ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שוויץ והולנד

פורום אירופה
    2
    9
    5625
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • yov222
      yov222 נערך לאחרונה על ידי

שלום רב,
      אנו רוצים לטייל בשוויץ וגם בהולנד עם כל הקושי שבמרחק.איך ניתן לעבור בין המדינות ברכבת?
      היינו כברפעם בשתי המדינות ורוצים מאוד מאוד לחזור אלייהן בספטמבר
      תודה!

יובל
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • nitsansh
        nitsansh נערך לאחרונה על ידי

שוויץ והולנד
        יש רכבת לילה מציריך לאמסטרדם. אולי יש גם מבאזל ועוד מקומות.

המחיר נקבע לפי סוג הלינה, ובכל מקרה הוא לא פחות מ-100 יורו לנוסע.
        פרטים תוכלו למצוא באתר של הרכבת השוייצרית http://www.sbb.ch או ההולנדית http://www.ns.nl, או באתר של רכבות הלילה ששכחתי כרגע את שמו...

עדיף לדעתי, אלא אם אתם חובבי נסיעה ברכבת, לטוס בין 2 המדינות.
        יש שתי אפשרויות לעשות זאת:
        1. לקנות כרטיס טיסה מישראל לאירופה וחזרה שכולל טיסה בין 2 המדינות. הכי סביר שתצאו שילוב כזה בחברות SWISS או KLM, ומבחינה גיאוגרפית לפחות יותר הגיוני לטוס עם SWISS לאמסטרדם דרך ציריך (או ז'נבה) מאשר להפך...
        2. לקנות כרטיס שילוב יעדים - הלוך לשוייץ וחזור מאמסטרדם או להפך (באל-על יש כרטיסים כאלה), ובנפרד לקנות טיסה בכוון אחד בין הולנד לשוייץ. האתר שאני משתמש בו למצוא טיסות זולות באירופה הוא http://www.whichbudget.com, אבל יש עוד כמה שיעשו אותה עבודה...

שאלה חשובה:
        איך אתם מתכוונים להתנייד בתוך שתי המדינות הנ"ל?
        אם זה מתאים לכם, יש כרטיסי רכבת חופשיים שניתן להשתמש בהם לנסיעה בשוייץ, הולנד, וגם בדרך ביניהן... (הכרטיס המינימלי מסוג זה במילא כולל 3 מדינות, ואתם צריכים לעבור בדרך לפחות עוד מדינה - בד"כ גרמניה אם נוסעים בדרך הקצרה)
        • yov222

שוויץ והולנד
          ניצן,ראשית תודה רבה
          אנו מתכוונים לנוע ברכב בשתי המדינות
          טיסה בין 2 המדינות לא יותר יקרה מרכבת לילה?
          אנחנו 4 נפשות,זוג + 2 גדולות
          יובל
          • nitsansh

שוויץ והולנד
            אי אפשר לענות על שאלה כזו באופן כללי.
            צריך לבדוק ספציפית את כל האופציות שרלבנטיות לתאריך הנסיעה שלכם.
            בטיסות יש הבדלים גדולים בין ימים שונים ושעות שונות באותו יום. ייתכן שיש גם טיסות ממספר מקומות בשוייץ או בהולנד, ואז צריך גם לקחת בחשבון את הנסיעה היבשתית ל/משדות התעופה.
            אם אתם מתכוונים לשכור רכב בשדה התעופה, צריך לבדוק איזה חברות מפעילות שם משרדי השכרה. כשמדובר על שדות קטנים ולא השדות הראשיים של המדינות, זה לא דבר מובן מאליו גם בחברות גדולות.

לגבי רכבת... מדובר במקרה הזה על חברת CITYNIGHTLINE שמפעילה את רכבת הלילה מציריך לאמסטרדם. יש מספר סוגים של קרונות, החל מתאי שינה מפוארים (עד כמה שמדובר ברכבות... זה לא מלון דה-לוקס...) ועד מושבים מהסוג של מושבי מטוס שניתנים להורדה עד זוית מסוימת (ובהשוואה למטוס יש לקוות שהם פחות צפופים...)
            המחירים משתנים בהתאם לסוג הקרונות, אבל לא פחות מכך בהתאם להיצע המקומות בעת ההזמנה. ככל שמזמינים מוקדם יותר, יש אפשרות להשיג מקומות זולים יותר.
            בדרך כלל, נסיעות בימי אמצע השבוע יותר זולות מבסופי שבוע (זה נכון לגבי כל סוגי התחבורה: יבשתית, ימית או אוירית), ונסיעות בשעות השיא (בבוקר ואחה"צ) יותר יקרות משעות שפל.
            הכרטיסים הזולים ביותר דורשים הזמנה מוקדמת ולא ניתנים לשינוי או ביטול לאחר הקנייה.
            יש גם אופציה של נסיעה ברכבות יום. אין רכבות ישירות בין שוייץ והולנד, אבל קל לנסוע עם קונקשן בגרמניה, בצרפת, או אולי גם בבלגיה.
            המחיר לא יהיה יותר זול מנסיעה בלילה אם לוקחים בחשבון שנסיעה בלילה כוללת לינה, ומבחינת "זמן איכות" עדיף לנסוע בלילה ולהרויח עוד יום טיול.
            יש גם אפשרות של אוטובוס, אבל עליה אני לא ממליץ אלא למי שמוכן לנסוע 10 שעות ויותר כדי לחסוך כמה יורו...

האם האפשרות הראשונה שהצעתי, כלומר שילוב הטיסה בין שוייץ והולנד בכרטיס הטיסה מישראל לאירופה, עדיין רלבנטית בשבילכם? (קרי: האם כבר קניתם כרטיסי טיסה ולא ניתן לבטל אותם אלא במחיר יקר?)

לגבי הבנות... ברכבות יש בד"כ תעריף לצעירים מגיל 12 עד 25, ואני מניח שהן בטווח הזה... אני לא בטוח שיש הנחה כזו גם ברכבות CNL... צריך לבדוק... בטיסות הזולות שאני מדבר עליהן מגיל 12 ה"ילד" הוא כבר מבוגר לכל דבר...
            אם היית אומר לי באיזה תאריך הנסיעה יכולתי בקלות לבדוק איזה מחירים יש לאותו יום גם בטיסות וגם ברכבות...
            אם עושים הזמנה באינטרנט, צריך לבדוק לפני שנותנים את כרטיס האשראי איך בדיוק מקבלים את הכרטיסים... לכל חברה יש אפשרויות אחרות... אם הכרטיס הוא אלקטרוני, כמו כרטיסי הטיסה בימינו, אז אני מניח שאתה מכיר את הפרוצדורה... אם יש צורך בכרטיס מנייר, אז ייתכן שאפשר לשלוח אותו בדואר לישראל (וזה בתנאי שיש מספיק זמן... בד"כ דורשים 10 ימים למשלוח מאירופה לארץ), או לחילופין לקבל את הכרטיס בקופה או להנפיק אותו ממכונה אוטומטית בתחנת הרכבת בחו"ל...
            אלה האפשרויות שאני מכיר ברכבות בצרפת, בריטניה ועוד.. אני לא מכיר עדיין את מערכת ההזמנות של הרכבת הזו... לפחות ראיתי שהוא "מדבר" גם אנגלית ולא רק גרמנית או הולנדית שאני לא מבין...

האם שקלתם את האפשרות לנסוע ברכב משוייץ להולנד? זו דרך ארוכה ולכן הייתי מציע לעשות אותה לפחות ביומיים, אבל אם מסתכלים על הצד הכלכלי זה יכול להיות משתלם... אלא אם יש דמי החזרה גבוהים...
            כמובן שמבחינת זמן זה מוריד יומיים מסה"כ הזמן בטיול, וזה גם גורם שצריך לקחת בחשבון...
            • nitsansh

שוויץ והולנד
              תיקון:
              יש גם רכבת ישירה ביום. יוצאת מבאזל ב-15.12, מגיעה לאמסטרדם ב-21.55. עוצרת גם בארנהיים (20.53) ואוטרכט (21.28).
              הרכבת הנ"ל היא מסוג ICE - הרכבת המהירה הגרמנית.

רכבת הלילה הנקראת PEGASUS של חברת CITYNIGHTLINE יוצאת מציריך ב-20.42, עוצרת בבאדן (20.58) ובאזל (22.07), ומגיעה למחרת ב-8.59 לאמסטרדם, אחרי עצירות בארנהיים (7.53) ואוטרכט (8.28).

פרטים על הרכבות השונות משוייץ להולנד תוכל לקרוא בדף הנ"ל מהאתר של SBB (הרכבת השוייצרית):
              http://mct.sbb.ch/mct/en/reiselust/europareisen/laender/nied erlande/niederlande-zuege.htm
              • yov222

שוויץ והולנד
                תודה ניצן
                בעקרון אנו מתכננים לנסוע בחלק השני של ספטמבר החל מ 16/09/09
                תודה רבה
                • nitsansh

שוויץ והולנד
                  מצאתי כרטיסים לרכבת לילה ציריך-אמסטרדם ב-2 בספטמבר ל-4 אנשים (2 מבוגרים ו-2 צעירים) בתא COUCHETE של 4 מיטות במחיר כולל של 236 יורו (59 יורו לאדם).
                  באותה רכבת, תא אחד ל-4 נוסעים מסוג ECONOMY יעלה 436 יורו, ו-2 תאים זוגיים באותה רמה יעלו 476 יורו.

מדובר במחירים מוזלים בהזמנה מוקדמת. המחיר הסטנדרטי של תאים כנ"ל הוא 580, 620 ו-700 יורו בהתאמה.

יש אפשרות של כרטיס אלקטרוני. לצורך הזיהוי, יש להציג את אותו כרטיס האשראי שאיתו בוצעה ההזמנה.

פרטים נוספים על הרכבת הנ"ל תמצא באתר
                  http://www.citynightline.ch/nachtzugreise/view/en/index.shtm l
                  • nitsansh

שוויץ והולנד
                    אם תוכלו להתחייב על תאריך הנסיעה (ולצורך זה לא משנה אם ברכבת או בטיסה) ולהזמין מוקדם ככל האפשר, יש סיכוי סביר שהמחיר לא יהיה יקר.
                    ברכבת לילה עשיתי חיפוש לתאריך בתחילת ספטמבר (נדמה לי שניתן להזמין לא יותר מ-3 חודשים מראש) ומצאתי שהמחיר של תא COUCHETTE ל-4 נוסעים הוא 236 יורו ותא ECONOMY (שזה כבר רמה סבירה בהחלט, עם כיור בתא אבל בלי שרותים צמודים) של 4 אנשים עולה כבר 436 יורו, ותאים זוגיים באותה רמה רק עוד 10 יורו לאדם.
                    • nitsansh

שוויץ והולנד
                      יש טיסות של איזיג'ט מז'נבה לאמסטרדם.
                      המחיר ב-23 בספטמבר: 37.95 פרנקים לאדם כולל מיסים. עבור מזוודות בתא המטען יש להוסיף 18 פרנק לכל מזוודה.
                      ל-4 נוסעים עם 4 מזוודות הטיסה תעלה 223.80 פרנקים.
                      אם אתה מזמין באתר שלהם, שים לב שהמחיר לא יכלול ביטוח שאתה לא צריך אותו (בהנחה שתעשה ביטוח נסיעות...)

איזיג'ט טסה גם מבאזל לאמסטרדם. יש גם טיסות מז'נבה לרוטרדם עם TRANSAVIA.
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון