נורמנדי וקצת ברטני - טיול אביב קיצי
-
היום השישי – ארוחת הבוקר אצל ורוניק שונה מאלה שאכלנו עד כה – נוסף לקרואסונים, בגט, יוגורט וריבות יש גם ביצים, גבינות ונקניקים, והכול טרי ובשפע. החלטנו ללכת ברגל להר, ולפני כן ביררנו עם ורוניק מתי מתחילה הגאות. היא אמרה שבסביבות אחת וחצי בצהריים וכדאי לעמוד בצד השמאלי של ההר (כשעומדים עם הפנים אליו), כי המים מגיעים מכיוון מערב.
תחילה עלינו למנזר והשקפנו מהמרפסת הרחבה בכניסה, ואז הגיע מדריך של המקום וקרא לכל דוברי האנגלית לסיור מודרך. הסיור נמשך כשעה וחצי ברחבי המנזר והיה מעניין.

-
תחילה עלינו למנזר והשקפנו מהמרפסת הרחבה בכניסה, ואז הגיע מדריך של המקום והזמין את דוברי האנגלית לסיור מודרך. הסיור נמשך כשעה וחצי ברחבי המנזר והיה מעניין.
הסתובבנו עוד קצת בסמטאות העמוסות תיירים והלכנו לכיוון נקודת התצפית לפי המלצתה של ורוניק. מצאנו מעט צל (החום היה נורא) וחיכינו. ראינו אנשים משוטטים על החוף והתברר שיש מדריכים שעורכים סיורי חוף, פגשנו רק דוברי צרפתית אבל אולי יש גם בשפות אחרות.
קצת לפני השעה שתיים זה התחיל. פתאום רואים את המים מתקרבים לאט ומתחילים לכסות את האיים החוליים שראינו קודם. ראינו גם כלבי ים שמגיעים עם הזרם – מרחוק רואים רק את הראשים שלהם כנקודות כהות קטנות, אבל עם משקפת ודאי אפשר לראות יותר טוב.
סגרנו את היום בגינת הצימר מול ההר, עם נשנושים ויין.
-
מירה’לה
ומה עם תמונות הגאות פה לחבר’ה ?
תגידי שיש לך סרטון
בקיצור ממתינה פה לגאות של תמונות
טובה
-
היי ,האם רואן לא שווה ביקור של יותר מכמה שעות?
-
אני מתכנן טיול דומה לספטמבר הקרוב.
האם הונפלר לא שווה לינה ויותר מביקור קצרצר?
-
טובה יקירתי, לא צילמנו סרטון ולא תמונות, פשוט ישבנו וצפינו…
ארי – בהונפלר יש חוות פרפרים וודאי יש עוד מה לראות, ובהחלט אפשר ללון בה. הכול תלוי בתוכנית ובהעדפות שלכם. גם לרואן יש מה להציע כגון מיצג על ימי הביניים.
מירה
-
היי מירה,
גם אני ממשיך לעקוב בהנאה מרובה.
צרפת כל כך כל כך מגוונת וביום מן הימים ארצה מאוד לבקר גם באיזורים האלה שהם גם פיסה של היסטוריה.
שמוליק
-
תודה, שמוליק

אכן ארץ גדולה, יפה ומגוונת ובעלת היסטוריה עשירה מכל מיני תקופות.
מירה
-
לא נטשתי ולא עזבתי
אני פה לאורך הסיפור
אנחנו לא הגענו למרפסת (החום שבר אותנו) ולאחר סיור בכנסיה ירדנו ישר למטה להמשך הטיול שלנו
-
מירה,
מון סן מישל
חלום של מקום 
נהנה לטייל איתך בנופים הנהדרים של נורמנדי-בריטני

מזג האוויר נראה נפלא
האם אכן יוני זה המועד להגיע לאזור?...או בכלל מה העונה המומלצת לשם? אשמח לקבל קישור למקום הלינה של ורוניק

רובי
-
הי רובי,
מזג האוויר היה חם מאוד, היה גל חום שהלך והתגבר. לפני הטיול חששתי מגשם וקור ואפילו לקחנו שכמיות גשם ומעילי יוניקלו…
להעצמת הביקור בחופי נורמנדי מומלץ להגיע בשבוע הראשון של יוני, עוד לפני ה-6 ביוני (D-day) – לפי הסיפור של עודד (בפורום אירופה) יש אווירה חגיגית עם אנשים שמתלבשים בבגדי התקופה ההיא ואירועים מקומיים.
הנה הקישור לצימר של ורוניק ליד מו סן מישל – La Jacotier הוזמן דרך בוקינג אבל אפשר ישירות. יש לה גם דירת סטודיו עם מטבחון.
בסוף אצרף קישורים ומידע שימושי, אבל ביקשת וקיבלת

מירה
-
מירה
משום מה הפסקתי לקבל התרעות על הודעות בשרשור שלך (מה שקורה לא מעט בפורום לאחרונה) והנה אני מגלה שהשרשור המשיך בלעדי אז אני נרשם שנית.
עכשיו סיימת את החלק המשותף שממנו נהנתי פשוט להיזכר בכמה אתרים שגם
אני הייתי ועכשיו בבריטן (ואגב מון סן מישל זה עדיין נורמנדי ולא בריטן) הכול חדש
לי אז אני בקשב מחודש.
ול- Ari0252 – ברואן אפשר למלא יום שלם אם אתה מתכוון לבקר גם במוזיאונים
שלה אחרת מספיקים כמה שעות. אנחנו ביקרנו בה יום שלם. וכמו שמירה כתבה בהונפלור פרט לסיבוב בעיר כדאי לך מאוד לבקר בחוות הפרפרים שצריך להקדיש לה לדעתי כשעתיים. תוכל למצוא פרטים על שני הנושאים בשרשור שכתבתי לא מזמן בפורום אירופה על טיול בנורמנדי במאי/יוני האחרון.
-
סליחה על ההפסקה הארוכה – ממשיכים ואף מסיימים

היום השביעי – נפרדנו ממון סן מישל ואנו בדרך לברטני, התחנה הראשונה – סן מאלו. זוהי עיר מבצר עתיקה מוקפת חומות על חוף הים. בבוקר הים בשפל וירדנו להליכה בחוף, ילדים מקומיים במגפיים אוספים עם המורות כל מיני דברים שהים הביא.
טיילנו על חומות העיר והמשכנו לכיוון דינאן. בדרך ראינו סניף של דקתלון – שלא נעצור? לא רע לפתוח את היום בקצת קניות

-
נראה שיש בעיה עם העלאת תמונות.. אמשיך אחר כך
-
נורמנדי וקצת ברטני - טיול אביב קיציהים הכחול כזה יפה ומזמין.
איזה כיף לעשות טיול לאורך הים הזה.
מונט סן מישל זה האתר הכי יפה בצרפת?
אנחנו חייבים להגיע לשם.
אלעד
-
הים מדהים!
לגבי מון סן מישל – לא יכולה לקבוע אם הוא הכי יפה בצרפת – עדיין לא ביקרתי בכל רחבי הארץ הגדולה והיפה הזאת… אני חושבת שזה אחד המקומות המעניינים והמיוחדים ביותר, גם המנזר מעניין מאוד ונהנינו בסיור המודרך שהיה מפתיע מבחינתנו, וכמובן – תופעת הגאות והשפל.
-
כמה תמונות מסן מאלו

-
מזג האוויר ממשיך להתחמם, כשהגענו לדינאן הראה מד החום באוטו 40 מעלות צלזיוס. חנינו בחניון בעיר העתיקה וצעדנו לעבר המרכז. התרעננו בקרפ גבינה וגלידה וירדנו ברחוב התלול והיפה עד הנהר. מובן שאחר כך צריך גם לעלות...

-
התמונות עושות חשק להגיע...
-
היעד הסופי שלנו היום הוא פרוז-גירק, שם נלון, הסיבה לביקור שם היא סלעי הגרניט הוורודים המיוחדים לאורך החוף ובמיוחד ב-Plumanach, שהמידע על אודותם התגלה לי מפי רבקה ובבלוג של יולי. זו נסיעה ארוכה אבל החלטתי לא לוותר עליה. הגענו למלון לפנות ערב, יש בעיירה טיילת נחמדה ואווירה רגועה של חופש. הנסיעה לפלומנק נמשכת כמה דקות – זה האזור שבו ריכוז הסלעים היפה ביותר. יש שביל של כמה קילומטרים לאורך החוף שנקרא GR34, אבל גם בערב חם מאוד ובחרנו לנסוע. הגענו לחוף וטיילנו בין הסלעים, באור השמש השוקעת המראה פשוט מדהים!