פרו באוקטובר
-
אהלן,
אני מתכננת להגיע לדרום אמריקה בסוף ספטמבר. כדאי להגיע לפרו בעונה הזו?
במידה ולא אשמח אם תמליצו על יעדים אחרים לחודש אוקטובר.
תודה מראש
מיכל -
פרו באוקטובראהלן
אפשר להגיע לפרו בסוף ספטמבר אך היא נכנסת לעונת המעבר
עד סוף נובמבר ניתן לטייל שם אך עלולים להיות גשמים.
תוכלי גם להתחיל את הטיול מארגנטינה שנמצאת באביב באותה התקופה
וניתן לטייל בכולה.
אם יהיו לך עוד שאלוץ אשמח לעזור -
פרו באוקטוברמקפיץ את השאלה ומוסיף שאלה לגבי הטרקים
אפשר להגיע וזאת עונת המעבר ויתכנו יותר ימים גשומים(כך נאמר),
אבל האם הטרקים כמו הסנטה קרוז,לגונה 69 וטרק האזנגטה יהיו פתוחים למטיילים בחודש זה? מה בד"כ קורה ומתי בד"כ הם נסגרים למטיילים?
תודה מראש
-
פרו באוקטוברתשמע- מדובר במדינת עולם שלישי בעלת שטחים עצומים. אין שם גדר ושער נעול שלא תוכל לעבור וטרק כמו הסנטה קרוז, שהוא יחסית קצר, קרוב לדרכים "ראשיות" באזור ויש בו רק פס אחד ולא בעייתי יותר מידי, יש סיכוי טוב שתוכל להצליח לעשות, רק בזהירות, אחרי שביררת טוב לגבי מזג אוויר, אם הצלחת למצוא נהג שיקח אותך לתחילת המסלול וכדו'... בקיצור- לא בטוח.
את האזאנגאטה כבר די בטוח שלא כדי לך לנסות- זה תקוע בחור- כמו רוב המקומות השווים באמת, ורק ההגעה היא כבר בעייתית וכשתגיע לא בטוח שמדריך מקומי\ חמר יסכים לצאת איתך ולבד זה ממש מסוכן בעונה שכבר אפשר להיתעורר בבוקר למסלול מכוסה בשלג(אם הוא לא היה מכוסה עוד קודם לכן) והפסים הרבה יותר גבוהים, ותווי הדרך הרבה יותר מבלבל ואם נעבדת שם יהיה מאוד קשה למצוא אותך ואתה תמות.
סלך לי על הקיצוניות אבל זה לא עיניין של קצת גשם או לא, זה יכול להיות באמת מאוד מאוד מסוכן ואין אף אחד שימנע ממך לצאת לבד. בקיצור עדיף שתחכה לעונה אחרת. אולי בבוליביה עוד יתמזל מזלך, אבל גם לא בטוח.
רד לארגנטינה וחכה אם פרו בוליביה לעונה הבאה- מתחילה בסביבות מרץ אפריל. -
פרו באוקטוברקצת קיצוני....
תראה דבר ראשון אני בחיים לא יצא לטרק לבד, אין לי אומץ לזה וזה לא נראה לי חכם. אפילו שטירקתי בנפאל שהשבילים שם ברורים ופשוטים היה איתי פורטר ועוד אנשים.. כך שבפרו אין מצב ללא קבוצה עם מדריך/חמרים.
בכל מקרה
אתה בטוח עד כדי כך לגבי מזג האויר?
כי כבר שמעתי על אנשים שעשו את טרק הואשי למשל בתחילת אוקטובר עד אמצע אוקטובר והיה להם בסדר בעיקרון.... לא יודע לגבי האזנגטה.. אבל שמעתי בגדול על מטיילים גם בחודש אוקובר ואפילו נובמבר בפרו. הבעיה שאני לא יודע לגבי אזורי הטרקים -
פרו באוקטוברתשמע- אפילו השרות המטאורולוגי של נאס"א לא יוכל להגיד לך בוואדאות מה יהיה מזג האוויר ב-132 לאוקטובר בפס השלישי של האזאנגטה...
אבל רוב האנשים שמטיילים שם בעונה הזאת לא עושים טרקים, ובוודאי לא את הטרק הזה וגם לא את הוואי וואש.
יש טרקים קצרים יותר, פשוטים יותר, ומבודדים פחות שאותם אפשר לעשות אם תופסים שלושה ימים טובים, אבל אף אחד לא יכול להגיד לך בוואדאות מה יהיה. ובניגוד לאראונד אנאפורנה, שמקסימום יהיה ערפל וגשם במקרה הכי גרוע, שם אתה פשוט תלך לעיבוד... בגובה של מעל 500 מטר בלי שום כפר או ציוויליזאציה מכול סוג שהיא במרחק של לפחות, שלשה ימי הליכה, אם לא נעבדת...
שורה תחתונה- למה להסתכן? לא בהישארות בהוסטל ובטח לא במשהו רע שיקרה לך בטרק? לך לטרק במקום אחר ביבשת שבו זה אפשרי. ויש הרבה מקומות כאלו. א כדי ללכת נגד הזרם בדברים האלו כי רק אתה תפגע.
ואולי לא, אבל אתה באמת רוצה לטוס לצד השני של העולם ואז לוותר על כול מה שחלמת? סע לבוליביה, סע לארגנטינה, סע לצ'ילה... -
פרו באוקטוברהאם יש טרק סוסים אחר שניתן לעשות בקוסקו במקום האזנגטה במקרה של מזג אויר לא מתאים ? -
פרו באוקטוברקודם כול, אני חייב לתקן טעות נפוצה- האזאנגטה אינו טרק סוסים.
הוא טרק, שבמקרה, ישראלים התקבעו על עשייתו עם סוסים, וכשאני אומר סוסים אני מתכוון לפרידות מגעילות וחלשות, לא ממושמעות, שהפרואנים רודים בהם כול הדרך ולא ממש נותנים לך את החופש לעשות מה שבא לך, ובנוסף- הדרך, בחלקים גדולים ממנה, צרה וסלעית ולא מתאימה בכלל לריכה על סוסים פרדות חמורים או כל דבר אחר.
בקיצור לא טרק שכיף ו\או מתאים בכלל לסוסים.
ולמה בכול זאת עושים אותו עם סוסים? כי אנחנו הישראלים אוהבים לעשות את מה שאמרו לנו ישראלים אחרים שהם עשו ו"ככה עושים" ו"אתה חייב לעשות את זה" ו"תקשיב אחי..." וגם כי הטרק קצת קשה בלי הסוסים...
ולשאלתך- כול טרק כמעט, מלבד האינקה טרייל אולי, בפרו או בוליביה אפשר לעשות עם חמורים\פרדות\סוסים. עיניין של רצון, התארגנות וכסף... אין "טרק סוסים" אמיתי של ממש כמו למשל בטופיזה (דרום בוליביה על הגבול עם ארגנטינה), או במקומות רבים וטובים בארגנטינה.
וכול טרק יכול לההפך בן רגע ל"טרק סוסים"...
תהנה. -
פרו באוקטובראיזה מדינה אתה כן מציע באוקטובר? שניתן לשלב שם גם טרקים, לא ארוכים מידי או קשים מידי וגם סתלבט כמו קוסקו נניח
בלי בוליביה, שמשום מה לא מושכת אותי כל כך