זיקה בתאילנד - הריון
-
שלום,
לפני כשבוע בערך שודרה בטלוויזיה כתבה על אישה ממרכז הארץ שנכנסה להריון בתאילנד ובמקביל גם נדבקה בזיקה ולכן עברה הפלה.
רציתי לדעת מהם הסיכונים כאשר נוסעים לתאילנד וההריון מתקדם? במקרה שלי, אני שבוע 17 ואמורה לטוס בעוד כשבועיים בתחילת חודש חמישי. בכתבה נאמר, שהסכנה היא סביב הכניסה להריון ובתחילת ההריון בשליש הראשון שלו, קיימים בין 10-50 אחוזי הידבקות. רציתי לדעת האם ישנם השלכות בשבועות מתקדמים? והאם מומלץ לנסוע?
אשמח לתשובה,
בתודה רבה ספיר.
-
את התשובות לשאלות האלו עלייך לקבל מגורם רפואי (כמו מרפאת מטיילים, או רופא משפחה שיפנה לגורם מתאים) ולא מגולשים בפורום.
-
ספיר שלום!!!
רן צודק, זה לא המקום לתשובות מוסמכות.
יחד עם זאת, לא מומלץ לקחת סיכונים מיותרים- אין דרך חזרה.
לידע כללי:
מהי ההמלצות לנשים בהריון ולנשים שמתכננות להיכנס להריון?
אף שעדיין לא הוכח באופן ברור כי יש קשר בין הידבקות בנגיף במהלך ההריון לבין פגמים בעובר, עדיף שלא להסתכן. אלה הן ההמלצות של משרד הבריאות לנשים בהריון ולנשים שמתכננות הריון:
1. לשקול דחיית נסיעה לכל אזור שבו קיימת סכנת הדבקה בנגיף הזיקה. אם לא ניתן לדחות את הנסיעה, מומלץ להתייעץ עם רופא המתמחה בנושא, כמו מומחה למחלות זיהומיות, צוות אפידמיולוגי בלשכות הבריאות או רופא במרפאות ליוצאים לחו"ל.
2. לאישה המבקרת באחת מהמדינות שברשימה מומלץ להימנע מכניסה להריון במהלך הביקור וגם במשך ארבעה שבועות מרגע היציאה מהאזור שבסיכון.
2. להקפיד על צעדים למניעת עקיצות יתושים במהלך הנסיעה.
טיילתי במהלך ההריון באזור שנחשב לנגוע בזיקה. מה עושים?
מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל. הוא עשוי להורות על ביצוע בדיקות דם. כדי לגלות הידבקות בזיקה צריך לשלוח למעבדה מיוחדת דגימת דם מהשבוע הראשון של ההידבקות (תקופת הזמן שבה נשאר הנגיף בגוף האדם). באותה ההזדמנות רצוי לבדוק גם מחלות כמו קדחת דנגה וצ'יקונגוניה המועברות באמצעות אותו הזן של יתוש האדס.
נשים בהריון שטיילו באזורים נגועים צפויות לעבור גם בדיקות אולטרסאונד לעיתים תכופות יותר כדי לוודא שהעובר מתפתח בצורה תקינה.
-
היי,
אם אני חוזרת מתאילנד אחרי חודש של שהות ורוצה לבדוק האם נדבקתי בזיקה, האם אדע בבדיקת הדם שלא נדבקתי בודאות?
האם אחרי שאכן התשובה שלילית עבורי ועבור בן הזוג שלי, ניתן יהיה לתכנן הריון בלי להמתין מס' שבועות או חודשים?
-
זה אמיתי???
את באמת שואלת כאן שאלות רפואיות לגבי תכנון הריון עתידי בהיבטי השפעת הזיקה, במקום לשאול גורם רפואי מוסמך?
זו הפקרות , לא פחות.
-
סליחה לא שמתי לב, הייתי בטוחה שגם רופאים שמבצעים חיסונים למטיילים עונים. זו אכן לא שאלה נכונה ומתאימה לפורום הנ"ל, לא מדובר בשום הפקרות, היה אפשר להגיב קצת ברגישות ולא לשפוט על רגל אחת. תאמין לי שלא אטוס על כל ספק הכי קטן שיהיה לי. סה"כ עלי להפנות את השאלה לפורום המתאים.
תודה על תגובתך. סופ"ש נעים