שקט בדרום אמריקה
-
היי לכולם,
מקומות נידחים ושקטים בדרום אמריקה - יש חיה כזאת?
אשמח להמלצות למקומות שבהם אוכל להתנתק מהכל ולזכות לקצת שקט.
(טסה באוקטובר)
תודה רבה לעונים!

-
את רוצה שקט, קחי סירה וסעי למרכז האמזונס.
את רוצה אוכל מהמכולת? אז פחות שקט. תעצרי בכל כפר קטן במרכז ארגנטינה או בהרי פרו בו אין תיירים, רק 5 בתים ומכולת קטנה, תשכירי חדר באחד הבתים.
שקט מדי? לכי לחווה האיטלקית בפטגוניה, יוגה, סמים, נוף.
תיירותי מדי? לכי לאחד הכפרים הלא מוכרים בחבל הקפה בקולומביה, רק את והחוואים מסביב.
בקיצור, קשה לענות בלי פירוט מתאים, את רוצה לבד לבד? מקומיים? שיהיה לאן לצאת באזור? חוף ים? יער? -
כפי שנאמר לפניי, בכל מדינה יש מלא מקומות כאלו.
בארגנטינה וצ'ילה למשל - אם את מתכננת על איזור פטגוניה אז לאורך הקרטרה אוסטרל תוכלי לעצור במקומות שקטים מאד... וזה לא מצריך סטייה מהמסלול.
ויש הרבה כפרים נחמדים באיזור קורדובה.
באורגוואי יש כפרי דייגים שקטים באיזור פונטה דל דיאבלו (אחלה חופים).
-
יש שמות ספציפיים של כפרים בארגנטינה? ככה שאדע איך לאתר ולהגיע.
אני מטיילת לבד, זה בטיחותי להגיע לכפרים האלה לבדי?
אני נכנסת לארגנטינה דרך אורוגוואי.
כן, בהחלט אשמח שתהיה מכולת...
-
אם זה מקום מוכר וידוע, הוא לא יהיה שקט ונידח וריק ממטיילים, לא?
אם רוצים לצאת מהמסלול המוכר, פשוט יוצאים. שואלים אנשים לאורך הדרך, עדיף מקומיים, מה הם ממליצים, והולכים על זה.
אגב, בעיניי אפשר גם במקום עמוס למצוא את השקט. אתן דוגמא: בגלל בעיות בירוקרטיות היינו תקועים יחסית הרבה באושוואיה, עיירה שלא חסרים בה תיירים. אבל במקום לשאול בפורום או מטיילים ישראלים מה הם ממליצים, בדקנו עם מקומיים וקיבלנו שמות שאפילו באינפורמיישן לא ידעו או לא רצו לכוון אותנו (ופשוט ניסינו, עם מפה, עוד לא היו לנו סמארטפונים, למצוא ולחפש עד שהצלחנו), והיו מקומות שמצאנו לבד – פשוט תפסנו כיוון והתחלנו ללכת. למשל, עם עוד חבר מצאנו מפל מדהים עם מדרגת סלע לשבת עליה, הכל ירוק מסביב, ממש בתוך העיר אושוואיה עצמה, והיינו באים לשם לשבת, לשתות קפה מול הנוף או לקרוא ספר. אף פעם לא נתקלנו שם באף אחד אחר, וזה היה שיא העונה.
-
שוב, יש אינספור מקומות כאלו, השאלה מה את מחפשת בדיוק, בית קטן בערבה?
יישוב קטן של רחוב אחד? נוף? בנוסף, המקום יכול להיות מבודד, אבל לא תהיה אפשרות לינה, את מסתובבת עם אוהל? יש בתים שמארחים בחצר קמפינג.
עצה שלי, כנסי לairbnb, זוזי עם המפה לאזור הגיאוגרפי שמתאים לך (נגיד קו החוף, איזור האגמים בברילוצ’ה, מדבר בצפון), וחפשי נכס מבודד יחסית. יכול להיות בית עץ נידח שמישהו בנה בפטגוניה או אחוזה מבודדת מחוץ למרכז התיירותי שיש בה חדרים להשכרה.
בנוגע לבטיחות, מן הסתם תהיי אחראית לעשות בדיקה על המקום לפני כן ולהודיע למשפחה היכן את. אף אחד לא ייתן לך הבטחה שהכול בטוח במאה אחוז, זה חלק מהטיול, אבל כן יכול להגיד לך לא להתלהב משכונת עוני מבודדת, אפילו בברילוצ’ה התיירותית למשל, מספיק שתעלי 5 רחובות מהמרכז ומישהו יכול לשלוף אקדח. -
Caraivaכפר דייגים קטן, מרחק נסיעה לא ארוכה [והפלגה בסירה] מעיירת הנופש הפופולרית ארייאל ד’אז’ודה במדינת באהיה. כשאני הייתי שם, לפני יותר מעשור, לא היו שם חשמל וכבישים, ובקושי הסתובבו שם אנשים. שקט מוחלט וחוף נהדר. לא יודע מה השתנה שם מאז, אבל שווה לבדוק.