שבוע במערב ארהב
-
הי יש לנו שבוע במערב – נוחתים בסן פרנסיסקו וצריכים להיות בסוף השבוע בלוס אנגלס. שווה לנסוע ליומיים ליוסמיטי או לדבוק בכביש 1 להגיע ללוס אנגלס, ולבקר ביוניברסל, דיסנילנד וכו׳? אנחנו זוג עם שני ילדים בני 11, 14. תודה!
-
חלק גדול מכביש 1 סגור וישאר סגור עוד תקופה לא קצרה. לכן, אני מציע לכם במקום כביש 1 לקחת את כביש האורך 99 ואחר כך 49. לבקר ביוסמיטי ואחר כך בפארקים סקוויה וקינגס קניון ומשם להמשיך ללוס אנג’לס.
-
תלוי קצת בילדים.
שלי למשל ישתעממו למוות מטבע-טבע-טבע אז הייתי משלבת את המיסטרי ספוט, סנטה קרוז עם הלונה פארק בטיילת, מונטריי עם קיאקים וקצת טבע

-
היי
יש לכם שבוע כולל סן פרנסיסקו או אחרי? בזמן הקצר לא חושב שיוסמיטי מצדיק נסיעה. זה דורש כ3 ימים. כפי ששירליץ המליצה סנטה קרוז ומיסטרי ספוט, מונטריי ופוינט לובוס , נסיעה לל.א. עצירה בסולבנג , יוניברסל יום אחד חובה לילדים, בגילאים שלהם זה מתאים מאוד. שוב זמן שאת מציינת לא מובן.
-
שבוע בלבד ממש לחוץ.
הייתי מוותרת על יוסמטי ונשארת בסן פרנסיסקו + סוסליטו. ניתן לראות את עצי הסקויה גם ליד סאן פרנסיסקו במוייר וודס.
מונטריי מדהימה ואפשר לבלות בה בכיף יומיים. שלי השתעממו בסנטה קרוז אבל ביקשו עוד יום במונטריי (קאייקים ואקווריום ועוד קצת קייאקים), אם יש זמן אפשר לבקר גם ביוניברסל ודיסני.
לא לשכוח שיש ג’ט לג והימים הראשונים קצת שונים בלוז.
-
לא יודע למה כתבו כאן את זה אבל חשוב לתקן: אין עצי סקויה בקו החוף של קליפורניה. עצי הסקויה גדלים אך ורק בגובה, בקליפורניה אפשר לראות אותם בהרי הסיירה נוואדה – למשל יש כמה עצים בודדים בפארק יוסמיטי ויש חורשות גדולות ומרשימות בפארק סקויה.
בקו החוף אפשר לראות עצי רדווד – עצים גבוהים מאוד, אבל לא גדולים כמו הסקויה ופחות מרשימים. אם רוצים לראות עצי רדווד – לא צריך להגיע למויר ווד – שמורה שנמצאת מצפון לסן פרנסיסקו ובכלל לא בכיוון הנסיעה שלכם. יש לפחות 3 שמורות רדווד שנמצאות בכיוון הנסיעה שלכם בין סן פרנסיסקו לסנטה קרוז (יש יותר, אני ביקרתי רק ב3).
היות ויש לכם רק שבוע – זה אמור לכלול את סן פרנסיסקו וגם את LA???
אם כן, תקדישו יומיים לסן פרנסיסקו – זה יתן לכם טעימה קטנה מהעיר הנפלאה הזו.
עוד יומיים או שלושה לנסיעה בין הערים (אין לכם זמן ליוסמיטי). תקדישו זמן לשמורת הנרי קאוול (יש שם עצי רדווד וזה במסלול שלכם), לסנטה קרוז, מונטריי וקצת מכביש 1 עד החסימה, ומשם באוטוסטרדה ל LA.
את הזמן שישאר תהיו ב LA.
-
אני לא יודע אם זה ממש חשוב לכם, אבל ב- Muir Woods ניתן לראות Red Woods ולא עצי סקוויה. מדובר בעצים תמירים, אבל “רזים” יותר מעצי הסקוויה.
-
רק חלק קטן מכביש 1 סגור.
עם עיקוף קטן אפשר לנסוע ברובו והנופים מדהימים.