אירופה לדתיים
-

בעלי ואני מתכננים לטוס ל5 ימים (בלי שבת) באירופה.
תאריך: חצי שני של אוגוסט
מטרה: מנוחה, בילוי זוגי, קצת תרבות..
עיר מומלצת לדתיים - מבחינת האוכל - שיהיה קל למצוא מסעדות כשרות או חנויות/סופרים עם מוצרים כשרים...?
כמובן שרצוי כמה שיותר זול..
המלצות??
-
לונדון, פריז ורומא.
מסעדות כשרות, סופרים כשרים, מאפיות כשרות, דיי קל להסתדר…
ובאופן כללי, בכל עיר גדולה באירופה(למעט ברצלונה לדעתי), אפשר למצוא כמה מסעדות כשרות ואיזה סופר כשר..
-
כמו שרשמו לפני – לונדון , פריז ורומא פשוטות מאוד למטייל הישראלי
מביניהן – הזולה ביותר היא רומא
-
וכדאי גם להפנות את השאלה לפורום שומרי מסורת.
-
אם זה רק 5 ימים ממליץ בחום על פראג. בפראג יש קהילה יהודית די גדולה,בית חבד,בית כנסת פעיל כל השבוע, כמו כן יש מסעדה\ות כשרות,
יש מלון ממש במרכז העיר “קינג דיוויד” שהוא מלון כשר, אבל גם דיי יקר.
תהנו.
-
פראג עונה על כל הדרישות שלך – עיר זולה, מלון כשר, מסעדות כשרות, עיר יפיפיה עם תרבות וקניות.
ערים נוספות שקל להסתדר בהן מבחינת הכשרות (אבל יקרות יותר): רומא, לונדון, פריז. גם בוונציה יש מלון כשר ומסעדות כשרות, אבל את ונציה ממצים אחרי יומיים. זאת לא עיר ל-5 ימים.
-
רוצה להוסיף גם את בודפשט.
יש מספר מסעדות כשרות וסופר כשר.
עיר זולה, יפה ומלאת עניין. יש הרבה מידע עליה פה בפורום.
-
ממליץ שקודם כל תבדקו לאן יש טיסות רלוונטיותאם בכלל יש בימים ראשון-חמישי ואם יש האם המחירים סבירים מבחינתכם.
להערכתי המבחר, במיוחד לאור המחירים, יהיה קטן מאוד ואז יהיה קל יותר לבחור מאשר לנפנף בשמות ערים לא רלוונטיות (הייתי יכול לרשום מנצ’סטר למשל).
-
כאדם דתי ממליץ מאד על פראג ובודפשט ניתן להיעזר הרבה באתרים של בתי חבד בערים אלו לגבי מקומות לינה קרובים מסעדות ועוד
-
אם מחפשים עיר אז כל אלה לפני צודקים: בודפשט, פראג לונדון ורומא.
אם מחפש טיול נופים, ניתן לחפש איפה יש נופשים כשרים ופשוט להיות ליד ולהשלים שם מצרכים.
-
בודפשט. יפה מאוד. נוחה. מיסעדות ובתי קפה כשרים למהדרין .סופר מרקט כשר. די זולה. תחבורה ציבורית מצויינת לכל האתרים. תזמינו מלון ליד הרובע היהודי או באיזור צומת אסטוריה.
-
הכי קל אך יותר יקר -פריז.
קל מספיק וזול יותר- בודפשט.
לגבי לונדון כדי שיהיה נוח מחייב לצאת לפרברים, לשיקולכם מבחינת עלות/תועלת בזמן.
אם תבחרו בודפשט יש לי ריכוז מידע כשרות שרשמתי בזמנו אוכל לצרף.
-
לכל אלה שנכתב קודם אפשר להוסיף גם את וינה. גם שם יש חנויות, ומסעדות כשרות ובתץיכנסת פעילים.
-
תודה לכולם על ההמלצות!!
היינו כבר בפראג ורומא… שאר המקומות יקרים, אז כנראה שנלך על בודפשט !!
עכשיו שאלה שמטרידה אותי –
הסתכלתי קצת על טיסות… הכי משתלם לחזור בטיסה שממריאה בשעה 6:00 בבוקר.
מה עושים במצב כזה??
לוקחים לילה במלון ו”מפסידים” חצי ממנו…? או שאולי מבלים עד מאוחר ואז מ12 בלילה נמצאים בשדה תעופה..? או שבכלל יש אופציה אחרת שלא חשבתי עליה…?
-
או שלוקחים מלון למרות שהרבה לא תשתמשו בו, או שבוחרים טיסה אחרת. אתם גם יכולים לישון בשדה עד לטיסה אם אתם ממש מתעקשים לא לשלם על מלון. השאלה היא – מה כבר ההפרש בין הטיסה הזו לאחרת בשעה נוחה יותר? כי אם תוספת המלון ממילא עולה אותו הדבר, כבר יוצא אותו מחיר לבחור בשעה נוחה יותר.ואם נושא הכסף מהותי, נוסעים טיפה אחרי, בתחילת ספטמבר, והמחירים כנראה יהיו נוחים יותר.
-
הטיסות האחרות גם יותר יקרות וגם עם עצירות.. וזה בשביל לצאת בערך ב10 במקום ב6... ככה שאת היום האחרון בכל מקרה מפסידים.
לצורך העניין, ההבדל במחיר הוא בערך 50-100 דולר לאדם.. לא יודעת כמה עולה שם לילה במלון אבל נשמע לי שפחות...
אנחנו מוגבלים בתאריכים בגלל העבודה..
יש אולי איזה מלון או חדרים להשכרה בשדה התעופה בבודפשט?
-
טיסה חזרה ב-6 בבוקר מקלקלת את כל חווית הטיול.
-
ישנם מלונות ליד השדה ולא יקרים, אבל ההבדל חצי שעה נסיעה. בשביל זה לא כדאי להחליף מלון ליום אחד.