יפן - שאלה לגבי המרת כספים.
-
לפי מה שהבנתי לא ניתן עם כרטיסי אשראי שלנו, אפילו שהם בינלאומיים, למשוך שם כספים בכספומטים.
כמו כן הבנתי שכל נושא המרת הכספים לוקח שם לא מעט זמן וניתן לביצוע רק בבנקים.
אז...האם כדאי לקנות בארץ יינים וזהו, או שעדיף דולרים וכן להמיר שם ליינים או... שנכנסנו ללחץ בגלל עניין פעוט?
מה עושים?
-
יפן - שאלה לגבי המרת כספים.השימוש בכרטיסי אשראי הוא די נדיר ביפן , לא כל מקום מכבד כרטיסי אשראי לכן משתמשים יותר במזומן במהלך הטיול ביפן .
אני הוצאתי כסף ממכשיר בנק אוטומטי .
לגבי החלפת כספים זה אפשרי , תהליך יותר ארוך ממקומות אחרים אבל לא מגיע ליותר מרבע שעה .
רמי -
יפן - שאלה לגבי המרת כספים.רמי שבוע טוב,
אז מה עדיף? לקחת מהארץ דולרים ולהמיר שם או פשוט לקנות כאן יינים?
תודה רבה. -
יפן - שאלה לגבי המרת כספים.מבחינת המרה הדואר עושה זאת במהרה רבה ביפן.
אם יש לך אופציה לקנות ינים כאן במקום לשלם פעמיים עמלת המרה מה טוב -
יפן - שאלה לגבי המרת כספים.בשנת 2001 התרשמתי שרק שליש מבתי העסק קיבלו כרטיסי אשראי.
לגבי משיכות מכספומטים, באותה שנה אכן נתקלתי בעובדה שהרבה מכשירים
לא נתנו להוציא כסף עם כרטיס שלא הונפק ביפאן פרט למכשירים בשדה התעופה (לפחות לפי ניסיוני) אלה שכשכתבתי את זה בפורום היה מי שסתר
את דברי וביקר ביפאן במועד מאוחר יותר ממני אז אולי דברים השתנו. -
יפן - שאלה לגבי המרת כספים.המצב האידאלי זה לרכוש ינים בארץ , אבל זה לא קל , בבנקים מבקשים עמלה גבוהה , וצריך לחפש חלפנים שיש להם ינים .
רמי -
יפן - שאלה לגבי המרת כספים.אישית, אני מעדיפה לקנות יינים בארץ ולהימנע כמה שאפשר מעמלות החליפין(אלא אם יש לך דולרים...)
בטיולים קודמים גם הוצאתי מבנקט (בדואר) וגם החלפתי בבנקים. בדואר הבעיה היחידה שנתקלתי בה הייתה שחלק מהכספומטים, בעיקר במקומות קטנים, לא היו פתוחים במשך 24 שעות וחלקם אף סגורים בסוף שבוע. מבחינת החלפות בבנקים לא נתקלתי בבעיה. אומנם זה לוקח יותר זמן מכספומט אבל לא משהו רציני.
כבר כתבתי בפורום בעבר שלפני כמה שנים הפכו את הכספומטים ברשת סבן אילבן לכספומטים בינ"ל. לא ניסיתי למשוך דרכם כסף כך שאני לא יודעת אם זה עדיין רלוונטי אבל אם כן לא צריכה להיות בעיה למשוך כסף בכספומט.
מהניסיון שלי השימוש בכרטיסי אשראי תלוי במקום. במסעדות, חנויות ובתי מלון פשוטים וזולים השימוש בכרטיסי אשראי פחות מקובל. במקומות יקרים יותר זה כבר נעשה יותר קל.