הידעתם
-
שאם הדף הראשון בדרכון טיפה נתלש...לא כולו רק סמ אחד . זה מספיק בשביל שהדרכון יהיה פסול???
וכשזה מתגלה כשעה וחצי לפני הטיסה בצ׳ק אין. ובמשרד הפנים יש תור של כל מיני כאלה שטסים עוד חודש…
והפקידה יוצאת להפסקת עישון
ואך אחד שם לא עושה איזה מנגנון עדיפות בין אלה שבאו סתם לבין אלה שעומדים לפספס טיסה שיוצאת עוד שעה
ולמי בכלל יש 15 שח בכסף ישראלי במזומן לפני טיסה לחול ( לתמונות)
אז תודה שוב מקרב לב לזוג הנחמד (שהיו בברוך דומה) ונתנו לי 15 שח
היה זוועה
על הקשקש הגעתי לטיסה בזמן…. כמה שהייתי קרובה לפספס
-
וואו איילת
אילו הרפתקאות!!!
ושווה לערוך את הכותרת, זה מידע שכדאי שכולם יחשפו אליו.
שיהיה לכם טיול נפלא!!
-
וואו לגמרי מידע חשוב..
-
לפי אתר משרד הפנים, רק 2 ימי עבודה לפני מועד הנסיעה ולא חודש
-
קרע בדרכון - זהירותערכתי את הכותרת עכשיו
May east לא סתם אמרתי חודש . לפני עמדו זוג ותינוק ושאלתי אותם מתי הטיסה שלהם והם אמרו עוד חודש ( בחצי דמעות ביקשתי שיתנו לי לעבור קדימה והם הסכימו . מה שעזר חלקית כי הפקידה האנטיפטית שלחה אותי להצטלם וכשחזרתי הם נכנסו והיו איזה רבע שעה אצל הפקידה כי לא הבינו את השפה ( בני מיעוטים) ) אבל הן קיבלו שרות. אחד אחר התווכח שעה על תשלומים וכל זה בזמן שאני דקות מפספס הטיסה
-
רק כתבתי לך מה המידע שיש באתר משרד הפנים.
אם מקבלים שלא לפי התנאים הללו …
-
איילת, אולי הצלת לי את הנסיעה (בעוד כחדשיים)
תלוש לי כס”מ אחד בדף הראשי, זה עם התמונה.
לפי מה שאת מספרת, לא שווה להמר. רץ למשרד הפנים.
לוקחים 550 ש”ח על “דרכון שהושחת”!! ולך תדע איזה מפקידי ההגירה משך קצת חזק.
תודה על המידע החשוב.
-
לאור הפרסום, החלטתי לבדוק מהו “דרכון שניזוק”.
לא הצלחתי למצוא באתר משרד הפנים, בחוק הדרכונים, ובעוד מסמכים שפתחתי שום התייחסות למצבו של הדרכון ומה פוסל אותו.
מי שמכיר נוהל / מסמך ממשלתי כזה אשמח לדעת – אולי כל העיכוב שנעשה לאיילת הינו גחמה פרטית בלבד? או אולי הפעלת לחץ להפקת דרכון ביומטרי? לסחיטת כספים?
-
לא מדובר בנוהל של משרד הפנים אלא בתקינה בינ”ל. כמו שכתבתי בפורום המקביל – בשדה התעופה של פיניקס רצו למנוע ממני לעלות לטיסה בגלל קרע כזה בדרכון.
-
בקיצור, הלכו 550 ש”ח.
- יש למישהו טיפים בעניין קביעת תור בזריזות למשרד הפנים (אפשר להזמין בכמה מקומות במקביל?)
- האם להתנחל במשרד הפנים מוקדם לפני הפתיחה, ללא קביעת תור, אכן יוביל לטיפול בבקשה?
- כל טיפ שיוביל לזירוז הטיפול?
-
גם לנו הדרכון נרטב בגשר ברוקלין לא היה מחסה . בחזרה הבטחון בשדה תעופה נמסר לנו שאנו חייבים להוציא דרכון חדש . הדרכון שינה את צבעו .לפני שבוע הזמנו תור להוצאת דרכון חדש אך לא התקשרו אלינו . קמנו מוקדם בבוקר הינו בין 5 הראשונים . לא נאמר ולא הוזכר קביעת התור, קיבלו אותנו. שילמנו 275 שח .ויש דרכון חדש . עד היום לא התקשרו לקבוע לנו תור.
-
לאן הגעתם ונכנסתם בלי תור? אני גר בשרון, ואין לי בעיה להגיע מוקדם. מגוון מקומות מתאימים לי.
-
לפני כשלושה חדשים, בעת בדיקת דרכונים באוסטרליה, אמר לי הפקיד שיש לי קרע קטנטן, מעל התמונה. הדרכון הוא ‘דרכון עסקים’, כמעט מלא והיו לו עוד 4 שנים לסיום חייו. כבר שנים שאני יודע שקרע של סנטימטר, פוסל את הדרכון. הפקיד אמר לי שחברות תעופה עלולות לא להעלות אותי לטיסה במידה והקרע ‘ימשיך’ בדרכו. מאוד הקפדתי ובדקתי לפני כל טיסה ולחרדתי, ראיתי שגם הצד השני מתחיל להתפורר ללא אזהרה.
זה חייב אותי לעלות על מטוס ולהגיע לקונסוליה הקרובה. (זה היה שלשום)
מה אגיד ומה אספר, תור או לחץ, לא היה! התיישבתי מול פקיד הקונסוליה, מסרתי לו את הדרכון הישן, 2 תמונות וגם נפרדתי מ 72$ ולאחר 10 דקות בערך (אולי פחות), קבלתי דרכון חדש ויצאתי ממתחם השגרירות. אמנם הדרכון אינו ביומטרי, אינו ‘משודרג’ ולא קראו את רשתית עיני, אבל מצד שני, גם לא ‘יגנבו’ לי אותה.
אזרחים שנתקלים בבעיה הזו בארץ, זו חצי צרה. מי שזה יקרה לו בחו”ל ויסרבו להטיס אותו חזרה או להמשך הטיול, זו ממש ‘מכה’. זה יכול לשבש את כל הטיול! מדורים קונסולריים בחו”ל מנפיקים דרכון רק לישראלים הרשומים באותה שגרירות. כל השאר מקבלים רק תעודת מעבר שתיקח אותם רק בכוון אחד, הביתה!
צורת ההדבקה של הפלסטיק על דפי הדרכון עם התמונה, משמשת נקודת תורפה. הנייר סובל קיפולים עד רמה מסוימת, אחר כך הוא מתחיל להתפורר מעצמו. פשוט לשים לב!
-
אנו מירושלים . חבל על הזמן תנסה להגיע מוקדם . בתקופה הזאת הדרכון לא מגיע מהר .עברו 10 ימים והדרכון עדיין לא הגיע.
-
הבנתי שיש אפשרות גם לקבל את הדרכון באותו היום בסניפי משרד הפנים, אבל זה יקר מאד.
אפשר בעיקרון לחדש בכל סניף של משרד הפנים או שזה צריך להיות הסניף “שלך”? כי אם אפשר בכל מקום, הייתי מחפשת תור גם בעפולה או בבאר שבע, אם יש משהו קרוב מספיק מבחינת התאריכים.
-
הצלחתם להלחיץ!!!!כשמדובר בקרע “קטן”,
מי מחליט מה זה “קטן” ומה זה “גדול”?
זה נשמע כמו משהו מאוד סובייקטיבי…
משהו שיכול לקום או ליפול על שיקול דעת של פקיד זה ולא אחר…
לאיזו קטגוריה הקרע הזה נכנס?