטרנסילבניה וזה רחוק לנסיעה יומית .
ד. לא מומלץ לטייל לבד בהרים .
- כך בחשבון שמזג האויר ממש מוזר השנה ברומניה. כרגיל חם מאוד בחודשים יולי-אוגוסט בדרומה היכן ששוכנת בוקרשט אך השנה זה ממש יוצא דופן . בטח קראת בפרפראות שירד שלג באפריל ובסוף השבוע הזה הוכרז ברומניה קוד צהוב וכתום עקב הטמפרטורות הגבוהות מהרגיל. בבוקרשט פרסו אוהלים של עזרה ראשונה עם מיזוג ומים קרים לעוברי האורח .
- מקווה שעשיתי לך קצת סדר .
שבת שלום !
-
תודה רבה רבה על כל המידע!!!