נורמנדי וקצת ברטני - טיול אביב קיצי
-
שלום לכולם,
זמן רב נעדרתי מכאן אבל לא שכחתי, חזרתי לספר על הטיול לנורמנדי וברטני ולהודות לכל מי שתרם בסיפוריו ובטיפים שלו להצלחת הטיול.כבר לפני שנים רבות תכננתי לטייל בנורמנדי ובברטני, אבל בכל פעם שנדמה היה כי המימוש קרב, קפץ יעד אחר ועקף אותן בסיבוב.
מבצע יומולדת של אל על הציע לי בין היתר את פריז, וכך נרקם לו הטיול באמצע חודש יוני, שלהי האביב וראשית הקיץ, זמן טוב מבחינת מזג האוויר בנורמנדי, שלפי מה שראיתי לא נדירים בו גשמים, רוחות וקור גם בקיץ.
נקבעה מסגרת זמן של תשעה ימים והתכנון נכנס להילוך גבוה. נעזרתי בסיפורי הטיול של נילי, של רבקה, של יעל, של יולי ושל נוסע מתמיד, ועל כך תבורכו. הלינות הוזמנו מראש דרך בוקינג עם אפשרות ביטול, רכב הוזמן ב'הרץ' שהציעו את המחיר הטוב ביותר.
הנה, מתחילים...

-
היום הראשון – טיסת בוקר של אל על עברה במהרה, צעדנו לדלפק של 'הרץ' וקיבלנו אופל זפירה עם 2200 ק"מ, רמה אחת מעל זו שהוזמנה, כולל מערכת ניווט מובנית שהיתה מצוינת כמעט במאה אחוזים (למעט כמה פספוסים קטנים). ביקשנו מהאיש בתחנת ההשכרה לכוון לנו את המערכת שתדבר באנגלית ויצאנו ליעדנו הראשון - ג'יברני. בחרנו לבלות בה את הלילה הראשון בשל קרבתה היחסית לפריז והרצון לראות עם בוקר את ביתו וגניו של קלוד מונה. הזמנו לינה וארוחת בוקר אצל דיאן החביבה ב-Maison d'Hotes Les Coquelicots (בית הפרגים). היא שלחה לנו מייל והציעה שנרכוש אצלה כרטיסים לבית מונה (באותו מחיר כמו בקופה) כדי לחסוך זמן המתנה, וזה היה רעיון מצוין.
הגענו לג'יברני בשעות אחר הצהריים, בחום ישראלי לגמרי. בחצר הבית צומחים פרגים גבוהים ויפים, שצבעם אדום בהיר ולא כהה כמו אצלנו. בחודש יוני הם עדיין פורחים בכל רחבי נורמנדי. שעות האור הממושכות באירופה (השמש שוקעת ב-22:00) אפשרו לנו לטייל בכפר החמוד ולשבת על כוס קפה בבית קפה עם מנורות מקוריות.
נוסע מתמיד הזכיר בסיפורו מוזיאון למכונות עתיקות באחת הסמטאות של הרחוב הראשי. שאלנו את בעלת הבית והיא התפלאה איך ידענו על המקום. התברר שהוא נמצא בבית השכן... את פנינו קיבל ז'אן פול בחיוך חביב, עם סיגריה ביד אחת ובירה בשנייה. אמר שנסתובב ונראה ואחר כך הוא יסביר לנו. בסוף הסיור נשלם כמה שנרצה. זה מוזיאון פרטי של כמה חובבי מכונות שהביאו למקום מכונות ענק ששימשו בקווי ייצור בבתי חרושת מראשית המאה ה-20, יש להם גם סדנה לשיפוצים.
מי שאוהב את הנושא (כמו בן-זוגי) ייהנה מאוד. בתום הסיור התבקשנו לכתוב משהו בספר האורחים גם בעברית. ז'אן פול הראה לנו טקסט בסינית ואמר שעברית עוד אין לו. כתבנו לו והוספתי גם את המילה שלום בעברית, בערבית ובאנגלית. את ארוחת הערב סעדנו, בהמלצת בעלת הבית, במרפסת הגן של מלון אחר בכניסה לכפר - סביר אך לא מלהיב. חששנו שיהיה חם בלילה כי הרי מזגן אין בחדר, אבל שילוב של חלון פתוח, וילונות סגורים ותפילה להרחקת יתושים הועילו.
מירה

-
אני פה
ראשון בין שווים
ליוויתי אותכם בחיי ועכשיו עם הסיפור
-
סלט פירות יער ותותים וריבות נהדרות מעשה ידיה של דיאן. יחד איתנו סעד זוג ארכיאולוגים מאזור הדורדון. בעצתה של דיאן יצאנו בשעה 9 בבוקר לבית מונה עם הכרטיסים שהכינה לנו, ונכנסנו בכניסה של הקבוצות כפי שהמליצה. קצת אחרינו נכנסו כמה קבוצות וגדשו את המקום, אבל הספקנו לטייל בגן המרהיב ובבית ללא עומס רב.
נפרדנו מדיאן ויצאנו לכיוון רואן. כיוונו את ה-GPS להימנע מכבישים מהירים ועברנו דרך ורנון בדרכים כפריות בין בתים ציוריים, במרחבים עצומים של שדות ירוקים ויערות. פתאום חצה את הכביש לפנינו צבי ואחריו עוד אחד, קטן יותר... אחר כך חצה את דרכנו עוד צבי גדול יותר, ובערב פגשנו ארנבת ענקית שחצתה את הכביש ונכנסה לשדה של מנגולד.

-
עוד קצת מהגן ומבית מונה

-
ברוך הבא, צביקה
תודה על הליווי המסור! -
מירה היקרה ברוכים השבים!!!!
מתיישבת ליד צביקה לשתות את סיפוריך בצמא.
מתענגת על התמונות של הגן של קלוד מונה בג’יברני, בו רציתי לבקר לפני שנים, כשטרם היה אינטרנט, ואז הגענו ביום שני כמדומני שאז היה סגור.
רשמתי לי אותו לפעם הבאה שאהיה באיזור.
בינתיים נהנית להסניף אותו אצלך.
רחל לבון
-
וברור לגמרי שגם לי אין שום כוונה להחמיץ סיפור שלך מירה, ועל אחת כמה וכמה שמדובר בצרפת…
ואכן – ההתחלה מבטיחה ואני כאן כדי להשאר

יופי שאת מספרת !
שמוליק
-
מירה,
ברוכים השבים וכל הכבוד על הזריזות במילוי חובך לחברה..

פתיחה נהדרת וצבעונית ומבטיחה בהחלט.
אשב בנתיים בשקט ואשאיר לך את הבמה.
-
הי מירה,
נראה כל כך קייצי, פרחוני ורומנטי שעושה חשק גדול לצאת בעקבותייך. אני לוטשת עיניים לאזור כבר כמה שנים. סקרנית לראות עד לאן הגעתם.
-
מירה
גם אני התיישבתי בכיסא הצופה וזאת לאחר שגמרתי להכניס את המנה היומית
והלפני אחרונה של תיאור הטיול שלי לנורמנדי בפורום אירופה.
יהיה מעניין לחזור על האזור כל כך צמוד לסיום התיאור שלי דרך העיניים שלך.
כבר תרמת לי טיפ שלא ידעתי על מוזיאון המכונות בג’יברני.
ומעניין ששנינו הגענו לשם עם הכרטיס שני חינם מתוכנית היומולדת של אל על.
ההתחלה של שנינו דומה.
אני מחכה להמשך.
-
היי מירה,
כייייף שהתחלת לספר

האזור הזה חזק על הכוונת שלי ואפילו הווטו של אשתי על צרפת עשוי להתבטל בקרוב

פתיחה צבעונית ומבטיחה

רובי
-
ברוכים המצטרפים – רחל, שמוליק, יורם, זיוה, עודד ורובי.
כיף שאתם מלווים אותי. עודד, קראתי את הסיפור שלך והתפעלתי מהאווירה שהיתה בחופי הנחיתה בזמן בייקורכם. נראה שבאמת כדאי לתכנן ביקור סביב ה-6 ביוני.
תודה נוספת ששכחתי – נעזרתי גם בסיפורה של מירה ד. שאף שלחה לי חומר – תודה

ממשיכה.
מירה
-
רצינו לבקר ב'צוק שני האוהבים' – Côté des Deux Amants, שהוא נקודת תצפית יפה על הסיין ועל מפגש עם יובלים נוספים שלו. שמו נגזר מאגדה ישנה המספרת על מלך אכזר שקבע שמי שרוצה להינשא לבתו, קליסטה, חייב קודם לרוץ לראש ההר כאשר הוא נושא אותה בזרועותיו. מאהבה של הנסיכה, ראול, לקח אותה בידיו והחל לרוץ אל ראש המצוק. כאשר הגיע לראש ההר נפל ומת. קליסטה נפלה ומתה אף היא. פגשנו שם בחור עם מצנח רחיפה מקופל במנשא על גבו. הוא טיפס מגדות הנהר אבל הרוח היתה חזקה מדיי ולא התאימה לריחוף, והוא ויתר על הרעיון.
מירה

-
משם המשכנו לכפרLyons la Forêt ובו מבנים מהמאה ה-17. מזג האוויר היה חם מאוד וישבנו לקפה ועוגת תפוחים צוננת וטעימה במרכז הכפר.
מירה

-
בכמעט בכל כפר או עיר יש אנדרטה לזכר חללי המקום ממלחמת העולם הראשונה והשנייה.
בליון לה פורט יש גם אנדרטה לדה גול.מירה

-
המשכנו למנזר עתיק וחרב בחלקו בשם Abbyae de Mortemer, השוכן ביער סמוך לכפר.
אפשר לבקר אם נמצאים בסביבה אבל לא הייתי ממליצה לבוא במיוחד (אלא אם אתם חובבי מנזרים עתיקים, למשל).
מירה

-
הגענו לרואן בשעות אחר הצהריים וביקרנו בקתדרלה ובסמטאות העיר העתיקה.

-
מרואן המשכנו למקום הלינה בכפר Les Loges הנמצא כמה קילומטרים מאֶטרֶטה, שבה נבקר למחרת.
זהו בית עתיק בן 200 שנה בערך, שבפנים משופץ בצורה אולטרה-מודרנית בעיצוב קר למדיי בשחור-לבן-אפור. קיבלנו חדר מרווח מאוד, ללא מזגן אך למרבה המזל לא היה צורך. הקירות העתיקים עבים ומבודדים לא רע, כנראה.
פרנסואה בעל הבית קיבל אותנו בעליצות בצעדי ריקוד. לארוחת ערב המליץ על מסעדת Auberge du Puits Fleuri בכפר הסמוך Vattetot sur Mer במרחק כמה קילומטרים, והזמין לנו מקום. המסעדה היתה מלאה במקומיים, המלצרים לא דיברו אנגלית אבל השף כן, וכך הצלחנו להזמין ארוחה טעימה בלוויית סיידר מקומי.
מירה

-
מירה
גם אני כאן, נהנית מסיכום הטיול שלך, נראה יפה כל כך
מחכה להמשך
יום נפלא
שרה