מלון בפוקט ושמירת דברי ערך בבתי המלון
-
שלום,
אני מתלבט לגבי השאלה האם לחדר עם כספת יש ערך מוסף.
מתוך סיפורים/קריאה קרו מצבים שגם הכספת רוקנה.
אז השאלה האם אני צריך להסתובב יום ולילה עם המזומנים/דרכון/מצלמה..
צמודים אלי ?
בנוסף חדרים עם כספות עולים יותר !
האם יש בתי מלון הנחשבים בטוחים יותר/פחות מבחינה זאת?
והאם ..... אני סתם פרנואיד? (אל תחששו.. לא אפגע)
תודה מראש,
מאור -
כספת עוזרתמספר הבהרות, נכון קרו מקרים של גנבות כספים מכספות לכל כספת יש מפתח ראשי בלובי של המלון. אבל אין הרבה מקרים כאלו, עדיין גניבה מהכספת הוא דבר חריג, גניבות מחדר בלי כספת הם הרבה יותר שכיחות.
חדרים עם כספת אינם עולים יותר, מחיר מלון / גסטהאוס לחדר מפנק עם כספת בעונה זו החל מ500 בהט.
בסך הכל המזומן והדרכון יהיו בטוחים בכספת
מקווה שעזרתי
ביי בנתיים
יריב - סגול
סוכנות טיולים בפוקט -
כספת עוזרתבבתי מלון מלון נורמליים יש בגרך כלל גם מצלמות במעגל סגור .
אז עוד ביטחון שלא יהיו גניבות . -
מלון בפוקט ושמירת דברי ערך בבתי המלוןלצערי, יש בזה משהו מן האמת...
לי "נעלמו" 300$ מהמעטפה עם המזומנים שהשארתי במלון SEA SUN SAND בפוקט (מתוך כ- 1000$ שהיו שם). הטעות שלי הייתה שלא ספרתי את השטרות כשחזרתי לחדר אלא הסתפקתי בהצצה לתוך המעטפה בלבד, שכאמור היו בה שטרות. עליתי על העניין רק אחרי שעזבתי כבר את פוקט.
יש הרבה סיפורים שקראתי בפורומים שונים באינטרנט על כספים שנעלמים מכספות מהמלון הספציפי הזה. ההמלצה שלי, לא להתקרב אליו.
-
כמה דברים שלמדתי
בהמון טיולים בכל מיני מקומות.
במלון רציני יש כספת, שבה אפשר להפקיד דברים יקרי ערך לשמירה עם חתימת פקיד המלון על התכולה, זו השיטה הטובה ביותר, אבל לא יעילה לגבי מצלמות ודברים שבשימוש יום יומי.
אבל
במלןן די זול בציאנג מאי,למדתי משהוא
יש להם קיר עם כספות, קיבלתי מהם מעטפה, שמתי בתוכה את מה ששמתי(ומאד חכם לא לנפנף בתכולת המעטפה בציבור) ופקיד הקבלה ואני חתמנו על המעטפה.
בהנוי הודבק מסקינג טייפ על המעטפה.
תמיד עם קבלת המעטפה, לפנות הצידה ולבדוק.
חבר - שהיה קב"ט במלון לימד אותי - תמיד לבקש שיבואו לסגור את הכספת בחדר בתרוץ שהיא לא מתפקדת.
מלן שבו אפשר לסמוך על הצוות לעולם לא יעשה את זה אלא בנוכחות האורח, איפה שעושים את זה כשאתם לא בחדר, הכספת לא בטוחה - מישהוא יודע לפתוח אותה........
ואם כל זה לא נראה טוב, אז הכל על הגוף, יש לקנות שקיות מיוחדות אטומות הרמטית למים ואפשר ללכת איתן לים.
לא להאמין למתנדבים לשמירה, משומר חינם תמיד צריך להיזהר.
מסקנה - צה"ל
צריכים
היינו
להתחתן
ואז יש מי שתשגיח
-
מה שאני עושה,לפעמים ישנם מלונות ואף גסטהאוסים עם מקום בכספת לשים מנעול חיצוני. אז אני תמיד משתדל להביא איתי מנעולים מהבית בדיוק למקרים הללו. המנעולים משמשים גם לנעילת הדלת כשיש ווים לתליית מנעול על הדלת.
ישנן גם כספות עם מנעול קוד (דיגיטלי או מכני רגיל). אבל גם במקרים הללו אולי יש גנב שמכיר את כל הצירופים
בגדול, אם המקום רציני ואמין, אני לא הייתי חושש לשים את המסמכים החשובים בכספת. -
כמה דברים שלמדתיתמיד לקחתי חדר שיש בתוכו כספת אף פעם לא ניגנב מתוכו כלום פשוט נוח יותר בפעם האחרונה לפני כ 3 חודשים קפצנו לפוקט היה נחמד וכאשר נסענו מהמלון אחד מחברי שכח תיק צד שבתוכו פספורט וכרטיסי אשראי וכ1000 דולר היתקשרתי למלון הפקיד אמר לי שהתיק בלובי אבל הוא לא מזיז אותו משם הוא ישלח פקיד אחר שישמור על התיק עד שחברי יגיע וכול זאת כדי שלא נאשים אותו בגניבה סוף טוב חברי מצא את התיק שלם פלוס שומר